A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől

2020. október 19., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre. 

A mexikói Ricardo Pimentel nem egyszerűen szereti az állatokat: az önzetlen állatbarát közel egy évtizede üzemeltet egy menhelyet, ahova gazdátlan, bántalmazott, vagy épp kutyaviadalokról mentett kutyákat fogad. Mikor hallotta a figyelmeztetéseket a közelgő hurrikánról és annak várható pusztító erejéről, nem tétlenkedett. Bedeszkázta az ablakokat, levágta az ágakat, amik leszakadva veszélyt jelenthetnek. 

 

 

A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

Tudta azonban, hogy az állatoknak sokkal rosszabb esélyei lettek volna túlélni a vihart a menhelyen, ezért Ricardo megkezdte az átköltöztetésüket a saját otthonába. Közel 300 kutya lepte el rövid időn belül Ricardo otthonát, de más állatok is érkeztek: fia szobájában lettek elszállásolva a macskák, lánya szobájába kerültek a nyuszik, sünök és néhány szárnyas, míg a tornácon néhány kecske és juh kapott helyet. 

 

 

Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A házat persze megviselte a rengeteg négylábú jelenléte. Az állatok miatt az otthon levegője se lett éppen kellemes - viszont mindannyian túlélték a hurrikánt, így megérte! 

 

“Nem számít, hogy a ház piszkos lett, ki lehet takarítani” - idézi a Guardian Ricardot. - “Az eltörött holmikat meg lehet javítani, vagy lehet újat venni belőlük. Az viszont felbecsülhetetlen, hogy mindegyiküket életben látom, mind egészséges, és boldog. Biztonságban vannak, és talán idővel gazdára is találnak majd.”

 

 

Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A hurrikán tombolása alatt gyorsan fogyatkozott az állateledel Ricardonál, ezért Facebookon kért segítséget. Posztja vírusként terjedt, és rengeteg ember együttérzését keltette. Ricardo maga sem tudta, mekkora ismertségre tett szert a közösségi médiában a rengeteg megosztás által, így meglepte, milyen rengetegen küldtek adományt.

 

 

A hirtelen jött figyelmet is igyekszik jó célra használni: szeretne minél több mentettjének szerető gazdit találni. Emellett a menhely helyreállítása is rengeteg munkába és költségbe fog kerülni, hiszen a hurrikán nem kímélte azt sem. De Ricardo és önkéntesei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy még szebbé és jobbá varázsolják az árva állatok menedékét.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így trollkodta szét a kutya gazdái esküvőjét Hírek - Címlapon
Így trollkodta szét a kutya gazdái esküvőjét
Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Hírek - Címlapon
Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?