A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot

2019. november 19., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják a különböző, egymásnak ellentmondó híradások és értesülések.Hamburg mellett üzemelt az a laboratórium, ahonnan rejtett kamerás felvételeket sikerült kiszivárogtatnia a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportoknak. Az aktivistáknak sikerült beépülni a labor munkatársai közé, így tudták elkészíteni a felvételeket a kegyetlenségről, amivel a laborban szembesültek. A kutyákon, macskákon és majmokon nem csak kísérleteket végeztek, de olyan embertelen körülmények között tartották őket és olyan brutálisan bántalmazták is a kísérletek alatt és azokon kívül is, hogy több állat teljesen zavarodott állapotba került. 

 

A laboratóriumban az elmúlt években egyébként több ellenőrzést is tartottak, többet rajtaütésszerűen. Egy alkalommal 300 eurós büntetést is kiszabtak, mert hiányoztak engedélyek új kutyákon való kísérletekhez… A kiszivárgott videó óriási felháborodást keltett világszerte. Hatalmas tömeg tüntetett a labor bezárásáért és többek közt Jane Goodall is felszólalt annak embertelensége ellen:

„A videón látható jelenetek a legdurvábbak és legembertelenebbek tettek közé tartoznak, amelyeket emberek főemlősök, kutyák és macskák ellen elkövetnek. A szóban forgó laboratóriumban tapasztalt körülmények egyenlőek a földi pokollal. Az efféle állatkínzás a 21. században nem tartható, és azonnal véget kell neki vetni. Ilyen orvosi kísérleteket nem lenne szabad a majmokhoz, kutyákhoz és macskákhoz hasonló, bonyolult és érző lényeken végezni. Mára már a patkányokról is bizonyították, hogy intelligensek, és képesek fájdalmat és félelmet érezni. Az állatok nem tudnak magukért kiállni, nekünk kell felszólalnunk az érdekeik védelmében.” - idézi a Qubit a világhírű primatológust. 

 

A hamburgi közszolgálati csatorna, az NDR1 november 15-én számolt be arról, hogy 2020. február 29-én a Farmakológiai és Toxikológiai Laboratórium (LPT) végleg bezár és végre megszűnnek a kegyetlen kísérletek. Ezzel szemben olyan pletykák is szárnyra kaptak, amik azt találgatják, nem-e fogják átmenekíteni a labort máshová. A brit híradások szerint pedig az is szóba jöhet, hogy egy nagyobb bírsággal meg fogja úszni a horror laboratórium.

 

 

 


Indexkép forrás: bfp.org - A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások
Keresi a társaságod? Szeret veled lenni? Imádja, ha együtt csináltok valamit? Vagy nem annyira lelkes? Meglepő helyen rejtőzhet az ok!

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Génjeikben hordozzák a kutyák az ember megértését Génjeikben hordozzák a kutyák az ember megértését
Nyolchetes golden retriever és labrador kölykök tesztelésekor érdekes eredményekre jutottak a kutatók: a kutyák már egészen fiatalon képesek megérteni minket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Hírek - Címlapon
Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Hírek - Címlapon
Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele