A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot

2019. november 19., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.Hamburg mellett üzemelt az a laboratórium, ahonnan rejtett kamerás felvételeket sikerült kiszivárogtatnia a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportoknak. Az aktivistáknak sikerült beépülni a labor munkatársai közé, így tudták elkészíteni a felvételeket a kegyetlenségről, amivel a laborban szembesültek. A kutyákon, macskákon és majmokon nem csak kísérleteket végeztek, de olyan embertelen körülmények között tartották őket és olyan brutálisan bántalmazták is a kísérletek alatt és azokon kívül is, hogy több állat teljesen zavarodott állapotba került. 

 

A laboratóriumban az elmúlt években egyébként több ellenőrzést is tartottak, többet rajtaütésszerűen. Egy alkalommal 300 eurós büntetést is kiszabtak, mert hiányoztak engedélyek új kutyákon való kísérletekhez… A kiszivárgott videó óriási felháborodást keltett világszerte. Hatalmas tömeg tüntetett a labor bezárásáért és többek közt Jane Goodall is felszólalt annak embertelensége ellen:

„A videón látható jelenetek a legdurvábbak és legembertelenebbek tettek közé tartoznak, amelyeket emberek főemlősök, kutyák és macskák ellen elkövetnek. A szóban forgó laboratóriumban tapasztalt körülmények egyenlőek a földi pokollal. Az efféle állatkínzás a 21. században nem tartható, és azonnal véget kell neki vetni. Ilyen orvosi kísérleteket nem lenne szabad a majmokhoz, kutyákhoz és macskákhoz hasonló, bonyolult és érző lényeken végezni. Mára már a patkányokról is bizonyították, hogy intelligensek, és képesek fájdalmat és félelmet érezni. Az állatok nem tudnak magukért kiállni, nekünk kell felszólalnunk az érdekeik védelmében.” - idézi a Qubit a világhírű primatológust. 

 

A hamburgi közszolgálati csatorna, az NDR1 november 15-én számolt be arról, hogy 2020. február 29-én a Farmakológiai és Toxikológiai Laboratórium (LPT) végleg bezár és végre megszűnnek a kegyetlen kísérletek. Ezzel szemben olyan pletykák is szárnyra kaptak, amik azt találgatják, nem-e fogják átmenekíteni a labort máshová. A brit híradások szerint pedig az is szóba jöhet, hogy egy nagyobb bírsággal meg fogja úszni a horror laboratórium.

 

 

 


Indexkép forrás: bfp.org - A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod? Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod?
Egy friss tanulmány szerint a kutyák képesek felismerni nevüket az őket körülvevő zajok megszűrésével, és reagálnak is rá.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost
Újabb felháborító eset: korábban felfüggesztett börtönre és hivatásának gyakorlásának megtiltására ítélte a bíróság azt az állatorvost, aki a kiszolgáltatott, beteg állatok és gazdáik kárára nyerészkedett. Az ex-állatorvosnak ismét súlyos vádakkal kell majd szembenéznie.

Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban Vesztettek az állatvédők: elaltatták a hat labradort Svédországban
Hiába a folyamatos kampány, a konzultációk, tárgyalások és a nemzetközi közvélemény nyomása - ez mind nem volt elég. Mind a hat labradort elaltatták a kísérlet folytatásának érdekében.

Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból Óriási felháborodás: Svédországban hat labradort alkarnak elaltatni kísérleti célból
Hosszú évek óta folyik a harc az állatkísérletek ellen. Egyre több cég vállalja, hogy állatkísérlet-mentes legyen, sokuk az állati eredetű összetevőket is elhagyja. Ilyen híreket hallva visszatér a remény, hogy egy jobb világ felé tartunk. Aztán, mint derült égből a villám, ez a szép kép összetörik.

Állatkísérlet-mentes lesz a Dove! Állatkísérlet-mentes lesz a Dove!
Újabb előrelépés történt az állatvédelemben. Az egyik legnagyobb szépségipari cég bejelentette, nem végez többé állatokon kísérleteket.

2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia 2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia
Betiltják Kaliforniában az állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumokat. A törvény 2020 januárjában lép életbe, onnantól komoly büntetésre számíthatnak a tesztelő cégek.

Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük? Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük?
Egy ausztrál tanulmány szerint egyáltalán nem biztos, hogy mások szerint is olyan cuki a kutyánk, mint amilyennek mi látjuk. De pontosan mi a cuki? Mit látunk cukinak - nem ugyanazt, mint mások? Hogy is van ez?

Mennyit ér meg neked a kutyád? Eladnád 25 millió forintért? Mennyit ér meg neked a kutyád? Eladnád 25 millió forintért?
Lehet-e pénzben mérni a barátságot és hűséget? Egy chicagoi tévés csapat a kutya-gazdi közötti kötődés erősségét állította pellengérre szokatlan kísérletével.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szalmonellafertőzés kutyáknál Hírek - Címlapon
Szalmonellafertőzés kutyáknál
Egy hónapon belül a harmadik kutyaeledelt hívják vissza - ismét szalmonellát találtak egy termékben Hírek - Címlapon
Egy hónapon belül a harmadik kutyaeledelt hívják vissza - ismét szalmonellát találtak egy termékben