A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől

2020. október 19., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre.



 

A mexikói Ricardo Pimentel nem egyszerűen szereti az állatokat: az önzetlen állatbarát közel egy évtizede üzemeltet egy menhelyet, ahova gazdátlan, bántalmazott, vagy épp kutyaviadalokról mentett kutyákat fogad. Mikor hallotta a figyelmeztetéseket a közelgő hurrikánról és annak várható pusztító erejéről, nem tétlenkedett. Bedeszkázta az ablakokat, levágta az ágakat, amik leszakadva veszélyt jelenthetnek. 

 

 

A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

Tudta azonban, hogy az állatoknak sokkal rosszabb esélyei lettek volna túlélni a vihart a menhelyen, ezért Ricardo megkezdte az átköltöztetésüket a saját otthonába. Közel 300 kutya lepte el rövid időn belül Ricardo otthonát, de más állatok is érkeztek: fia szobájában lettek elszállásolva a macskák, lánya szobájába kerültek a nyuszik, sünök és néhány szárnyas, míg a tornácon néhány kecske és juh kapott helyet. 

 

 

Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A házat persze megviselte a rengeteg négylábú jelenléte. Az állatok miatt az otthon levegője se lett éppen kellemes - viszont mindannyian túlélték a hurrikánt, így megérte! 

 

“Nem számít, hogy a ház piszkos lett, ki lehet takarítani” - idézi a Guardian Ricardot. - “Az eltörött holmikat meg lehet javítani, vagy lehet újat venni belőlük. Az viszont felbecsülhetetlen, hogy mindegyiküket életben látom, mind egészséges, és boldog. Biztonságban vannak, és talán idővel gazdára is találnak majd.”

 

 

Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A hurrikán tombolása alatt gyorsan fogyatkozott az állateledel Ricardonál, ezért Facebookon kért segítséget. Posztja vírusként terjedt, és rengeteg ember együttérzését keltette. Ricardo maga sem tudta, mekkora ismertségre tett szert a közösségi médiában a rengeteg megosztás által, így meglepte, milyen rengetegen küldtek adományt.

 

 

A hirtelen jött figyelmet is igyekszik jó célra használni: szeretne minél több mentettjének szerető gazdit találni. Emellett a menhely helyreállítása is rengeteg munkába és költségbe fog kerülni, hiszen a hurrikán nem kímélte azt sem. De Ricardo és önkéntesei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy még szebbé és jobbá varázsolják az árva állatok menedékét.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így trollkodta szét a kutya gazdái esküvőjét Hírek - Címlapon
Így trollkodta szét a kutya gazdái esküvőjét
Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Hírek - Címlapon
Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?