A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

30 év után leállította a szőrmeellenes kampányát a PETA

2020. február 07., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
30 éve futott a PETA “Inkább vagyok meztelen, mintsem szőrmét hordjak” kampánya, melyhez hírességek dobták le a ruhát, hogy úgy fotózkodjanak egy jó ügyért.A világ egyik legnagyobb állatvédő szervezete, a PETA három évtizede futó kampányának mond búcsút. A szőrmeellenes kampányhoz készült óriásplakátokon olyan hírességek szerepeltek, akik kiálltak az állatvédelem mellett és a jó ügy érdekében a ruháiktól is  hajlandóak voltak megválni - legalábbis egy kép erejéig. 

Ez idő alatt rengeteg hirdetésük, plakátjuk készült el, amik segítettek felnyitni az emberek szemét, de több száz tüntetést is szerveztek az állatokat a végletekig kihasználó és kínzó szőrmefarmok bezáratásáért. 

 

 

Ezzel a plakáttal, melyen a The Go-Go szerepel indult útjára a 30 éven át tartó szőrmeelenes kampány
Ezzel a plakáttal, melyen a The Go-Go szerepel indult útjára a 30 éven át tartó szőrmeelenes kampány

 

 

Kitartó munkájuk meghozta gyümölcsét, nagy eredményeket sikerült elérniük. Épp ezért döntöttek úgy, leállítják az immár 30 éve futó kampányukat, méghozzá azért, hogy más területekre koncentrálhassanak, ahol sokkal nagyobb szükség van az állatvédők beavatkozására. Rengeteg állat szenved a bőr, a gyapjú és az egzotikus bőr piacok miatt, többek közt ilyen irányba fog fordulni a PETA.  

 

 

Pink egy hatalmas óriásplakáton
Pink egy hatalmas óriásplakáton

 

 

 

Kim Basinger is hirdeti: A szépség nem arról szól, hogy valaki más bundáját hordjuk
Kim Basinger is hirdeti: A szépség nem arról szól, hogy valaki más bundáját hordjuk

 

 

Az 1990 óta futó kampány nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen forduljanak el a szőrmeipartól. “Szinte minden csúcstervező elhagyta a szőrmét, Kalifornia állam betiltja a szőrme árusítását és előállítását, és még II. Erzsébet királynő is lemondott a szőrme viseléséről. A Macy’s bezárja a szőrme szalonjait és a közelmúltban Észak-Amerika legnagyobb szőrme-aukciós háza csődeljárást volt kénytelen indítani. - mondta Dan Mathews, a szőrmeellenes “meztelen” kampány megálmodója. - A szőrmeipar megingásával a PETA ki kell terjessze törekvéseit a rengeteg erőszakkal járó bőr- és gyapjúkereskedelem felszámolására is.”

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Misztikus fotózás szelídített rókákkal Hírek - Címlapon
Misztikus fotózás szelídített rókákkal
Oroszország kölyökkutyát küldött Franciaországnak - Videóval frissítve! Hírek - Címlapon
Oroszország kölyökkutyát küldött Franciaországnak - Videóval frissítve!