A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

20 hónap után újra magához ölelhette kutyáját

2016. április 14., 19:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Zeus, a fekete-fehér keverék 2014. nyarán tűnt el Floridából. Csupán a napokban leltek nyomára - méghozzá otthonától 1.800 km-re. A nagy találkozás pillanatai megható videón!Kevés örömtelibb történet van annál, mikor gazdi és kutyája egy szerencsétlen eltűnést követően újra egymásra találnak! Zeus, a kíváncsi kiskutya esetében is így történt. Egy nap kiszökött floridai otthona kertjéből, s mindenki meglepetésére 6 állammal arrébb tűnt fel újra, Dearborn (Michigan) városában. 

 

Zeus, a kalandvágyó keverék a michigani menhelyen
Zeus, a kalandvágyó keverék a michigani menhelyen
Fotó: pressandguide.com

 

Eltűnése után gazdája, Debi Petranck napokig járta a környéket, érdeklődött a menhelyeken, plakátokat ragasztott ki a képével, ám a keresés nem járt eredménnyel. Sosem adta fel a reményt, de azt sem hitte volna, hogy kedvence az Egyesült Államok másik részéből fog előkerülni.

 

Április 12-én azonban valaki felfigyelt a kóbor kutyára, és értesítette a Dearborn-i állatmenhelyet. Megvizsgálták az új jövevényt, és a microchip száma alapján azonnal hívták a megadott számot. Debi meglepetésében szóhoz sem jutott, vette a kabátják, és már indult is Zeus-ért. Izgatottan vezette le az 1.100 mérföldes (kb. 1.800 km) utat. A hosszú út költségét részben anonim adományozók és helyi vállalkozások felajánlásaiból tudta kifizetni.

 

Debi Petranck közel két évet várt arra, hogy újra láthassa kutyáját
Debi Petranck közel két évet várt arra, hogy újra láthassa kutyáját
Fotó: lifewithdogs.tv

 

Aggódott, hogy Zeus nem fog ráismerni ennyi idő után. Idegesen várakozott a menhelyen, míg kihozták a kutyát. Zeus azonnal felismerte rég látott gazdáját, egyenesen a karjaiba vetette magát, és rengeteg kutyapuszival halmozta el.

 

Szívében mindvégig megőrizte gazdija emlékét, Debi pedig könnyek között ölelte át rég elveszett négylábú barátját.

 

„Merre jártál? Hol voltál? – ismételgette Debi. – „Istenem, annyira hiányoztál!”

 

A nagy találkozás - Zeus kutyapuszikkal halmozta el gazdáját
A nagy találkozás - Zeus kutyapuszikkal halmozta el gazdáját
Fotó: lifewithdogs.tv

 

„Leginkább attól tartottam, hogy Zeus nem fog megismerni, de ahogy besétált, tudtam, azonnal felismert. Minden ugyanolyan volt, mint rég.”

 

Kiderült, hogy szökését követően egy idegen befogadta Zeust, abban a hitben, hogy megmentett egy gazdátlan ebet. Majd elköltözött Michigan-be, ahova őt is magával vitte. Nem járt utána, volt-e előzőleg gazdája, rendelkezik-e microchippel.

 

 

A dearborn-i állatmenhely vezetői kevés hasonlóan jól végződő történettel találkoznak. A hozzájuk bekerülő kutyák esetében sajnos egyáltalán nem az a megszokott, hogy a tulajdonosok visszakérik az állatot. „Azon ritka alkalomnak lehettünk tanúi, amikor gazdi és kedvence újra egymásra találnak. Minden kutyánknak ezt kívánjuk.”

 

Reméljük, Zeus-nak még egyszer nem szottyan kedve világot látni. Épp elég hosszú ideig volt távol otthonától!

 


 

Lélekemelő kutyás történetekből sosem elég! Nézd meg az alábbi videókat!

A nagy találkozás 

Így örült a vak kutya a rég nem látott gazdáinak!


 

Forrás: barkpost.com, lifewithdogs.tv
Indexkép forrás: lifewithdogs.tv, pressandguide.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatvédelem más szemszögből Hírek - Címlapon
Az állatvédelem más szemszögből
Szolgálat közben lőtték le a K9 rendőrkutyát - magyar kutya kerül a helyére Hírek - Címlapon
Szolgálat közben lőtték le a K9 rendőrkutyát - magyar kutya kerül a helyére