A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől

2020. október 19., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre. 

A mexikói Ricardo Pimentel nem egyszerűen szereti az állatokat: az önzetlen állatbarát közel egy évtizede üzemeltet egy menhelyet, ahova gazdátlan, bántalmazott, vagy épp kutyaviadalokról mentett kutyákat fogad. Mikor hallotta a figyelmeztetéseket a közelgő hurrikánról és annak várható pusztító erejéről, nem tétlenkedett. Bedeszkázta az ablakokat, levágta az ágakat, amik leszakadva veszélyt jelenthetnek. 

 

 

A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

Tudta azonban, hogy az állatoknak sokkal rosszabb esélyei lettek volna túlélni a vihart a menhelyen, ezért Ricardo megkezdte az átköltöztetésüket a saját otthonába. Közel 300 kutya lepte el rövid időn belül Ricardo otthonát, de más állatok is érkeztek: fia szobájában lettek elszállásolva a macskák, lánya szobájába kerültek a nyuszik, sünök és néhány szárnyas, míg a tornácon néhány kecske és juh kapott helyet. 

 

 

Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A házat persze megviselte a rengeteg négylábú jelenléte. Az állatok miatt az otthon levegője se lett éppen kellemes - viszont mindannyian túlélték a hurrikánt, így megérte! 

 

“Nem számít, hogy a ház piszkos lett, ki lehet takarítani” - idézi a Guardian Ricardot. - “Az eltörött holmikat meg lehet javítani, vagy lehet újat venni belőlük. Az viszont felbecsülhetetlen, hogy mindegyiküket életben látom, mind egészséges, és boldog. Biztonságban vannak, és talán idővel gazdára is találnak majd.”

 

 

Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A hurrikán tombolása alatt gyorsan fogyatkozott az állateledel Ricardonál, ezért Facebookon kért segítséget. Posztja vírusként terjedt, és rengeteg ember együttérzését keltette. Ricardo maga sem tudta, mekkora ismertségre tett szert a közösségi médiában a rengeteg megosztás által, így meglepte, milyen rengetegen küldtek adományt.

 

 

A hirtelen jött figyelmet is igyekszik jó célra használni: szeretne minél több mentettjének szerető gazdit találni. Emellett a menhely helyreállítása is rengeteg munkába és költségbe fog kerülni, hiszen a hurrikán nem kímélte azt sem. De Ricardo és önkéntesei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy még szebbé és jobbá varázsolják az árva állatok menedékét.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus
Csak egy kis szeretetre és gondoskodásra volt szüksége a kisöregnek, hogy újra ragyoghasson.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sebesült kóbor kutyát mentett Orlando Bloom Hírek - Címlapon
Sebesült kóbor kutyát mentett Orlando Bloom
Kiskutya találkozása a halloween tökkel Hírek - Címlapon
Kiskutya találkozása a halloween tökkel