A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Soha ne add fel - Eltűnt kutyák, akik évek múltán találtak haza

2018. január 30., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Mindig van remény. Erre tanítanak azoknak a kutyáknak történetei, akik elkeveredtek otthonról - akár a felfedezés vágya, akár a tűzijáték miatti pánik miatt rohantak világgá, mégis hazakerültek. Van, amelyiküknek csak pár napot kellett az utcán töltenie, de olyan is akad, aki 8 év után talált haza.Sajnos túl gyakran találkozni az utcákon plakátokkal, vagy épp megosztásokkal a közösségi oldalakon elveszett kedvencekről. Ahogy telik az idő, egyre kevesebb remény van arra, hogy a szeretett négylábú épségben, egészségesen kerüljön elő.

 

2017 utolsó napján, a tűzijátéktól megriadt, és a pániktól hajtva megszökött kutyák száma megközelíti az ezret - és ez csak azon kutyák és macskák száma, akikről értesült a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet. A valóságban azonban ennél jóval nagyobb számról lehet szó… Még borzasztóbb a tény, hogy az eltűnt állatoknak körülbelül a fele, soha nem is kerül már elő.

 

Vannak azonban olyan történetek, melyekből erőt, reményt meríthetünk. Ezek főhősei olyan kutyák, akiket nemhogy elveszettnek, de talán halottnak hittek egykori gazdái, hiszen oly sok idő, akár hosszú évek teltek el az eltűnésük óta. A “rekordtartó” nem kevesebb, mint 8 év után tért haza… A történetek egyik legnagyobb tanulsága az, hogy a regisztrált chip bizony életet menthet, hiszen ennek segítségével található meg legkönnyebben a gazdi!

 

2 év

Két év nagyon hosszú idő - ezt az apró kiskutyát ennyi idő múltán juttatták vissza gazdijához. A Dunaparton bandukolt magányosan az esőben, mikor rátaláltak. Szerencsére regisztrált chip volt benne, így rövid úton visszakerülhetett gazdáihoz.

 

2 év után találtak rá a kutyára a Duna partján
2 év után találtak rá a kutyára a Duna partján

 

Ugyanennyi idő után került haza a kis csapzott westie is. Szeged belvárosában szaladgált kétségbeesetten, és nem kevés türelem kellett ahhoz, hogy megfoghassák. Elhanyagolt külseje ellenére szerencsére volt benne chip, így hazakerülhetett: a kutyus boldogan rohant be otthona udvarára, és kitörő örömmel fogadta rég nem látott gazdáit.

 

A kóbor wetsiet is a chip segítette a hazajutásban
A kóbor wetsiet is a chip segítette a hazajutásban

 

4 év

A németjuhász négy évig volt távol otthonától. Ez idő alatt a pesterzsébeti temetőben élt, vizet, és ételt a környékbeli állatbarátoktól kapott. A sors fintora, hogy Linda mindössze pár kilométerre volt otthonától - másrészt regisztrált chippel rendelkezett, mégsem olvastatta le azt senki. Már sokkal korábban hazajuthatott volna a chip segítségével.

 

Linda mindössze pár kilométerre volt az otthonától
Linda mindössze pár kilométerre volt az otthonától

 

5 és fél év

Mimire, a boxerre egy jászberényi állatbarát talált rá: gyenge volt, sovány, alig bírt lábra állni. Csodák csodájára találtak benne regisztrált chipet, és hosszas próbálkozások árán el is érték a gazdit. Ekkor derült ki, hogy Mimi már több mint öt éve elveszett! A hosszú idő ellenére a kutyus megismerte egykori gazdáit, akiknek nagyon örült. A története nem ért itt véget: az őt megmentő állatvédőknél jelentkezett Mimi “új gazdája”, aki közölte, hogy a boxer az ő kutyája. Egészen konkrétan 3 napja vette meg őt egy üveg borért, csak megszökött a kutya, mikor a kerítésükbe egy autó rohant… Szerencsére Mimi most már biztonságban van!

 

Mimi tragikus sorsa is végül jóra fordult
Mimi tragikus sorsa is végül jóra fordult

 

8 év

Nemzetközi kaland: nyolc éve adták örökbe a magyar chipes kutyust Görögországba, új gazdájától azonban megszökött. És ami a legmegdöbbentőbb: a kutyust Lengyelországban találták meg!

 

8 év után egy másik országban bukkantak rá az elszökött kutyusra
8 év után egy másik országban bukkantak rá az elszökött kutyusra

 

 

 

 

 

Témába vág

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vigasztalni próbálja az éppen fürdő gazdáit a kutya - szerinte ők is utálnak fürdeni Hírek - Címlapon
Vigasztalni próbálja az éppen fürdő gazdáit a kutya - szerinte ők is utálnak fürdeni
Van otthon rossz hűtőszekrényed? Megmenthetsz vele egy árva kutyát a fagyhaláltól! Hírek - Címlapon
Van otthon rossz hűtőszekrényed? Megmenthetsz vele egy árva kutyát a fagyhaláltól!