A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől

2020. október 19., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre. 

A mexikói Ricardo Pimentel nem egyszerűen szereti az állatokat: az önzetlen állatbarát közel egy évtizede üzemeltet egy menhelyet, ahova gazdátlan, bántalmazott, vagy épp kutyaviadalokról mentett kutyákat fogad. Mikor hallotta a figyelmeztetéseket a közelgő hurrikánról és annak várható pusztító erejéről, nem tétlenkedett. Bedeszkázta az ablakokat, levágta az ágakat, amik leszakadva veszélyt jelenthetnek. 

 

 

A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
A hurrikán a menhelyet is lerombolta - itt nem lettek volna biztonságban az állatok
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

Tudta azonban, hogy az állatoknak sokkal rosszabb esélyei lettek volna túlélni a vihart a menhelyen, ezért Ricardo megkezdte az átköltöztetésüket a saját otthonába. Közel 300 kutya lepte el rövid időn belül Ricardo otthonát, de más állatok is érkeztek: fia szobájában lettek elszállásolva a macskák, lánya szobájába kerültek a nyuszik, sünök és néhány szárnyas, míg a tornácon néhány kecske és juh kapott helyet. 

 

 

Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Több száz kutyát látott el a házában Ricardo
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
A tornácon kecskék és birkák kaptak helyet
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A házat persze megviselte a rengeteg négylábú jelenléte. Az állatok miatt az otthon levegője se lett éppen kellemes - viszont mindannyian túlélték a hurrikánt, így megérte! 

 

“Nem számít, hogy a ház piszkos lett, ki lehet takarítani” - idézi a Guardian Ricardot. - “Az eltörött holmikat meg lehet javítani, vagy lehet újat venni belőlük. Az viszont felbecsülhetetlen, hogy mindegyiküket életben látom, mind egészséges, és boldog. Biztonságban vannak, és talán idővel gazdára is találnak majd.”

 

 

Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Mindegyik állat túlélte a vihart, hála Ricardonak
Fotó: facebook.com/tierradanimales

 

 

A hurrikán tombolása alatt gyorsan fogyatkozott az állateledel Ricardonál, ezért Facebookon kért segítséget. Posztja vírusként terjedt, és rengeteg ember együttérzését keltette. Ricardo maga sem tudta, mekkora ismertségre tett szert a közösségi médiában a rengeteg megosztás által, így meglepte, milyen rengetegen küldtek adományt.

 

 

A hirtelen jött figyelmet is igyekszik jó célra használni: szeretne minél több mentettjének szerető gazdit találni. Emellett a menhely helyreállítása is rengeteg munkába és költségbe fog kerülni, hiszen a hurrikán nem kímélte azt sem. De Ricardo és önkéntesei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy még szebbé és jobbá varázsolják az árva állatok menedékét.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így trollkodta szét a kutya gazdái esküvőjét Hírek - Címlapon
Így trollkodta szét a kutya gazdái esküvőjét
Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Hírek - Címlapon
Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?