A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

200 állat menekült meg a német horror laborból!

2020. január 17., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Sikerült bezáratni azt a német laboratóriumot, melyben kegyetlen embertelenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laborból kikerült sokkoló felvételek az egész világot megrázták.



A német SOKO állatvédelmi szervezet közleménye szerint végre lakat került a német LPT laboratóriumra, ahol nem csak hogy állatkísérleteket folytattak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laboratórium 2020 januárjával elveszítette működési engedélyét. 

“Egyedülálló folyamatnak és fantasztikus sikernek tekinthetjük, hogy békés ellenállással sikerült fellépni a kegyetlen és értelmetlen állatkísérletekkel szemben” - mondta Friedrich Mülln, a SOKO állatvédelmi szervezet képviseletében. 

 

Ezidáig 50 macskát és számos kutyát sikerült kihozni a laborból. A maradék 96 kutya is hamarosan az állatvédők szárnyai alá kerülnek. Sajnos a laborban tartott majmok számára későn érkezett a segítség: egy holland kísérleti állatokkal foglalkozó kereskedő felvásárolta őket. Egyébként így is körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála. 

 

 

Körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála
Körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála
Fotó: facebook.com/sokotierschutz.ev

 

 

Németországban további két LPT (Farmakológiai és Toxikológiai) Laboratórium működik, az állatvédők ezek bezárását is sürgetik: az utóbbi laborok volt dolgozói is állatkínzásról és manipulált eredmények kiadásáról számoltak be. Egy szemtanú arról számolt be, hogy több nyúlnak is különös szenvedéssel kellett meghalnia, mert nem megfelelően adagolták az érzéstelenítőt. Egy tanulmánynál pedig a patkányok kísérleti anyag okozta magas halálozási arányát hallgatták el.

 

 

200 állat menekült meg a német horror laborból
200 állat menekült meg a német horror laborból
Fotó: facebook.com/sokotierschutz.ev

 

 

Az állatvédők azt várják a politikusoktól, hogy forduljanak el az állatkísérletektől. A bezárt labor nagyon sokáig működhetett úgy, hogy nem derült ki, mi folyik a falai mögött. Az állatvédők szerint drasztikusan növelni kellene az állatkísérleteket végző laborok ellenőrzését, elő kellene írni, hogy kizárólag megfelelő képzettséggel rendelkező személyzet legyen a laboratóriumokban, valamint minden tesztet jóvá kellene hagyatni.  Emellett egy terv kidolgozását is sürgetik, mely világos kiutat mutat és könnyíti az állatkísérletek jövőbeli teljes megszüntetését.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége Kutya az állatorvosnál – A szűrővizsgálatok jelentősége
A rutin tesztek segítségével fontos információkat kaphatunk kedvencünk egészségi állapotáról. Melyeket ajánlatos elvégeztetni?

Szülinapi tortával ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a kísérleti telepről mentett kutyák Szülinapi tortával ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a kísérleti telepről mentett kutyák
Szívmelengető látni, mennyire örült egymásnak a négy imádnivaló Beagle.

Bundás rombolók - mely kutyafajták a legcsintalanabbak? Bundás rombolók - mely kutyafajták a legcsintalanabbak?
Érdekes eredményekre jutottak egy felmérésben, melyben azokat a kutyafajtákat keresték, akik a leginkább hajlamosak egy kis rosszalkodásra otthon. Tudj meg többet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni? Hírek - Címlapon
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni?
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra Hírek - Címlapon
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra