A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál

2022. november 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A találmánynak köszönhetően fontos információkat kaphatnának a gazdik a kedvencüket érintő egészségügyi problémákról.



 

A hongkongi székhelyű Joipaw cég olyan eszközt fejlesztett ki, mely nemcsak a kutya egészségi állapotáról közvetít információkat, de a hozzá kapcsolódó videójáték a mentális állapotát is képes felmérni. Az ötletgazdák abban szerettek volna segíteni a gazdiknak, hogy idejekorán felismerhessék, ha kutyusuk viselkedése megváltozik.

 

A nyakörvre rögzített készülék adatokat gyűjt a kutya által végzett tevékenységekről, mint például a pihenéssel, játékkal, sétával eltöltött idő, és azt is megtudhatjuk, hány lépést tett meg a nap folyamán. Az adatokat egy applikáció segítségével nézhetjük meg, és ha a megszokottól bármilyen eltérést tapasztal, azonnal értesítést küld. És ez még nem minden: a cég egy videókonzolt is a gazdi rendelkezésére bocsát, mely jobbnál-jobb játékokat ajánl - kifejezetten a kutyusok mentális képességeire szabva.

 

 

Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál
Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál
Fotó: people.com

 

 

„Képzeljük csak el, mennyi mindenben segíthet egy olyan eszköz, ami információt nyújthat arról, ha a kutya ízületi probléma vagy az időskori demencia jeleit mutatja – jeleket, melyek korai felismerése gyakran nehézségekbe ütközik. Így viszont időben elküldhetjük az adatokat állatorvosunknak, és ezáltal nemcsak a diagnózis felállítását segíthetjük elő, de a kezelést is időben megkezdhetjük” - áll a termék leírásában.

 

„Cégünk holisztikus megközelítést nyújt a kutya egészséggondozásához, a megelőzésre fektetve a hangsúlyt. A videókonzol a kognitív és fizikai stimulációhoz járul hozzá, a hordozható eszközzel és a szoftverrel kombinálva pedig abban segít a gazdiknak, hogy kedvencük egészségi állapotának mutatóit nyomon követhessék.”

 

 

A szórakoztatás mellett a kutya mentális és általános egészségi állapotáról is információt nyújt a fejlesztés
A szórakoztatás mellett a kutya mentális és általános egészségi állapotáról is információt nyújt a fejlesztés
Fotó: people.com

 

 

A terméket hosszú éveken át fejlesztették, hiszen meglehetősen összetett témáról van szó. A kutyák kogníciójával és az állat-számítógép interakciókkal kapcsolatos kutatásokat ötvözték az informatikai innovációkkal. A cél, hogy az adatgyűjtő készülék, a videójátékok és az applikáció a lehető legtökéletesebb együttműködésével segítsék elő a kutyákat érintő bizonyos egészségügyi gondok korai felismerését.

 

„A szórakoztatás mellett a fő célunk az, hogy segíthessünk a kutyáknak egészségesebb életet élni a környezet gazdagítás és a gazdival való szorosabb kapcsolat által. Azt is szeretnénk megmutatni a világnak, milyen hihetetlenül intelligens lények a kutyák, hiszen mi, emberek hajlamosak vagyunk együttérezni másokkal, és jobban gondjukat viselni, ha rájövünk, hogy közelebb állnak hozzánk, mint hinnénk” - mondták el a fejlesztők.

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Legyen bár veleszületett vagy szerzett a károsodás, egy hallásproblémás kutya gazdijának lenni kisebb-nagyobb kihívásokkal járhat. A békés együttéléshez kínálunk most egy kis segítséget.

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Hírek - Címlapon
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Hírek - Címlapon
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja