A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Éhhaláltól mentettek meg egy kölyökkutyát Szombathelyi Önkéntes Tűzoltók

2017. március 29., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vasszécsenyben a volt termelő szövetkezet területén egy betoncsőben több napja élelem nélkül megbúvó kölyökkutya szorult segítségre.



Az Állatvédők Vasi Egyesülete kért segítséget március 28-án az éhező kaukázusi kölyökkutyához. A mintegy tizenöt méter hosszú beton átereszben bújt meg félelmében a csöppség, az esethez az egyesület négy tagja indult el – írja a Frisss.hu.

 

Kölyökkutya mentés

 

A feladat nem volt egyszerű. A lerakódott föld lapátokkal történő eltávolítása után vakondokat megszégyenítő technikával bújt be az egyik egyesületi tag, Domonkos Ádám a csőbe a kutyusért. A munkát siker koronázta, a kiskutya megmenekült. A kaukázusi kölyök egy hat kiskutyából és anyjukból álló család tagja volt, melynek megmentésével rendeződött az állatok sorsa öt nap után.

 

A kaukázusi kutyacsalád korábbi történetét az alábbi bejegyzésben olvashatjátok el:

 

 

 

 

Forrás: frisss.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Visszatérhet a gyermekorvosi rendelőbe Rex! Hírek - Címlapon
Visszatérhet a gyermekorvosi rendelőbe Rex!
Magyar kutatás: A keverék kutyák kevésbé kiegyensúlyozottak, de könnyebben taníthatóak, mint a fajtatiszták Hírek - Címlapon
Magyar kutatás: A keverék kutyák kevésbé kiegyensúlyozottak, de könnyebben taníthatóak, mint a fajtatiszták