A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál

2022. november 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A találmánynak köszönhetően fontos információkat kaphatnának a gazdik a kedvencüket érintő egészségügyi problémákról.



 

A hongkongi székhelyű Joipaw cég olyan eszközt fejlesztett ki, mely nemcsak a kutya egészségi állapotáról közvetít információkat, de a hozzá kapcsolódó videójáték a mentális állapotát is képes felmérni. Az ötletgazdák abban szerettek volna segíteni a gazdiknak, hogy idejekorán felismerhessék, ha kutyusuk viselkedése megváltozik.

 

A nyakörvre rögzített készülék adatokat gyűjt a kutya által végzett tevékenységekről, mint például a pihenéssel, játékkal, sétával eltöltött idő, és azt is megtudhatjuk, hány lépést tett meg a nap folyamán. Az adatokat egy applikáció segítségével nézhetjük meg, és ha a megszokottól bármilyen eltérést tapasztal, azonnal értesítést küld. És ez még nem minden: a cég egy videókonzolt is a gazdi rendelkezésére bocsát, mely jobbnál-jobb játékokat ajánl - kifejezetten a kutyusok mentális képességeire szabva.

 

 

Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál
Videójáték segítene felismerni a demencia korai jeleit kutyáknál
Fotó: people.com

 

 

„Képzeljük csak el, mennyi mindenben segíthet egy olyan eszköz, ami információt nyújthat arról, ha a kutya ízületi probléma vagy az időskori demencia jeleit mutatja – jeleket, melyek korai felismerése gyakran nehézségekbe ütközik. Így viszont időben elküldhetjük az adatokat állatorvosunknak, és ezáltal nemcsak a diagnózis felállítását segíthetjük elő, de a kezelést is időben megkezdhetjük” - áll a termék leírásában.

 

„Cégünk holisztikus megközelítést nyújt a kutya egészséggondozásához, a megelőzésre fektetve a hangsúlyt. A videókonzol a kognitív és fizikai stimulációhoz járul hozzá, a hordozható eszközzel és a szoftverrel kombinálva pedig abban segít a gazdiknak, hogy kedvencük egészségi állapotának mutatóit nyomon követhessék.”

 

 

A szórakoztatás mellett a kutya mentális és általános egészségi állapotáról is információt nyújt a fejlesztés
A szórakoztatás mellett a kutya mentális és általános egészségi állapotáról is információt nyújt a fejlesztés
Fotó: people.com

 

 

A terméket hosszú éveken át fejlesztették, hiszen meglehetősen összetett témáról van szó. A kutyák kogníciójával és az állat-számítógép interakciókkal kapcsolatos kutatásokat ötvözték az informatikai innovációkkal. A cél, hogy az adatgyűjtő készülék, a videójátékok és az applikáció a lehető legtökéletesebb együttműködésével segítsék elő a kutyákat érintő bizonyos egészségügyi gondok korai felismerését.

 

„A szórakoztatás mellett a fő célunk az, hogy segíthessünk a kutyáknak egészségesebb életet élni a környezet gazdagítás és a gazdival való szorosabb kapcsolat által. Azt is szeretnénk megmutatni a világnak, milyen hihetetlenül intelligens lények a kutyák, hiszen mi, emberek hajlamosak vagyunk együttérezni másokkal, és jobban gondjukat viselni, ha rájövünk, hogy közelebb állnak hozzánk, mint hinnénk” - mondták el a fejlesztők.

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Hírek - Címlapon
Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Hírek - Címlapon
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja