A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

15 elárvult kiskacsát fogadott örökbe Fred, a 15 éves labrador

2022. július 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szokatlan pótpapára leltek a pelyhesek, miután magukra maradtak egy középkori várkastély udvarán. Szívmelengető fotók! 

Nem tudni, hova lett a mamájuk, rejtélyes eltűnése után azonban a 15 kicsinek szüksége volt valakire, akihez odabújhatnak és vigyáz rájuk. Fred, a mosolygós kisöreg szívében pedig bőven volt számukra hely. És még csak nem is ez volt az első alkalom, hogy kiskacsákat vett magához.

 

2018-ban sem volt már fiatal, amikor 9 sárga pelyhest bíztak rá, egy évvel később pedig újabb elárvult kacsákat vett bundás szárnyai alá. Otthona, a híres Montfitchet Kastély ugyanis megannyi vadkacsának nyújt menedéket az angliai Essex megyében, és időről-időre bizony előfordul, hogy egy fészeknyi hápogóra bukkannak a dolgozók.

 

 

15 árva kiskacsát fogadott örökbe a 15 éves labrador
15 árva kiskacsát fogadott örökbe a 15 éves labrador
Fotó: SWNS

 

 

Idén újra felöltötte a gondos pótmama, vagyis pótpapa szerepét – nem kevesebb mint 15 kiskacsa követi minden lépését! Ő pedig hagyja, hogy odakucorodjanak mellé, és azt sem bánja, ha egyik-másik a hátán foglal helyet pihenés közben. Gazdája, Jeremy Goldsmith egy cseppet sincs meglepve a történtek láttán:

 

„Fred 15 éve él velem, és ez alatt rengeteg időt töltött el a kastély körül élő állatokkal. Számára természetes, hogy mentett két- és négylábúak veszik körül” - mesélte egy interjúban.

 

 

Ez már a harmadik alkalom, hogy a kedves idős kutya elárvult kiskacsákra vigyáz
Ez már a harmadik alkalom, hogy a kedves idős kutya elárvult kiskacsákra vigyáz
Fotó: SWNS

 

 

A hápogó családtagok addig élvezhetik a labrador gondoskodását, míg elég nagyok lesznek ahhoz, hogy egyedül is megálljanak lábukon. Minden bizonnyal a Montfitchet Kastély állatbarát látogatóinak szívébe is hamar belopják magukat. 

 

A várkastély története egyébként egészen messzire nyúlik vissza, már időszámításunk előtt, a vaskorban is létezett itt egy erődítmény, később pedig a rómaiak és még a skandináv vikingek is magukénak tudhatták hosszabb-rövidebb időre. 1066-ban Hódító Vilmos támadását követően egy földhalomvár állt itt, majd a 17. században polgárháborús támaszpontként használták. Ma a történelem kincsesdobozaként fogadja a látogatókat, a világ minden tájáról. A környékén található házak, építmények is betekintést nyújtanak az akkori mindennapokba.

 

Fred pedig boldogan köszönti őket - mostantól pelyhes kis védencei társaságában.

 

 

Fred kutyus és a kiskacsák sokat pihennek együtt
Fred kutyus és a kiskacsák sokat pihennek együtt
Fotó: Facebook/mountfitchetcastle

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket Hírek - Címlapon
Tragédia: Megtalálták a Kis-Dunában elmerült kutyakiképzőket
Kutyajó szállásajánló Hírek - Címlapon
Kutyajó szállásajánló