A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől

2020. október 19., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre. 

A mexikói Ricardo Pimentel nem egyszerűen szereti az állatokat: az önzetlen állatbarát közel egy évtizede üzemeltet egy menhelyet, ahova gazdátlan, bántalmazott, vagy épp kutyaviadalokról mentett kutyákat fogad. Mikor hallotta a figyelmeztetéseket a közelgő hurrikánról és annak várható pusztító erejéről, nem tétlenkedett. Bedeszkázta az ablakokat, levágta az ágakat, amik leszakadva veszélyt jelenthetnek. 

 

 

A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

Tudta azonban, hogy az állatoknak sokkal rosszabb esélyei lettek volna túlélni a vihart a menhelyen, ezért Ricardo megkezdte az átköltöztetésüket a saját otthonába. Közel 300 kutya lepte el rövid időn belül Ricardo otthonát, de más állatok is érkeztek: fia szobájában lettek elszállásolva a macskák, lánya szobájába kerültek a nyuszik, sünök és néhány szárnyas, míg a tornácon néhány kecske és juh kapott helyet. 

 

 

Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A házat persze megviselte a rengeteg négylábú jelenléte. Az állatok miatt az otthon levegője se lett éppen kellemes - viszont mindannyian túlélték a hurrikánt, így megérte! 

 

“Nem számít, hogy a ház piszkos lett, ki lehet takarítani” - idézi a Guardian Ricardot. - “Az eltörött holmikat meg lehet javítani, vagy lehet újat venni belőlük. Az viszont felbecsülhetetlen, hogy mindegyiküket életben látom, mind egészséges, és boldog. Biztonságban vannak, és talán idővel gazdára is találnak majd.”

 

 

Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A hurrikán tombolása alatt gyorsan fogyatkozott az állateledel Ricardonál, ezért Facebookon kért segítséget. Posztja vírusként terjedt, és rengeteg ember együttérzését keltette. Ricardo maga sem tudta, mekkora ismertségre tett szert a közösségi médiában a rengeteg megosztás által, így meglepte, milyen rengetegen küldtek adományt.

 

 

A hirtelen jött figyelmet is igyekszik jó célra használni: szeretne minél több mentettjének szerető gazdit találni. Emellett a menhely helyreállítása is rengeteg munkába és költségbe fog kerülni, hiszen a hurrikán nem kímélte azt sem. De Ricardo és önkéntesei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy még szebbé és jobbá varázsolják az árva állatok menedékét.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
A végtelenül legyengült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg. Megható videó!

Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya
Az állatmentő vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Mintha tudta volna, hogy most már biztonságban van, és minden rendben lesz.

Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből
Maratonfutó verseny közben találta a sportoló az elhagyott kis kölyökkutyát: a táv második felét karjában a csöppséggel tette meg. Nem csak megmentőre, de szerető gazdira is talált aznap a kutya!

Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját
A menhelyen töltött hónapok után a kutya egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: "Tényleg jól látom, amit látok?"

Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre
Ahogy kiengedik a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák
Az átlagosnál hatszor több kutya talált gazdira a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. és a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat nyár végi közös, több mint egy hónapig tartó promóciós kampányának köszönhetően. Az állatotthon egy átlagos hónapban mindössze két kutyát ad örökbe véglegesen, míg a tatabányai gyár felhívását követő két hónapban 25 kutyának sikerült új otthont találni. A Bridgestone az alapítvány autójára új gumiabroncsokat is adományozott, emellett a kutyusoknak tápot is biztosított.

Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre
Jelenléte mosolyt csal az arcokra, kedvességért cserébe pedig rengeteg szeretetet kap az utcáról mentett 13 éves csivava.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

A legöregebb kutyát választotta a menhelyen a kisfiú, és nem győzi szeretgetni A legöregebb kutyát választotta a menhelyen a kisfiú, és nem győzi szeretgetni
14 évével nem sok esélyt láttak arra, hogy valaki beleszeressen a süket és félig vak uszkárba. Ám egy bátor kisfiúnak hála felcsillant a remény.

Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész
Szívmelengető rajzai elrepítenek minket a Disney-mesék világába, ahol az esélytelen gazdikeresők is mesehőssé válhatnak. Gyönyörködjetek képeiben!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - II.rész Hírek - Címlapon
Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - II.rész
Kutyával futnál? Ne tétovázz! Hírek - Címlapon
Kutyával futnál? Ne tétovázz!