A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

200 állat menekült meg a német horror laborból!

2020. január 17., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Sikerült bezáratni azt a német laboratóriumot, melyben kegyetlen embertelenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laborból kikerült sokkoló felvételek az egész világot megrázták.A német SOKO állatvédelmi szervezet közleménye szerint végre lakat került a német LPT laboratóriumra, ahol nem csak hogy állatkísérleteket folytattak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laboratórium 2020 januárjával elveszítette működési engedélyét. 

“Egyedülálló folyamatnak és fantasztikus sikernek tekinthetjük, hogy békés ellenállással sikerült fellépni a kegyetlen és értelmetlen állatkísérletekkel szemben” - mondta Friedrich Mülln, a SOKO állatvédelmi szervezet képviseletében. 

 

Ezidáig 50 macskát és számos kutyát sikerült kihozni a laborból. A maradék 96 kutya is hamarosan az állatvédők szárnyai alá kerülnek. Sajnos a laborban tartott majmok számára későn érkezett a segítség: egy holland kísérleti állatokkal foglalkozó kereskedő felvásárolta őket. Egyébként így is körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála. 

 

 

Körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála
Körülbelül 200 állat menekülhetett meg az állatvédők közbelépésének hála
Fotó: facebook.com/sokotierschutz.ev

 

 

Németországban további két LPT (Farmakológiai és Toxikológiai) Laboratórium működik, az állatvédők ezek bezárását is sürgetik: az utóbbi laborok volt dolgozói is állatkínzásról és manipulált eredmények kiadásáról számoltak be. Egy szemtanú arról számolt be, hogy több nyúlnak is különös szenvedéssel kellett meghalnia, mert nem megfelelően adagolták az érzéstelenítőt. Egy tanulmánynál pedig a patkányok kísérleti anyag okozta magas halálozási arányát hallgatták el.

 

 

200 állat menekült meg a német horror laborból
200 állat menekült meg a német horror laborból
Fotó: facebook.com/sokotierschutz.ev

 

 

Az állatvédők azt várják a politikusoktól, hogy forduljanak el az állatkísérletektől. A bezárt labor nagyon sokáig működhetett úgy, hogy nem derült ki, mi folyik a falai mögött. Az állatvédők szerint drasztikusan növelni kellene az állatkísérleteket végző laborok ellenőrzését, elő kellene írni, hogy kizárólag megfelelő képzettséggel rendelkező személyzet legyen a laboratóriumokban, valamint minden tesztet jóvá kellene hagyatni.  Emellett egy terv kidolgozását is sürgetik, mely világos kiutat mutat és könnyíti az állatkísérletek jövőbeli teljes megszüntetését.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat
Kissé döcögősen indult a barátságuk, mára azonban legkedvesebb időtöltésük közben is elválaszthatatlanok.

Kutyával futnál? Ez a 12 fajta rövid távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 12 fajta rövid távon is remek futópartner lehet
A futás remek kikapcsolódás mind a gazdi, mind kedvence számára. Ha szeretsz kocogni, rövidebb távokat teljesíteni, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
Szívesebben mozdulsz ki, minthogy otthon üsd el a szabadidőd, és a nyüzsgést is szereted? Feltölt, ha másokkal találkozhatsz? Ha a válasz igen, és még keresed a hozzád illő négylábú társat, az alábbi kutyafajták között megtalálhatod az ideálisat.

26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre 26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre
Új, sokkal boldogabb életre kapott esélyt az a 26 beagle, akik a fajtamentők gondozásába kerültek. Számukra örökre vége a kísérleteknek!

Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban
Az Európai Unió tagországaiban 10,7 millió állatot használtak fel állatkísérletekben 2017-ben, és további 12,6 millió állatot neveltek és öltek meg tudományos célból anélkül, hogy végül felhasználták volna őket állatkísérletekben - derül ki abból az uniós jelentésből, amelyben először összegezték a kutatási célra használt állatok számát.

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál MOL Nyrt. MTI Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni? Hírek - Címlapon
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni?
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra Hírek - Címlapon
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra
fb-text