A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zöld utat kapott az állatvédő szervezetek tüntetése

2016. január 21., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Február 20-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogadta az állatvédő szervezetek összefogásával szervezett békés demonstrációt!



Tavaly nyáron a deteki alpolgármester fia egy baseball ütővel vert agyon egy védtelen kiskutyát - az esetről azonban csak a közelmúltban került nyilvánosságra egy videófelvétel. Minden kutya- és állatbarát mélyen felháborodott az eseten.

 

 Az előzményeket részletesen az alábbi cikkeinkben olvashatod:

 

Sajnos a hazai gyakorlat azt mutatja, az állatkínzás vétségét könnyen meg lehet úszni büntetés nélkül, vagy tetthez képest igen enyhe ítélettel. Az emberek és az állatvédő szervezeteknél a deteki ügy kapcsán betelt az a bizonyos pohár: végre olyan összefogás született, mely ezidáig példátlan a magyar állatvédelemben! Több, mint 26 szervezet jelezte már csatlakozási szándékát egy hamarosan megalakuló országos állatvédelmi szövetségbe. Az állatkínzók méltó, példás megbüntetésének kiharcolásáért békés demonstrációt szerveztek az állavédők, mely a tegnapi napon jóváhagyásra is került a BRFK által. 

 

Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!

 

Részleteket az Állatmentő Liga a Facebook oldalán közölt :

 

"A mai napon a BRFK elfogadta a Február 20. - án rendezendő tüntetést. 13:30-tól lesz találkozó a nyugati téri óránál! Indulás 14:00-kor a Bajcsy Zsilinszky úton az Alkotmány utcáig, ahol jobbra fordulva a Parlamentig vonulunk! Ott beszédek lesznek, és átadjuk a javaslat csomagot, amit jogászok készítenek el nekünk. A BTK szigorítását szeretnénk, az állatkínzás letöltendő legyen 1-5 évig, és ez csak az egyik amit szeretnénk. Kutyát nem lehet hozni ,mert a parlamenthez nem lehet már kutyával belépni sajnos:( A tüntetőket Rendőrség a rendőrség, valamint a saját rendezői csapat közösen kíséri! Plusz a 4 állatmentő autó is engedélyt kapott! Rendőrségi részről hozzátették: "reméljük sikeres lesz a megmozdulás és az állatkínzást végre letöltendővel büntetik!"
Tehát ŐK a szervezetek mellett vannak!!!"

Forrás: facebook.com/AllatmentoLiga , kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Ebugatta Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Furcsa tüneteket produkál kedvenced? Mától neki is kérhetsz MR-vizsgálatot! Hírek - Címlapon
Furcsa tüneteket produkál kedvenced? Mától neki is kérhetsz MR-vizsgálatot!
Milyen korban kerüljön új családjához a kölyök? Hírek - Címlapon
Milyen korban kerüljön új családjához a kölyök?