A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vigasztalni próbálja az éppen fürdő gazdáit a kutya - szerinte ők is utálnak fürdeni

2018. január 31., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A rettegett fürdőkád. Amiben a fürdetés elviselhetetlen folyamata zajlik. A kutyalét egyik legnehezebb percei telnek el a félelmetes kádban. Legalábbis sok kutyának ez a véleménye, ennek a négylábúnak különösen. 

Clark, a golden retriever - uszkár keverék kutya az átlag kutyáknál sokkal gondoskodóbb, együttérzőbb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a kedves reakciója, amit gazdái fürdőkádban töltött perceire ad. Clark (aki egyébként rendkívüli módon utálja a fürdés procedúráját), amint észreveszi, hogy kedvenc kétlábúi zuhanyoznak, fürdenek, odatelepedik a kád mellé, és aggódó pillantásokkal vigyázza őket.

 

Kedvenc játékát nem szívesen adja oda senkinek a kutya
Kedvenc játékát nem szívesen adja oda senkinek a kutya

 

A néma őrzést azonban nem bírja sokáig: kiszalad, majd kedvenc játékával tér vissza, amit odaad gazdájának. Egyértelműen jelzi az is, hogy nem játékra hívja emberét: mikor visszaadnák neki a labdát, feltűnően elfordítja tőle a fejét. Bezzeg, ha a fürdőn kívül próbálná meg valaki elvenni tőle ugyanezt a játékot…! Clark ezzel a figyelmes gesztussal próbál segíteni gazdijainak a”rettentő” és “borzalmas” fürdés elviselésében.

 

Ha a gazdi a kádban van, a kutya vigasztalásként nekik adja játékát
Ha a gazdi a kádban van, a kutya vigasztalásként nekik adja játékát

 

„Clark a legkedvesebb kutya, akivel valaha találkoztam életemben. És nem csak azért mondom, mert a mi kutyánk. Még csak morogni sem hallottam senkire, soha.” – áradozott róla gazdája a TheDodo magazinnak adott interjúban - írja a kutyaszeretet.hu.

 

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők Hírek - Címlapon
Spanyolországban is tehetetlenek az állatvédők
Soha ne add fel - Eltűnt kutyák, akik évek múltán találtak haza Hírek - Címlapon
Soha ne add fel - Eltűnt kutyák, akik évek múltán találtak haza