A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vonatozott, majd a rendőrökhöz ment egy kutya szilveszterkor

2019. január 02., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Talán ennek a kutyának volt a legkalandosabb a szilvesztere! Kalandja szerencsére jó véget ért, története megmosolyogtató, ám ne felejtsük el, mi miatt kényszerült erre az útra, ami rosszul is elsülhetett volna…



Szilveszter éjjelén a győri rendőrök egy kétségbeesetten fel-alá futkosó kutyára lettek figyelmesek Győr belvárosában. A rendőrök legnagyobb meglepetésére azonban nem kellett az ebet megmenteni: a négylábú önként “jelentkezett” náluk. Egyszerűen fogta magát és beült a nyitott ajtajú rendőrautó hátsó ülésére, így a rendőrök könnyedén leolvashatták a kutya chipjének adatait.

 

Mintha tudta volna a kutya, kitől kell segítséget kérni
Mintha tudta volna a kutya, kitől kell segítséget kérni
Fotó: police.hu

 

Kiderült, hogy az állat egészen Vértesszőlősről keveredett Győrbe. Hamar kiderült az is, hogyan jutott el ilyen messzire: december 31-én, délután szökött meg otthonról a kutya, akit később a helyi vasútállomáson láttak, így sejthető, hogy a kalandor eb vonatra szállt.

 

A győri rendőrök újév napján át is adták a kutyát gazdáinak, így újra otthon lehet!
A kalandor eb története szerencsére jól végződött, ám egészen másféle véget is érhetett volna. A 24.hu fedezte fel azt a Facebook posztot, melyen a vonatra felszálló kutyus gazdáját keresik, ebben leírják az utasok, hogy a kutya bizony a petárdák hangjától rémült meg, ezért szállhatott fel a vonatra. Legyünk felelősebbek, tanuljunk egymás hibáiból, vigyázzunk jobban kutyáinkra! 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MTI Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elkeserítő számok: már több mint félezer eltűnt kutyáról érkezett bejelentés - Frissítve! Hírek - Címlapon
Elkeserítő számok: már több mint félezer eltűnt kutyáról érkezett bejelentés - Frissítve!
Nem lesz többet tűzijáték szilveszterkor Tatán Hírek - Címlapon
Nem lesz többet tűzijáték szilveszterkor Tatán