A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Soha ne add fel - Eltűnt kutyák, akik évek múltán találtak haza

2018. január 30., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Mindig van remény. Erre tanítanak azoknak a kutyáknak történetei, akik elkeveredtek otthonról - akár a felfedezés vágya, akár a tűzijáték miatti pánik miatt rohantak világgá, mégis hazakerültek. Van, amelyiküknek csak pár napot kellett az utcán töltenie, de olyan is akad, aki 8 év után talált haza.



Sajnos túl gyakran találkozni az utcákon plakátokkal, vagy épp megosztásokkal a közösségi oldalakon elveszett kedvencekről. Ahogy telik az idő, egyre kevesebb remény van arra, hogy a szeretett négylábú épségben, egészségesen kerüljön elő.

 

2017 utolsó napján, a tűzijátéktól megriadt, és a pániktól hajtva megszökött kutyák száma megközelíti az ezret - és ez csak azon kutyák és macskák száma, akikről értesült a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet. A valóságban azonban ennél jóval nagyobb számról lehet szó… Még borzasztóbb a tény, hogy az eltűnt állatoknak körülbelül a fele, soha nem is kerül már elő.

 

Vannak azonban olyan történetek, melyekből erőt, reményt meríthetünk. Ezek főhősei olyan kutyák, akiket nemhogy elveszettnek, de talán halottnak hittek egykori gazdái, hiszen oly sok idő, akár hosszú évek teltek el az eltűnésük óta. A “rekordtartó” nem kevesebb, mint 8 év után tért haza… A történetek egyik legnagyobb tanulsága az, hogy a regisztrált chip bizony életet menthet, hiszen ennek segítségével található meg legkönnyebben a gazdi!

 

2 év

Két év nagyon hosszú idő - ezt az apró kiskutyát ennyi idő múltán juttatták vissza gazdijához. A Dunaparton bandukolt magányosan az esőben, mikor rátaláltak. Szerencsére regisztrált chip volt benne, így rövid úton visszakerülhetett gazdáihoz.

 

2 év után találtak rá a kutyára a Duna partján
2 év után találtak rá a kutyára a Duna partján

 

Ugyanennyi idő után került haza a kis csapzott westie is. Szeged belvárosában szaladgált kétségbeesetten, és nem kevés türelem kellett ahhoz, hogy megfoghassák. Elhanyagolt külseje ellenére szerencsére volt benne chip, így hazakerülhetett: a kutyus boldogan rohant be otthona udvarára, és kitörő örömmel fogadta rég nem látott gazdáit.

 

A kóbor wetsiet is a chip segítette a hazajutásban
A kóbor wetsiet is a chip segítette a hazajutásban

 

4 év

A németjuhász négy évig volt távol otthonától. Ez idő alatt a pesterzsébeti temetőben élt, vizet, és ételt a környékbeli állatbarátoktól kapott. A sors fintora, hogy Linda mindössze pár kilométerre volt otthonától - másrészt regisztrált chippel rendelkezett, mégsem olvastatta le azt senki. Már sokkal korábban hazajuthatott volna a chip segítségével.

 

Linda mindössze pár kilométerre volt az otthonától
Linda mindössze pár kilométerre volt az otthonától

 

5 és fél év

Mimire, a boxerre egy jászberényi állatbarát talált rá: gyenge volt, sovány, alig bírt lábra állni. Csodák csodájára találtak benne regisztrált chipet, és hosszas próbálkozások árán el is érték a gazdit. Ekkor derült ki, hogy Mimi már több mint öt éve elveszett! A hosszú idő ellenére a kutyus megismerte egykori gazdáit, akiknek nagyon örült. A története nem ért itt véget: az őt megmentő állatvédőknél jelentkezett Mimi “új gazdája”, aki közölte, hogy a boxer az ő kutyája. Egészen konkrétan 3 napja vette meg őt egy üveg borért, csak megszökött a kutya, mikor a kerítésükbe egy autó rohant… Szerencsére Mimi most már biztonságban van!

 

Mimi tragikus sorsa is végül jóra fordult
Mimi tragikus sorsa is végül jóra fordult

 

8 év

Nemzetközi kaland: nyolc éve adták örökbe a magyar chipes kutyust Görögországba, új gazdájától azonban megszökött. És ami a legmegdöbbentőbb: a kutyust Lengyelországban találták meg!

 

8 év után egy másik országban bukkantak rá az elszökött kutyusra
8 év után egy másik országban bukkantak rá az elszökött kutyusra

 

 

 

 

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaharapást szőrével? A rehabilitáció lehetőségei II. Hírek - Címlapon
Kutyaharapást szőrével? A rehabilitáció lehetőségei II.
Fogamzásgátló oltás kutyáknak! Hírek - Címlapon
Fogamzásgátló oltás kutyáknak!