A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Zöld utat kapott az állatvédő szervezetek tüntetése

2016. január 21., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Február 20-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogadta az állatvédő szervezetek összefogásával szervezett békés demonstrációt!Tavaly nyáron a deteki alpolgármester fia egy baseball ütővel vert agyon egy védtelen kiskutyát - az esetről azonban csak a közelmúltban került nyilvánosságra egy videófelvétel. Minden kutya- és állatbarát mélyen felháborodott az eseten.

 

 Az előzményeket részletesen az alábbi cikkeinkben olvashatod:

 

Sajnos a hazai gyakorlat azt mutatja, az állatkínzás vétségét könnyen meg lehet úszni büntetés nélkül, vagy tetthez képest igen enyhe ítélettel. Az emberek és az állatvédő szervezeteknél a deteki ügy kapcsán betelt az a bizonyos pohár: végre olyan összefogás született, mely ezidáig példátlan a magyar állatvédelemben! Több, mint 26 szervezet jelezte már csatlakozási szándékát egy hamarosan megalakuló országos állatvédelmi szövetségbe. Az állatkínzók méltó, példás megbüntetésének kiharcolásáért békés demonstrációt szerveztek az állavédők, mely a tegnapi napon jóváhagyásra is került a BRFK által. 

 

Eljött az összefogás ideje! Tegyünk együtt az állatkínzás ellen!

 

Részleteket az Állatmentő Liga a Facebook oldalán közölt :

 

"A mai napon a BRFK elfogadta a Február 20. - án rendezendő tüntetést. 13:30-tól lesz találkozó a nyugati téri óránál! Indulás 14:00-kor a Bajcsy Zsilinszky úton az Alkotmány utcáig, ahol jobbra fordulva a Parlamentig vonulunk! Ott beszédek lesznek, és átadjuk a javaslat csomagot, amit jogászok készítenek el nekünk. A BTK szigorítását szeretnénk, az állatkínzás letöltendő legyen 1-5 évig, és ez csak az egyik amit szeretnénk. Kutyát nem lehet hozni ,mert a parlamenthez nem lehet már kutyával belépni sajnos:( A tüntetőket Rendőrség a rendőrség, valamint a saját rendezői csapat közösen kíséri! Plusz a 4 állatmentő autó is engedélyt kapott! Rendőrségi részről hozzátették: "reméljük sikeres lesz a megmozdulás és az állatkínzást végre letöltendővel büntetik!"
Tehát ŐK a szervezetek mellett vannak!!!"

Forrás: facebook.com/AllatmentoLiga , kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Furcsa tüneteket produkál kedvenced? Mától neki is kérhetsz MR-vizsgálatot! Hírek - Címlapon
Furcsa tüneteket produkál kedvenced? Mától neki is kérhetsz MR-vizsgálatot!
Milyen korban kerüljön új családjához a kölyök? Hírek - Címlapon
Milyen korban kerüljön új családjához a kölyök?