A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

16 kilós daganatot műtöttek le a kutyáról

A nemtörődöm gazdák helyett az állatvédők vitték orvoshoz


2018. június 11., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédőknek kellett lépnie a 10 éves kutya életéért, hiszen annak gazdái nem vitték el őt állatorvoshoz. Sajnos Lizi életét nem sikerült megmenteni, túl későn érkezett a segítség.



Lizi gazdái két éven keresztül “nézték”, ahogy kutyájuk oldalán növekszik “valami”. Elmondásuk szerint voltak vele állatorvosnál, mikor a dudor megjelent, ám akkor azt mondta nekik az állatorvos, hogy ne foglalkozzanak vele, csak egy sérv. És ők így tettek. A kis “dudor” viszont egyre csak nőtt.

 

A 10 év körüli Lizit végül az Állatmentő Sereg hozta el, majd a Noé Állatotthon Alapítvány vette szárnyai alá. Azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba vitték, ahol meg is kezdődött a kivizsgálása. Lizi ekkor már olyan rossz állapotban volt, hogy felállni sem tudott.

 

Lizi kutyáról 16 kilós daganatot műtöttek le
Lizi kutyáról 16 kilós daganatot műtöttek le

 

A vizsgálatok és előkészületek után úgy döntöttek, megpróbálják a kockázatos műtétet, amivel könnyíthetnek Lizi szenvedésein és talán pár évvel meghosszabbíthatják életét. A beavatkozás során eltávolított daganat több mint 16 kilót nyomott. Az műtét utáni első hírek szerint Lizi jól viselte a műtétet, ami jól is sikerült, így mindenki bizakodó volt. Sajnos azonban korai volt az öröm: Lizi nem sokkal később, éjjel örökre elaludt.

 

A Lizi számára beérkezett adományokat a Noé Állatotthon Alapítvány a többi beteg kutyus gyógyítására fordítja majd. Az Alapítvány Facebook oldalán több kép is található Liziről és a műtétről - csak erős idegzetűeknek ajánljuk az átkattintást!

 

Nyugodj békében, Lizi!

 

 

 

Forrás: facebook.com/noeallatotthon

Témába vág

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között
A menangiómák genetikai felépítése meglehetős hasonlóságot mutat az ember legjobb barátjánál is.

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Praktiker Beagle Club Online MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
97 kölyökkutyát szállítottak volna papírok nélkül külföldre - a Nébih állította le a fuvart Hírek - Címlapon
97 kölyökkutyát szállítottak volna papírok nélkül külföldre - a Nébih állította le a fuvart
Vagy én, vagy a kutyáid - szétköltözés lett a vége Hírek - Címlapon
Vagy én, vagy a kutyáid - szétköltözés lett a vége