A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

15 elárvult kiskacsát fogadott örökbe Fred, a 15 éves labrador

2022. július 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Szokatlan pótpapára leltek a pelyhesek, miután magukra maradtak egy középkori várkastély udvarán. Szívmelengető fotók!



 

Nem tudni, hova lett a mamájuk, rejtélyes eltűnése után azonban a 15 kicsinek szüksége volt valakire, akihez odabújhatnak és vigyáz rájuk. Fred, a mosolygós kisöreg szívében pedig bőven volt számukra hely. És még csak nem is ez volt az első alkalom, hogy kiskacsákat vett magához.

 

2018-ban sem volt már fiatal, amikor 9 sárga pelyhest bíztak rá, egy évvel később pedig újabb elárvult kacsákat vett bundás szárnyai alá. Otthona, a híres Montfitchet Kastély ugyanis megannyi vadkacsának nyújt menedéket az angliai Essex megyében, és időről-időre bizony előfordul, hogy egy fészeknyi hápogóra bukkannak a dolgozók.

 

 

15 árva kiskacsát fogadott örökbe a 15 éves labrador
15 árva kiskacsát fogadott örökbe a 15 éves labrador
Fotó: SWNS

 

 

Idén újra felöltötte a gondos pótmama, vagyis pótpapa szerepét – nem kevesebb mint 15 kiskacsa követi minden lépését! Ő pedig hagyja, hogy odakucorodjanak mellé, és azt sem bánja, ha egyik-másik a hátán foglal helyet pihenés közben. Gazdája, Jeremy Goldsmith egy cseppet sincs meglepve a történtek láttán:

 

„Fred 15 éve él velem, és ez alatt rengeteg időt töltött el a kastély körül élő állatokkal. Számára természetes, hogy mentett két- és négylábúak veszik körül” - mesélte egy interjúban.

 

 

Ez már a harmadik alkalom, hogy a kedves idős kutya elárvult kiskacsákra vigyáz
Ez már a harmadik alkalom, hogy a kedves idős kutya elárvult kiskacsákra vigyáz
Fotó: SWNS

 

 

A hápogó családtagok addig élvezhetik a labrador gondoskodását, míg elég nagyok lesznek ahhoz, hogy egyedül is megálljanak lábukon. Minden bizonnyal a Montfitchet Kastély állatbarát látogatóinak szívébe is hamar belopják magukat. 

 

A várkastély története egyébként egészen messzire nyúlik vissza, már időszámításunk előtt, a vaskorban is létezett itt egy erődítmény, később pedig a rómaiak és még a skandináv vikingek is magukénak tudhatták hosszabb-rövidebb időre. 1066-ban Hódító Vilmos támadását követően egy földhalomvár állt itt, majd a 17. században polgárháborús támaszpontként használták. Ma a történelem kincsesdobozaként fogadja a látogatókat, a világ minden tájáról. A környékén található házak, építmények is betekintést nyújtanak az akkori mindennapokba.

 

Fred pedig boldogan köszönti őket - mostantól pelyhes kis védencei társaságában.

 

 

Fred kutyus és a kiskacsák sokat pihennek együtt
Fred kutyus és a kiskacsák sokat pihennek együtt
Fotó: Facebook/mountfitchetcastle

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket Hírek - Címlapon
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket
Kutyajó szállásajánló Hírek - Címlapon
Kutyajó szállásajánló