A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

16 kilós daganatot műtöttek le a kutyáról

A nemtörődöm gazdák helyett az állatvédők vitték orvoshoz


2018. június 11., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédőknek kellett lépnie a 10 éves kutya életéért, hiszen annak gazdái nem vitték el őt állatorvoshoz. Sajnos Lizi életét nem sikerült megmenteni, túl későn érkezett a segítség.



Lizi gazdái két éven keresztül “nézték”, ahogy kutyájuk oldalán növekszik “valami”. Elmondásuk szerint voltak vele állatorvosnál, mikor a dudor megjelent, ám akkor azt mondta nekik az állatorvos, hogy ne foglalkozzanak vele, csak egy sérv. És ők így tettek. A kis “dudor” viszont egyre csak nőtt.

 

A 10 év körüli Lizit végül az Állatmentő Sereg hozta el, majd a Noé Állatotthon Alapítvány vette szárnyai alá. Azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba vitték, ahol meg is kezdődött a kivizsgálása. Lizi ekkor már olyan rossz állapotban volt, hogy felállni sem tudott.

 

Lizi kutyáról 16 kilós daganatot műtöttek le
Lizi kutyáról 16 kilós daganatot műtöttek le

 

A vizsgálatok és előkészületek után úgy döntöttek, megpróbálják a kockázatos műtétet, amivel könnyíthetnek Lizi szenvedésein és talán pár évvel meghosszabbíthatják életét. A beavatkozás során eltávolított daganat több mint 16 kilót nyomott. Az műtét utáni első hírek szerint Lizi jól viselte a műtétet, ami jól is sikerült, így mindenki bizakodó volt. Sajnos azonban korai volt az öröm: Lizi nem sokkal később, éjjel örökre elaludt.

 

A Lizi számára beérkezett adományokat a Noé Állatotthon Alapítvány a többi beteg kutyus gyógyítására fordítja majd. Az Alapítvány Facebook oldalán több kép is található Liziről és a műtétről - csak erős idegzetűeknek ajánljuk az átkattintást!

 

Nyugodj békében, Lizi!

 

 

 

Forrás: facebook.com/noeallatotthon

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
97 kölyökkutyát szállítottak volna papírok nélkül külföldre - a Nébih állította le a fuvart Hírek - Címlapon
97 kölyökkutyát szállítottak volna papírok nélkül külföldre - a Nébih állította le a fuvart
Vagy én, vagy a kutyáid - szétköltözés lett a vége Hírek - Címlapon
Vagy én, vagy a kutyáid - szétköltözés lett a vége