A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vigasztalni próbálja az éppen fürdő gazdáit a kutya - szerinte ők is utálnak fürdeni

2018. január 31., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A rettegett fürdőkád. Amiben a fürdetés elviselhetetlen folyamata zajlik. A kutyalét egyik legnehezebb percei telnek el a félelmetes kádban. Legalábbis sok kutyának ez a véleménye, ennek a négylábúnak különösen. 

Clark, a golden retriever - uszkár keverék kutya az átlag kutyáknál sokkal gondoskodóbb, együttérzőbb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a kedves reakciója, amit gazdái fürdőkádban töltött perceire ad. Clark (aki egyébként rendkívüli módon utálja a fürdés procedúráját), amint észreveszi, hogy kedvenc kétlábúi zuhanyoznak, fürdenek, odatelepedik a kád mellé, és aggódó pillantásokkal vigyázza őket.

 

Kedvenc játékát nem szívesen adja oda senkinek a kutya
Kedvenc játékát nem szívesen adja oda senkinek a kutya

 

A néma őrzést azonban nem bírja sokáig: kiszalad, majd kedvenc játékával tér vissza, amit odaad gazdájának. Egyértelműen jelzi az is, hogy nem játékra hívja emberét: mikor visszaadnák neki a labdát, feltűnően elfordítja tőle a fejét. Bezzeg, ha a fürdőn kívül próbálná meg valaki elvenni tőle ugyanezt a játékot…! Clark ezzel a figyelmes gesztussal próbál segíteni gazdijainak a”rettentő” és “borzalmas” fürdés elviselésében.

 

Ha a gazdi a kádban van, a kutya vigasztalásként nekik adja játékát
Ha a gazdi a kádban van, a kutya vigasztalásként nekik adja játékát

 

„Clark a legkedvesebb kutya, akivel valaha találkoztam életemben. És nem csak azért mondom, mert a mi kutyánk. Még csak morogni sem hallottam senkire, soha.” – áradozott róla gazdája a TheDodo magazinnak adott interjúban - írja a kutyaszeretet.hu.

 

 

Témába vág

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Sosem volt még ilyen rossz a helyzet egy szilveszter után sem - Rengeteg kutya és macska került bajba idén Sosem volt még ilyen rossz a helyzet egy szilveszter után sem - Rengeteg kutya és macska került bajba idén
Hiába a rengeteg figyelemfelhívó poszt, írás, cikk, fotó, idén is több száz állat került bajba a szilveszteri tűzijátékok miatt. A számuk ráadásul tovább nőhet még a napokban.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pár nap és megérkezik a mozikba A kis kedvencek titkos élete! Hírek - Címlapon
Pár nap és megérkezik a mozikba A kis kedvencek titkos élete!
A Te döntésed, bulihely vagy temető lesz-e a kocsidból… Hírek - Címlapon
A Te döntésed, bulihely vagy temető lesz-e a kocsidból…