A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

24 kutyát mentettek a rendőrök a pokolból - újabb állatviadal szervezőkön ütöttek rajta

2021. március 04., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Huszonnégy kutyát helyeztek biztonságba, miután a rendőrök állatviadal szervezőit fogták el Kistokajban, Egerben és Rakacán.



 

Tiltott állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság D. József 50 éves kistokaji férfival és három társával szemben - írja a police.hu.

 

 

Tiltott állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség
Tiltott állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

 

 

A gyanúsítottakat összehangolt akció során, négy helyszínen 2021. március 2-án Kistokajban, Rakacán és Egerben fogták el a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi és Támogató Alosztály, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

 

 

A szervezők kutyákat is tartottak viadalozatás céljára
A szervezők kutyákat is tartottak viadalozatás céljára

 

 

A négy férfi azzal gyanúsítható, hogy elfogásukig állatviadalokat szerveztek, amelyekhez kutyákat is tartottak. Többek között 2020 végén, Kistokaj külterületén két kutyát ugrasztottak egymásnak.  

 

A rajtaütés és a házkutatás eredményeként a rendőrök huszonnégy kutyát helyeztek biztonságos helyre Egerben és Miskolcon. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

 

 

A kutyákat biztonságba helyezték
A kutyákat biztonságba helyezték

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull
Vannak azok a kiskutyák, akik bizony rossz csillagzat alatt születtek. Egyikük volt Bubby is, akit kutyaviadalok szervezői arra használtak, hogy a többi kutyát vadítsák vele, hogy rajta gyakorolják egymás szétmarcangolását. Bár még mindig fiatalnak számított, amikor megmentették, addigra mégis teljesen összetört testileg és lelkileg. Lesoványodott testét mindenhol elfertőződött sebek borították, amikor végül kimenekítették a pokolból.

Elaltattak negyven állatviadalról mentett kutyát Elaltattak negyven állatviadalról mentett kutyát
Két évvel ezelőtt foglalta le a rendőrség a kutyákat: a staffordshire terriereket állatviadalokon harcoltatták. A rajtaütések után felcsillant a remény, hogy a kutyák nagy része újrakezdheti eddig nem túl boldog életét, és egyszer szerető gazda mellett élhet. Ez a remény egy pillanat alatt szertefoszlott.

Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak! Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak!
Állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt ítélte el a bíróság az elkövetőket – a másodfokú bíróság súlyosbította a nyáron kiszabott ítéletet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások: a Csókakői vár kutyával Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: a Csókakői vár kutyával
Most Te is beleszólhatsz a Nemzeti Állatvédelmi Programba! Hírek - Címlapon
Most Te is beleszólhatsz a Nemzeti Állatvédelmi Programba!