A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot

2019. november 19., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.Hamburg mellett üzemelt az a laboratórium, ahonnan rejtett kamerás felvételeket sikerült kiszivárogtatnia a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportoknak. Az aktivistáknak sikerült beépülni a labor munkatársai közé, így tudták elkészíteni a felvételeket a kegyetlenségről, amivel a laborban szembesültek. A kutyákon, macskákon és majmokon nem csak kísérleteket végeztek, de olyan embertelen körülmények között tartották őket és olyan brutálisan bántalmazták is a kísérletek alatt és azokon kívül is, hogy több állat teljesen zavarodott állapotba került. 

 

A laboratóriumban az elmúlt években egyébként több ellenőrzést is tartottak, többet rajtaütésszerűen. Egy alkalommal 300 eurós büntetést is kiszabtak, mert hiányoztak engedélyek új kutyákon való kísérletekhez… A kiszivárgott videó óriási felháborodást keltett világszerte. Hatalmas tömeg tüntetett a labor bezárásáért és többek közt Jane Goodall is felszólalt annak embertelensége ellen:

„A videón látható jelenetek a legdurvábbak és legembertelenebbek tettek közé tartoznak, amelyeket emberek főemlősök, kutyák és macskák ellen elkövetnek. A szóban forgó laboratóriumban tapasztalt körülmények egyenlőek a földi pokollal. Az efféle állatkínzás a 21. században nem tartható, és azonnal véget kell neki vetni. Ilyen orvosi kísérleteket nem lenne szabad a majmokhoz, kutyákhoz és macskákhoz hasonló, bonyolult és érző lényeken végezni. Mára már a patkányokról is bizonyították, hogy intelligensek, és képesek fájdalmat és félelmet érezni. Az állatok nem tudnak magukért kiállni, nekünk kell felszólalnunk az érdekeik védelmében.” - idézi a Qubit a világhírű primatológust. 

 

A hamburgi közszolgálati csatorna, az NDR1 november 15-én számolt be arról, hogy 2020. február 29-én a Farmakológiai és Toxikológiai Laboratórium (LPT) végleg bezár és végre megszűnnek a kegyetlen kísérletek. Ezzel szemben olyan pletykák is szárnyra kaptak, amik azt találgatják, nem-e fogják átmenekíteni a labort máshová. A brit híradások szerint pedig az is szóba jöhet, hogy egy nagyobb bírsággal meg fogja úszni a horror laboratórium.

 

 

 


Indexkép forrás: bfp.org - A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük? Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük?
Egy ausztrál tanulmány szerint egyáltalán nem biztos, hogy mások szerint is olyan cuki a kutyánk, mint amilyennek mi látjuk. De pontosan mi a cuki? Mit látunk cukinak - nem ugyanazt, mint mások? Hogy is van ez?

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere
Bár kívülről csak a legnagyobb jóindulattal fedezhetünk fel némi hasonlóságot gazdi és kutyája között, belsőleg úgy tűnik, több az egyezés, mint hinnénk.

26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre 26 kísérleti beagle kapott esélyt egy új életre
Új, sokkal boldogabb életre kapott esélyt az a 26 beagle, akik a fajtamentők gondozásába kerültek. Számukra örökre vége a kísérleteknek!

Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban Több mint 10 millió állatot használtak fel egyetlen év alatt kísérletekre az Európai Unióban
Az Európai Unió tagországaiban 10,7 millió állatot használtak fel állatkísérletekben 2017-ben, és további 12,6 millió állatot neveltek és öltek meg tudományos célból anélkül, hogy végül felhasználták volna őket állatkísérletekben - derül ki abból az uniós jelentésből, amelyben először összegezték a kutatási célra használt állatok számát.

200 állat menekült meg a német horror laborból! 200 állat menekült meg a német horror laborból!
Sikerült bezáratni azt a német laboratóriumot, melyben kegyetlen embertelenséggel bántak a kísérleti állatokkal. A laborból kikerült sokkoló felvételek az egész világot megrázták.

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod? Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod?
Egy friss tanulmány szerint a kutyák képesek felismerni nevüket az őket körülvevő zajok megszűrésével, és reagálnak is rá.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost
Újabb felháborító eset: korábban felfüggesztett börtönre és hivatásának gyakorlásának megtiltására ítélte a bíróság azt az állatorvost, aki a kiszolgáltatott, beteg állatok és gazdáik kárára nyerészkedett. Az ex-állatorvosnak ismét súlyos vádakkal kell majd szembenéznie.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Hírek - Címlapon
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Hírek - Címlapon
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele