A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál

2022. november 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A találmánynak köszönhetően fontos információkat kaphatnának a gazdik a kedvencüket érintő egészségügyi problémákról. 

A hongkongi székhelyű Joipaw cég olyan eszközt fejlesztett ki, mely nemcsak a kutya egészségi állapotáról közvetít információkat, de a hozzá kapcsolódó videójáték a mentális állapotát is képes felmérni. Az ötletgazdák abban szerettek volna segíteni a gazdiknak, hogy idejekorán felismerhessék, ha kutyusuk viselkedése megváltozik.

 

A nyakörvre rögzített készülék adatokat gyűjt a kutya által végzett tevékenységekről, mint például a pihenéssel, játékkal, sétával eltöltött idő, és azt is megtudhatjuk, hány lépést tett meg a nap folyamán. Az adatokat egy applikáció segítségével nézhetjük meg, és ha a megszokottól bármilyen eltérést tapasztal, azonnal értesítést küld. És ez még nem minden: a cég egy videókonzolt is a gazdi rendelkezésére bocsát, mely jobbnál-jobb játékokat ajánl - kifejezetten a kutyusok mentális képességeire szabva.

 

 

Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál
Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál
Fotó: people.com

 

 

„Képzeljük csak el, mennyi mindenben segíthet egy olyan eszköz, ami információt nyújthat arról, ha a kutya ízületi probléma vagy az időskori demencia jeleit mutatja – jeleket, melyek korai felismerése gyakran nehézségekbe ütközik. Így viszont időben elküldhetjük az adatokat állatorvosunknak, és ezáltal nemcsak a diagnózis felállítását segíthetjük elő, de a kezelést is időben megkezdhetjük” - áll a termék leírásában.

 

„Cégünk holisztikus megközelítést nyújt a kutya egészséggondozásához, a megelőzésre fektetve a hangsúlyt. A videókonzol a kognitív és fizikai stimulációhoz járul hozzá, a hordozható eszközzel és a szoftverrel kombinálva pedig abban segít a gazdiknak, hogy kedvencük egészségi állapotának mutatóit nyomon követhessék.”

 

 

A szórakoztatás mellett a kutya mentális és általános egészségi állapotáról is információt nyújt a fejlesztés
A szórakoztatás mellett a kutya mentális és általános egészségi állapotáról is információt nyújt a fejlesztés
Fotó: people.com

 

 

A terméket hosszú éveken át fejlesztették, hiszen meglehetősen összetett témáról van szó. A kutyák kogníciójával és az állat-számítógép interakciókkal kapcsolatos kutatásokat ötvözték az informatikai innovációkkal. A cél, hogy az adatgyűjtő készülék, a videójátékok és az applikáció a lehető legtökéletesebb együttműködésével segítsék elő a kutyákat érintő bizonyos egészségügyi gondok korai felismerését.

 

„A szórakoztatás mellett a fő célunk az, hogy segíthessünk a kutyáknak egészségesebb életet élni a környezet gazdagítás és a gazdival való szorosabb kapcsolat által. Azt is szeretnénk megmutatni a világnak, milyen hihetetlenül intelligens lények a kutyák, hiszen mi, emberek hajlamosak vagyunk együttérezni másokkal, és jobban gondjukat viselni, ha rájövünk, hogy közelebb állnak hozzánk, mint hinnénk” - mondták el a fejlesztők.

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában
Útjelző bója, munkavédelmi sisak, vödör, lapát és egy hintaló... Addig kutakodik a raktárban, amíg valami érdekeset nem talál, és már viszi is.

Elhízás - Az első számú egészségügyi veszély! A te kutyád is érintett? Elhízás - Az első számú egészségügyi veszély! A te kutyád is érintett?
A felmérés ugyan az Egyesült Államokban készült, de a szakemberek szerint az egész világon fennálló problémára világít rá. Jelenleg ugyanis ez a legnagyobb egészségügyi probléma, ami a házi kedvenceket sújtja. Milliókat öl meg idő előtt, óriási fájdalmat és szenvedést okoz, és sok pénzébe is kerül a gazdáknak. A legérdekesebb pedig, hogy egyszerűen elkerülhető lenne, ha hajlandóak lennének a gazdik nyitott szemmel járni, felismerni a problémát és változtatni bizonyos szokásokon.

Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt
Hófehéren ragyogó bundájával nyakig merült a dagonyában, hatalmas vigyorral a fején nézett gazdijára. Mindezt pont a kutyakozmetika után...

„Ő az életem fénypontja” - 16 évesen is remek formában van Venus Williams kedvence „Ő az életem fénypontja” - 16 évesen is remek formában van Venus Williams kedvence
Különleges kapcsolatot ápol kutyusával a világhírű teniszezőnő. Minden győzelme eltörpül amellett, mennyire szeretik egymást Harryvel, a kisöreggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Hírek - Címlapon
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Hírek - Címlapon
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja