A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot

2019. november 19., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.



Hamburg mellett üzemelt az a laboratórium, ahonnan rejtett kamerás felvételeket sikerült kiszivárogtatnia a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportoknak. Az aktivistáknak sikerült beépülni a labor munkatársai közé, így tudták elkészíteni a felvételeket a kegyetlenségről, amivel a laborban szembesültek. A kutyákon, macskákon és majmokon nem csak kísérleteket végeztek, de olyan embertelen körülmények között tartották őket és olyan brutálisan bántalmazták is a kísérletek alatt és azokon kívül is, hogy több állat teljesen zavarodott állapotba került. 

 

A laboratóriumban az elmúlt években egyébként több ellenőrzést is tartottak, többet rajtaütésszerűen. Egy alkalommal 300 eurós büntetést is kiszabtak, mert hiányoztak engedélyek új kutyákon való kísérletekhez… A kiszivárgott videó óriási felháborodást keltett világszerte. Hatalmas tömeg tüntetett a labor bezárásáért és többek közt Jane Goodall is felszólalt annak embertelensége ellen:

„A videón látható jelenetek a legdurvábbak és legembertelenebbek tettek közé tartoznak, amelyeket emberek főemlősök, kutyák és macskák ellen elkövetnek. A szóban forgó laboratóriumban tapasztalt körülmények egyenlőek a földi pokollal. Az efféle állatkínzás a 21. században nem tartható, és azonnal véget kell neki vetni. Ilyen orvosi kísérleteket nem lenne szabad a majmokhoz, kutyákhoz és macskákhoz hasonló, bonyolult és érző lényeken végezni. Mára már a patkányokról is bizonyították, hogy intelligensek, és képesek fájdalmat és félelmet érezni. Az állatok nem tudnak magukért kiállni, nekünk kell felszólalnunk az érdekeik védelmében.” - idézi a Qubit a világhírű primatológust. 

 

A hamburgi közszolgálati csatorna, az NDR1 november 15-én számolt be arról, hogy 2020. február 29-én a Farmakológiai és Toxikológiai Laboratórium (LPT) végleg bezár és végre megszűnnek a kegyetlen kísérletek. Ezzel szemben olyan pletykák is szárnyra kaptak, amik azt találgatják, nem-e fogják átmenekíteni a labort máshová. A brit híradások szerint pedig az is szóba jöhet, hogy egy nagyobb bírsággal meg fogja úszni a horror laboratórium.

 

 

 


Indexkép forrás: bfp.org - A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások
Keresi a társaságod? Szeret veled lenni? Imádja, ha együtt csináltok valamit? Vagy nem annyira lelkes? Meglepő helyen rejtőzhet az ok!

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Hírek - Címlapon
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Hírek - Címlapon
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele