A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Visszatérhet a gyermekorvosi rendelőbe Rex!

2017. március 29., 17:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Rex, a német juhász visszatérhet a gyermekorvosi rendelőbe gazdája mellé - a gyerkőcök legnagyobb örömére! Rex gazdáját kérdeztük az örömteli hírről!



“Nagyon nehéz időszak volt, de megérte a küzdelem és a kitartás!” - kezdte Dr. Varga Károly gyermekorvos, Rex gazdája. Az előzményeket az egész ország nyomon követte: a megpróbáltatásokkal teli történet egy örömhírrel indult: mi is megírtuk, milyen nagyszerű dolog történik nap mint nap egy kis budapesti rendelőben: a gyerekeknek meg se kottyan a vizsgálat, vagy egy szuri, hiszen ott van a békés kutyus, akit nem lehet nem megsimogatni. Rex a gyerekek kedvence volt - és akkor jött a feljelentés. Elsőre az az ítélet született, hogy Rex maradhat a rendelőben, hiszen nem jelent zoonozis (emberre is átterjedő betegség kapcsán) veszélyt a gyermekekre. Nem sokkal ezután egy emberként hördültünk fel, mikor Rexet másodszorra is kitiltották a rendelőből - immár véglegesen. Ott ugyanis csak a terápiás-, vakvezető- és segítőkutyák mehetnek be. ebből azonnal következett is, hogy Rexnek is vizsgát kell tennie, így visszatérhet kis betegeihez. Igyekeztünk nyomon követni, hogyan készül a doktor páros a vizsgára, és most örömmel tudatjuk: Rex sikeresen letette a vizsgát, így már hivatalosan is személyi segítő kutya lett!

 

Az Allee-ban nagyon sok új inger éri a kutyát, ezért jó helyszín a gyakorlásra

 

“A jogosítvány megszerzése azt jelenti, hogy Rex visszatérhet mellém a rendelőbe. - mesélte nekünk Károly. - Elsősorban nekem segít, ám jelenléte rendkívül pozitívan hat a rendelőbe érkező gyerekekre is. Nem félnek annyira az injekciós tűtől, jobban tűrik a vizsgálat folyamatát is, hiszen tudják, a végén megsimogathatják Rexet. Megnyugtatja őket a kutya jelenléte.”

 

A terápiás és segítőkutyák sorában nagyon ritkán lát az ember német juhászt, hiszen a fajtájából adódóan nem ilyen feladatokra szokták tanítani őket. Rex pedig a kivétel, aki erősíti a szabályt, már csak azért is, mert őt, a többi segítőkutya-tanulóval ellentétben, nem kölyökkorától fogva képezték erre a feladatra. Rex már felnőtt kutyaként találkozott ezzel az új kihívással - és rendkívül jól vette az akadályokat! “Elképesztően sok és nehéz munka volt. De abszolút megérte. - mondta boldogan Károly. - Tulajdonképpen inkább én tanultam tőle, mint fordítva. Figyelmet és kitartást leginkább.”

 

A gyerekek nagyon szeretik Rexet

 

És hogy hogyan zajlott maga a vizsga? Ezt is megtudtuk Károlytól: “Borzasztóan izgultam. Utólag persze belátom, hogy teljesen feleslegesen, hiszen Rex a maximumot nyújtotta most is, mint mindig. Minden feladattal fantasztikusan, könnyedén megbirkózott: az engedelmességi feladatok, az autóból ki-beszállás, az egy helyben maradás meg se kottyantak neki, nem lehetett kizökkenteni se a közlekedő emberekkel, se a zörgő bevásárlókocsikkal. Ügyesen teljesítette az ételmegtagadást és a készségfeladatokat is. És végül megkaptuk az értékelést: Rex kiválóan megfelelt!”

 

Terápiás kutya lesz Rex, a gyerekorvos kutyája

 

Károly azt is elárulta nekünk, hogy továbbra is hallhatunk róluk, sőt! Nem csupán Dr. Rex saját Facebook oldalán találkozhatunk velük, hanem személyesen is, hiszen tavasztól kezdve folyamatosan jelennek meg rendezvényeken, bemutatókon. Szolgált még egy örömhírrel is: “jó barátommal, Bálint Andrással karöltve azon vagyunk, hogy létrehozzuk a Dr. Rex Kutyás Egyesületet - a megalakítás célegyenesében járunk. Az Egyesületen keresztül kutyáknak és gyerekeknek is szeretnénk segítő kezet nyújtani."

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Kaya-t, a segítőkutyát, aki a PTSD (poszttarumás stressz szindróma) kezelésének és a veteránok egészségének szeretett nagyköveteként szolgált, tavaly rákkal diagnosztizálták. A német juhász kutyát életének nyolcadik évében sajnos el kellett altatni – nyilatkozta lesújtott gazdája és társa Cole Lyle a CNN-nek.

Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
A kutyák csodálatos társaságot nyújthatnak azoknak is, akik előnyben részesítik az otthon csendjét, a magányos sétákat. Ha introvertáltnak tartod magad, de szívesen megosztanád életed egy hozzád hasonló ebbel, ismerkedj meg néhány különleges fajtával.

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.

Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját! Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját!
2019. október 5-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az Állatok Világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Az év legfontosabb rendezvényéről nem hiányozhatnak a sztárok sem, akik ezzel az akcióval hívják fel mindenki figyelmét az ember és állat kapcsolatának erősítésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vádat emelnek a férfi ellen, aki kidobott egy kutyát az ötödikről Hírek - Címlapon
Vádat emelnek a férfi ellen, aki kidobott egy kutyát az ötödikről
Éhhaláltól mentettek meg egy kölyökkutyát Szombathelyi Önkéntes Tűzoltók Hírek - Címlapon
Éhhaláltól mentettek meg egy kölyökkutyát Szombathelyi Önkéntes Tűzoltók