A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

15 elárvult kiskacsát fogadott örökbe Fred, a 15 éves labrador

2022. július 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szokatlan pótpapára leltek a pelyhesek, miután magukra maradtak egy középkori várkastély udvarán. Szívmelengető fotók! 

Nem tudni, hova lett a mamájuk, rejtélyes eltűnése után azonban a 15 kicsinek szüksége volt valakire, akihez odabújhatnak és vigyáz rájuk. Fred, a mosolygós kisöreg szívében pedig bőven volt számukra hely. És még csak nem is ez volt az első alkalom, hogy kiskacsákat vett magához.

 

2018-ban sem volt már fiatal, amikor 9 sárga pelyhest bíztak rá, egy évvel később pedig újabb elárvult kacsákat vett bundás szárnyai alá. Otthona, a híres Montfitchet Kastély ugyanis megannyi vadkacsának nyújt menedéket az angliai Essex megyében, és időről-időre bizony előfordul, hogy egy fészeknyi hápogóra bukkannak a dolgozók.

 

 

15 árva kiskacsát fogadott örökbe a 15 éves labrador
15 árva kiskacsát fogadott örökbe a 15 éves labrador
Fotó: SWNS

 

 

Idén újra felöltötte a gondos pótmama, vagyis pótpapa szerepét – nem kevesebb mint 15 kiskacsa követi minden lépését! Ő pedig hagyja, hogy odakucorodjanak mellé, és azt sem bánja, ha egyik-másik a hátán foglal helyet pihenés közben. Gazdája, Jeremy Goldsmith egy cseppet sincs meglepve a történtek láttán:

 

„Fred 15 éve él velem, és ez alatt rengeteg időt töltött el a kastély körül élő állatokkal. Számára természetes, hogy mentett két- és négylábúak veszik körül” - mesélte egy interjúban.

 

 

Ez már a harmadik alkalom, hogy a kedves idős kutya elárvult kiskacsákra vigyáz
Ez már a harmadik alkalom, hogy a kedves idős kutya elárvult kiskacsákra vigyáz
Fotó: SWNS

 

 

A hápogó családtagok addig élvezhetik a labrador gondoskodását, míg elég nagyok lesznek ahhoz, hogy egyedül is megálljanak lábukon. Minden bizonnyal a Montfitchet Kastély állatbarát látogatóinak szívébe is hamar belopják magukat. 

 

A várkastély története egyébként egészen messzire nyúlik vissza, már időszámításunk előtt, a vaskorban is létezett itt egy erődítmény, később pedig a rómaiak és még a skandináv vikingek is magukénak tudhatták hosszabb-rövidebb időre. 1066-ban Hódító Vilmos támadását követően egy földhalomvár állt itt, majd a 17. században polgárháborús támaszpontként használták. Ma a történelem kincsesdobozaként fogadja a látogatókat, a világ minden tájáról. A környékén található házak, építmények is betekintést nyújtanak az akkori mindennapokba.

 

Fred pedig boldogan köszönti őket - mostantól pelyhes kis védencei társaságában.

 

 

Fred kutyus és a kiskacsák sokat pihennek együtt
Fred kutyus és a kiskacsák sokat pihennek együtt
Fotó: Facebook/mountfitchetcastle

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Egyik tappancsa megsérült, de valószínűleg enélkül is úgy gondolta volna: ha gazdái szeretnék, hogy lejöjjön a hegyről, akkor bizony le kell cipelniük. Mert ő egy tapodtat sem megy innen sehova.

Minden idők legidősebb kutyája Minden idők legidősebb kutyája
Méghozzá egy sokkal öregebb négylábúról kaptak bejelentést. Bobi, aki 1992. május 11-én látta meg a napvilágot nem csupán a legöregebb élő kutya, hanem a valaha élt legöregebb kutya.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
… ez ugyanis feltételezi azt, hogy a gazdinak esze ágában se volt felszedni kutyája után a piszkot, tehát véteni fog a szabályok ellen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket Hírek - Címlapon
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket
Kutyajó szállásajánló Hírek - Címlapon
Kutyajó szállásajánló