A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan

2020. június 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Nemcsak a testi sebeiket, hanem a megtört lelküket is szeretném begyógyítani.” Álmaiban egy olyan menhely szerepel, ahol a hontalan kutyák biztonságban, otthon érezhetik magukat, akár életük végéig.



A brazil Eduarco Caioado mindig is szenvedélyesen szeretett segíteni a bajbajutott állatokon. 9 éves korától fogva menti a környéken élő elhagyott állatokat, idén tavasszal valóra válhatott gyermekkori álma: családja segítségével megalapította menhelyét. Kibéreltek egy házat, támogatóiknak hála pedig az állatok mentésével és ellátásával járó mindennapos költségeket is fedezni tudják.

 

„Minden nap eljárok oda. Néha stoppal, máskor 30 kilométert tekerek a biciklimen, de sohasem panaszkodom, mert ez az, amiről mindig is álmodtam. Igazi otthont szeretnék kialakítani számukra. Szeretném, ha tudnák, hogy akkor is velem maradhatnak, ha nem fogadják örökbe őket, és nálam öregednek meg.”mesélte egy interjúban.

 

17 évesen megnyitotta a város első menhelyét a brazil fiú
A fiatal állatbarát a sérült és beteg kutyákon is szívesen segít
Fotó: boredpanda.com

 

A menhely ötlete bő egy évvel ezelőtt pattant ki a fejéből. Brazíliának azon a részén él, ahol télen különösen hidegre fordul az időjárás, és nagyon sok kóbor állat esik áldozatul a kihűlésnek. Nem jutnak szervezeti segítséghez, ezért határozta el a fiú, hogy tenni fog értük. Takarókat gyűjtött és fekhelyeket, kutyaházakat készített, majd elkezdte etetni néhányukat. Egy héten belül már három kutya csatlakozott hozzá, idővel egyre többen bukkantak fel, és követni kezdték őt. Érezték, hogy rá számíthatnak.

 

Anápolis első rehabilitációs menhelyén napi szinten foglalkoznak a kutyákkal, megkapják a szükséges ellátást és gyógyszereket. A hely merőben eltér attól, mintha csak begyűjtenék egy telepre, ahol ketrecekben senyvednek vagy elaltatják őket. A kutyákat tanítják és különböző ingerekhez is szoktatják, felkészítik az örökbeadásra. Sok-sok figyelmet és szeretetet is kapnak, természetesen – sokuknak azonban még ezt is szokniuk kell, hiszen eddig kivert utcakutyaként tengették életüket.

 

A sérült kóbor kutyák is megkapják a szükséges ellátást a menhelyen
A sérült kóbor kutyák is megkapják a szükséges ellátást a menhelyen
Fotó: boredpanda.com

 

„Azokban az években, amikor az utcán élő állatokat etettem, rájöttem, hogy nekik is ugyanúgy vannak érzelmeik, mint nekünk, embereknek. Baiano, az egyik kutya például mindig ajándékokat hoz nekem hálája jeléül: egy palackot, egy edényt vagy egy levelet. Arra gondoltam, egy másfajta helyet létesítenék számukra: egy gondozó otthont színekkel, játékokkal, rekreációs tevékenységekkel, zenével, tánccal, ahol még a születésnapjukat is megünnepelhetjük.”

 

A menhely vendégszeretetét mára több, mint 20 kutya és 4 macska élvezi. Segítői is akadnak, akik fényképeket készítenek a gazdikeresőkről, és a reklámnak köszönhetően már többen is végleges otthonra leltek. A jövőre nézve tervei között szerepel a menhely kibővítése, hogy idős, gondozásra szoruló kutyáknak is biztonságos, szerető otthont nyújthasson. A cél természetesen az, hogy minél többen találjanak örökbefogadó családokra, de addig is úgy érezhessék, mintha már igazi otthonban élhetnének.

 

Szeretetet és gondoskodást kapnak a megmentett kutyák
Szeretetet és gondoskodást kapnak a megmentett kutyák
Fotó: boredpanda.com

 

„Izgalmas dolog látni, mennyire örülnek, fejlődnek és szinte visszatérnek az életbe. A legnagyobb kihívás annak eldöntése, ki kerülhet be a menhelyre, és ki marad az utcán. A terület most még elég kicsi, és nem vehetem mindegyiküket magamhoz.” De a megmentett kutyák öröme, bizalma és a szemeikből sugárzó hála a legfelemelőbb dolog az önzetlen fiú számára.

 

Támogatói segítségével néhány havi élelem, tisztítószer és az állatorvosi ellátást díja is összejött, emellett a terület szépítésére és bővítésére is mindig jut egy kisebb összeg. A hideg időszakra felkészülve szeretne további kutyaházakat és védett helyet kialakítani a kutyák számára, és az is fontos, hogy elkülöníthesse a kölyköket az idősebbektől, hiszen mindegyikük más-más ellátást igényel.

 

„Nemcsak a testi sebeiket, hanem a megtört lelküket is szeretném meggyógyítani.” – árulta el a fiú. Egy igazi hétköznapi hős!

 

Menhelyet nyitott a 17 éves brazil fiú a kóbor kutyák és macskák számára
Menhelyet nyitott a 17 éves brazil fiú a kóbor kutyák és macskák számára
Fotó: boredpanda.com

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyahűség végtelen: hetekig őrizte elhunyt gazdáját a kiskutya Hírek - Címlapon
A kutyahűség végtelen: hetekig őrizte elhunyt gazdáját a kiskutya
Különleges napszemüveg védi az albínó kutyus szemeit Hírek - Címlapon
Különleges napszemüveg védi az albínó kutyus szemeit