A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

200 állat menekült meg a német horror laborból!

2020. január 17., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Sikerült bezáratni azt a német laboratóriumot, melyben kegyetlen embertelenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laborból kikerült sokkoló felvételek az egész világot megrázták.A német SOKO állatvédelmi szervezet közleménye szerint végre lakat került a német LPT laboratóriumra, ahol nem csak hogy állatkísérleteket folytattak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laboratórium 2020 januárjával elveszítette működési engedélyét. 

“Egyedülálló folyamatnak és fantasztikus sikernek tekinthetjük, hogy békés ellenállással sikerült fellépni a kegyetlen és értelmetlen állatkísérletekkel szemben” - mondta Friedrich Mülln, a SOKO állatvédelmi szervezet képviseletében. 

 

Ezidáig 50 macskát és számos kutyát sikerült kihozni a laborból. A maradék 96 kutya is hamarosan az állatvédők szárnyai alá kerülnek. Sajnos a laborban tartott majmok számára későn érkezett a segítség: egy holland kísérleti állatokkal foglalkozó kereskedő felvásárolta őket. Egyébként így is körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála. 

 

 

Körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála
Körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála
Fotó: facebook.com/sokotierschutz.ev

 

 

Németországban további két LPT (Farmakológiai és Toxikológiai) Laboratórium működik, az állatvédők ezek bezárását is sürgetik: az utóbbi laborok volt dolgozói is állatkínzásról és manipulált eredmények kiadásáról számoltak be. Egy szemtanú arról számolt be, hogy több nyúlnak is különös szenvedéssel kellett meghalnia, mert nem megfelelően adagolták az érzéstelenítőt. Egy tanulmánynál pedig a patkányok kísérleti anyag okozta magas halálozási arányát hallgatták el.

 

 

200 állat menekült meg a német horror laborból
200 állat menekült meg a német horror laborból
Fotó: facebook.com/sokotierschutz.ev

 

 

Az állatvédők azt várják a politikusoktól, hogy forduljanak el az állatkísérletektől. A bezárt labor nagyon sokáig működhetett úgy, hogy nem derült ki, mi folyik a falai mögött. Az állatvédők szerint drasztikusan növelni kellene az állatkísérleteket végző laborok ellenőrzését, elő kellene írni, hogy kizárólag megfelelő képzettséggel rendelkező személyzet legyen a laboratóriumokban, valamint minden tesztet jóvá kellene hagyatni.  Emellett egy terv kidolgozását is sürgetik, mely világos kiutat mutat és könnyíti az állatkísérletek jövőbeli teljes megszüntetését.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban
Az Európai Unió tagországaiban 10,7 millió állatot használtak fel állatkísérletekben 2017-ben, és további 12,6 millió állatot neveltek és öltek meg tudományos célból anélkül, hogy végül felhasználták volna őket állatkísérletekben - derül ki abból az uniós jelentésből, amelyben először összegezték a kutatási célra használt állatok számát.

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost
Újabb felháborító eset: korábban felfüggesztett börtönre és hivatásának gyakorlásának megtiltására ítélte a bíróság azt az állatorvost, aki a kiszolgáltatott, beteg állatok és gazdáik kárára nyerészkedett. Az ex-állatorvosnak ismét súlyos vádakkal kell majd szembenéznie.

Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban
Hiába a folyamatos kampány, a konzultációk, tárgyalások és a nemzetközi közvélemény nyomása - ez mind nem volt elég. Mind a hat labradort elaltatták a kísérlet folytatásának érdekében.

Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból
Hosszú évek óta folyik a harc az állatkísérletek ellen. Egyre több cég vállalja, hogy állatkísérlet-mentes legyen, sokuk az állati eredetű összetevőket is elhagyja. Ilyen híreket hallva visszatér a remény, hogy egy jobb világ felé tartunk. Aztán, mint derült égből a villám, ez a szép kép összetörik.

Állatkísérlet-mentes lesz a Dove! Állatkísérlet-mentes lesz a Dove!
Újabb előrelépés történt az állatvédelemben. Az egyik legnagyobb szépségipari cég bejelentette, nem végez többé állatokon kísérleteket.

2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia 2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia
Betiltják Kaliforniában az állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumokat. A törvény 2020 januárjában lép életbe, onnantól komoly büntetésre számíthatnak a tesztelő cégek.

Kutyamentés Csepregen: Napozás közben zuhant a kutya a kútba Kutyamentés Csepregen: Napozás közben zuhant a kutya a kútba
Egy beagle kutyát kellett kimentenie a tűzoltóknak, aki egy mély kútba esett. A kutya szerencsére megúszta a hideg vizes kalandot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni? Hírek - Címlapon
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni?
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra Hírek - Címlapon
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra