A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

30 napos kutyás kihívás - az első feladat

2018. december 03., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Új feladatot tanulni sosem késő, hát még gyakorolni az akár évekkel ezelőtt megtanult dolgokat! Hozd kutyusod és játssz velünk!



Ahogy ígértük, útjára indítjuk a 30 napos kutyás kihívásunkat! Az összeállítással most főleg a kezdő kutyásokra gondoltunk, és olyan trükköket veszünk sorra, melyeket a hétköznapok során is hasznosíthat kutya és gazdi egyaránt. Érdemes azonban a már nagyobb gyakorlattal rendelkező kutya-gazdi párosoknak is velünk tartania, hiszen a gyakorlás mindig jótékony, ráadásul a kihívás során megtanult trükkökből végül egy egyszerű kis koreográfia is összeáll majd.

 

A kihívás trükkjeit Piros Petra kutyatréner mutatja be Nektek, a videókon hasznos praktikákat is bemutat, amik segítségével még könnyebben elsajátíthatjátok kedvenceitekkel a leckéket. Összesen hét trükk kerül majd sorra a kihívás alatt. Petrával a korábbi cikkünkben már megismerkedhettetek.

 

Miért érdemes velünk tartani a kihívás során?

  • A mindennapi gyakorlással a kutya elméjét dolgoztatod meg. “A fáradt kutya a jó kutya” - ehhez elengedhetetlen, hogy a séták mellett gondolkodtató feladatokat is adj kedvencednek.
  • A trükkök közös tanulása kedvenceddel, és a tanultak gyakorlása rengeteg pozitív élménnyel gazdagít mindkettőtöket, közelebb hoz egymáshoz Benneteket, erősíti a kapcsolatotokat.
  • Kutyusod jobban fog rád figyelni, a pozitív élmények miatt várni fogja, mikor tanultok újat, hiszen játékként éli meg az egészet. Ezt pedig a hétköznapokban is hasznosítani tudod majd, a legkülönbözőbb szituációkban is!

 

Hogyan állj neki?

  • Keress olyan jutalomfalatot, amivel jól tudod motiválni kedvencedet!
  • Tanuljátok meg az új feladatot. Ne légy türelmetlen! Ha nem sikerül elsőre, ne szidd meg, ne válj feszültté. Próbáld újra, dicsérd meg, ha ügyes, értékeld, ha próbálkozik! Így válik mindkettőtök számára élménnyé a tanulás!
  • Két lecke között több napod van gyakorolni, így nem kell rohannod, erőltetned a gyors tanulást.
  • Gyakorolj minden nap! Így jobban rögzülnek a tanultak, és minden nap megdolgoztatod a kutyusod elméjét. Ha már jól megy a feladat, gyakorold új környezetben is, például séta alatt a parkban, vagy akár az utcán.

 

További tippeket és az első feladatot az alábbi videóból ismerheted meg:

 

 

 

 

 


 

Korábbi cikkeink a 30 napos kutyás kihívásról:

 


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog 3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog
Kutyánk elsődlegesen orra révén fedezi fel a világot, a szaglására alapozó feladatok pedig remekül megdolgoztatják elméjét is. Játékra fel!

„Ő az életem fénypontja” - 16 évesen is remek formában van Venus Williams kedvence „Ő az életem fénypontja” - 16 évesen is remek formában van Venus Williams kedvence
Különleges kapcsolatot ápol kutyusával a világhírű teniszezőnő. Minden győzelme eltörpül amellett, mennyire szeretik egymást Harryvel, a kisöreggel.

Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi Gördeszkázik, kosarazik, fest és még legalább 60 mókás trükköt tud a zseni corgi
Cukin nézni nagyon tud, ám ez még semmi. Ismerjétek meg Kobis kutyust Litvániából!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Zseniális ötlet: fotóbódéban lőttek képet a gazdikereső kutyákról Hírek - Címlapon
Zseniális ötlet: fotóbódéban lőttek képet a gazdikereső kutyákról
Egy kisfiú és kutyái közötti igaz barátság képei Hírek - Címlapon
Egy kisfiú és kutyái közötti igaz barátság képei