A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!

2020. június 12., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.



 

 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

 

Nem csak a “kutyátlan” utazók számára vonzó Horvátország: kiváló nyaralási, kirándulási célpont a kutyásoknak is. Kutyabarát strandok, vendéglátóhelyek és szállások várják a kedvencükkel érkező vendégeket, nem beszélve a számtalan túrázási lehetőségről. 

A koronavírus járvány azonban ellehetetlenítette a kiutazást, kérdéses volt, a nyárral mi vajon mi lesz. 

 

Szerencsére a vírus lecsengése folyamatos nyitást tett lehetővé, így június 12. péntekre elérkezett a “nyitás” lehetősége is. Ennek köszönhetően immár úgy utazhatunk Magyarországról Horvátországba és vissza, hogy nem kell kötelező házi karantént vállalnunk hazaérkezvén. Szükséges és fontos maradt azonban továbbra is, hogy fokozottan elővigyázatosak legyünk és ügyeljünk a higiéniára! Itthon még be kell tartanunk a távolságtartást, maszkot kell viselnünk a boltokban - de vannak-e hasonló szabályok az óvintézkedésekre vonatkozóan Horvátországban? A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségét kértük. 

 

 

Horvátországban szívesen látják a kutyával érkező turistákat is
Horvátországban szívesen látják a kutyával érkező turistákat is

 

 

Horvátország határai megnyitottak a turisták előtt: már 10 országból érkezhetnek Horvátországba turisták úgy, hogy a beutazást semmilyen korlátozás nem nehezíti. E 10 országba Magyarország is beletartozik, így a magyar turistáknak a határ átlépéséhez nincs szükség semmilyen további kérelemre vagy engedélyre.

Tájékoztatásuk szerint:

 

 

Június 12., péntektől kezdve a magyar turisták indoklás és szállásfoglalás nélkül utazhatnak be Horvátországba, ugyanolyan feltételekkel, mint a járványhelyzet előtt, mivel Magyarország ezen tíz ország listáján szerepel.

 

 

 

A horvátországi turisztikai ágazat minden szereplőjének az a legfontosabb célja, hogy a vendégeknek szavatolni tudja a megérdemelt nyaralást, miközben az ideérkezők biztonságáról is maximálisan gondoskodik. A Horvátországba utazó magyar állampolgároknak tehát nem kell koronavírus tesztet csináltatniuk vagy teszteredményt bemutatniuk, illetve a horvátországi beutazást követően nem kell hatósági vagy önkéntes karanténba vonulniuk.

 

Javasolják továbbá a magyar vendégeknek is, hogy beutazás előtt regisztráljanak a https://entercroatia.mup.hr/ weboldalon a határ gyorsabb és könnyebb átlépése érdekében. A határátkelőre történő megérkezéskor a határon bemutatott útlevél vagy személyigazolvány (utazási okmány) száma automatikusan összekapcsolódik a rendszerbe előzetesen feltöltött adatokkal. Az űrlap 11 nyelven érhető el, köztük magyar nyelven is. Az itt regisztráltak e-mailben megkapják a jelenlegi horvátországi járványhelyzetre vonatkozó összes útmutatást, ajánlást és információt, illetve az esetlegesen szükséges kapcsolatfelvétel céljából a rendszerben rögzítik adataikat és horvátországi tartózkodási helyüket. 

 

 

Számos kutyabarát strand található a horvát tengerparton
Számos kutyabarát strand található a horvát tengerparton

 

 

 

Milyen járványügyi szabályok vonatkoznak most a Horvátországba nyaralási céllal beutazó magyar állampolgárokra?

 

Minden Horvátországba beutazó megkapja az aktuális járványügyi ajánlásokat és intézkedéseket tartalmazó információkat. A turistákra vonatkozó elvárás, hogy kövessék a Horvátországba történt belépéskor kapott útmutatásokat, úgy mint: általános higiénés szabályok betartása, a 1,5–2 méteres távolság megtartása, valamint a közeli kapcsolat kerülése minden olyan személlyel, akivel az illető nem él egy háztartásban. A maszk, vagy kesztyű viselése Horvátország területén nem kötelező. A Horvát Közegészségügyi Szolgálat azonban ajánlja a maszk viselését a zárt terekben, ideértve a tömegközlekedést is.

 

Hangsúlyozzák, hogy a vírus elleni legjobb védekezés a személyes higiénia fenntartása, a szükségtelen személyes érintkezés elkerülése, valamint a szem, az orr és a száj megérintésének elkerülése.

 

A tengerben, medencében illetve a strandon történő tartózkodás esetében szintén ajánlott a 1,5 méteres távolságtartás minden olyan személytől, akivel az illető nem él egy háztartásban.

 

 

 

Mi a teendő egy esetleges koronavírusfertőzés gyanúja esetén?

 

Minden vendéglátóegység (szálloda, kemping, hajó, magánszállás) köteles betartani a Horvát Közegészségügyi Intézet által előírt biztonsági intézkedéseket, a vendégek és a házigazdák megfertőződésének minimalizálása érdekében.

 

Tájékoztatásuk szerint, ha a Horvátországban tartózkodó turista koronavírus-fertőzés tüneteit észleli, azonnal értesítenie kell a házigazdát (szálloda személyzete, magánszálláshely kiadója, az utazási iroda képviselője - amennyiben utazási irodán keresztül érkezett Horvátországba), aki az előírt eljárási rend szerinti minden további szükséges intézkedést megtesz.

 

 

 

***

 

 

További cikkeink a témában: 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Képes vagy annyira élvezni a napsütést, mint kedvenced? Hírek - Címlapon
Képes vagy annyira élvezni a napsütést, mint kedvenced?
17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan Hírek - Címlapon
17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan