A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

46 kutyával és cicával osztotta meg otthonát a pár a hurrikán idején

2017. szeptember 14., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Duplájára nőtt a floridai kutyanapközi négylábú vendégeinek a száma: kutyák, macskák és még egy nyúl is tökéletes harmóniában várta, míg megérkezik családja.



Harvey után Irma sem kímélte az Egyesült Államokat az elmúlt hetekben. Rengetegen siettek a bajbajutott állatok segítségére, a hátrahagyott kedvencek és a menhelyek fogságában várakozó kutyák és macskák egy részét jótékonysági repülőjáratokon szállították el biztonságos államokba.

 

Amerikai színészek és énekesek is csatlakoztak a mentéshez, ám a hétköznapi hősök is hasonló odaadással és szeretettel viselték gondjukat saját és mások állataira is. Ez a történet egy ilyen párról szól. 

 

Ron és Gretchen Levine kutyanapközit működtetnek Floridában, rendszerint tucatnyi kutya vendégeskedik náluk naponta, ám Irma hurrikán fenyegetésekor közel duplájára nőtt gondozottjaik száma.

 

46 kutyát és cicát fogadott be a pár otthonába
46 kutyát és cicát fogadott be a pár otthonába
Fotó: thedodo.com

 

A közelgő veszélyre figyelmeztetve rengetegen hagyták el otthonaikat, biztonságos menedéket keresve. Bizonytalan volt, magukkal vihetik-e az átmeneti szálláshelyekre kedvenceiket, ezért többüket a már jól ismert napközi gondozására bízták. 

 

Csütörtöktől lehetett hozzájuk vinni a kutyákat, azokért a négylábúakért pedig ők maguk mentek el, akiknek családja éppen nyaralását töltötte és a vihar miatt nem juthatott haza.

 

Irma érkezésekor 23 család 46 házikedvenc várta a házaspár otthonában, hogy újra kitisztuljon az ég, és végre szaladgálhassanak egy hatalmasat a tágas telken.

 

Irma hurrikán - Jól érezték magukat a kutyák átmeneti szállásukon
Irma hurrikán - Jól érezték magukat a kutyák átmeneti szállásukon
Fotó: thedodo.com

 

S hogy okozott-e felfordulást a négylábú tömeg a bezártság órái alatt? Azt hihetnénk, ennyi állat egymás mellett kisebb-nagyobb galibát vonhat maga után, de szerencsére nem így történt:

 

„Mindenki nagyon jól kijön egymással. Természetesen a kis- és nagytestű kutyákat elkülönítettük egymástól. A macskák saját cicalakjaikban pihenhetnek irodánkban és a másik hálószobánkban. Ennél kevésbé nem is zavarhatná őket a hurrikán.”

 

Irma hurrikán - Macskák a cicalakban
Irma hurrikán - Macskák a cicalakban
Fotó: thedodo.com

 

A hurrikán pusztítása hatalmas károkat hagyott maga után, a napközi is elektromos áram nélkül maradt, generátoruk mentette meg a helyzetet. A négylábú vendégek élelme és gyógyszerei is biztonságban voltak, ők pedig önfeledten játszhattak egymással és heverészhettek kényelmes fekhelyeiken. A szélvihar elcsendesedésekor a bátrabb kutyusok kimehettek a kertbe is, aminek hihetetlenül örültek.

 

Irma szép lassan elvonult átmeneti otthonuk felett is, ám úgy tűnt, őket cseppet sem zavarja a helyzet, jól érezték magukat és tudták, gondozóik mindent megtesznek testi-lelki épségükért.

 

Irma hurrikán - Biztonságban a kutyanapköziben
KépaIrma hurrikán - Biztonságban a kutyanapköziben
Fotó: thedodo.com

 

Talán egyetlen dolgot hiányolnak csupán: családjuk jelenlétét és szeretetét. Most azonban még kérdéses, mikor köszönthetik egymást újra:

 

„Egyelőre nem tudjuk, meddig maradnak velünk, hiszen gazdáik repülőjáratai késve indulnak vagy törölték azokat.”

 

Ron és Gretchen addig is örömmel viseli az állatsereglet gondját, örülnek, hogy mindnyájan épségben átvészelték a hurrikánt. Kutyák, macskák és még egy nyúl is tökéletes harmóniában éli meg az együtt töltött időt.

 

Irma hurrikán - Még egy nyuszi is helyet kapott a kutyanapköziben
Irma hurrikán - Még egy nyuszi is helyet kapott a kutyanapköziben
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért Hírek - Címlapon
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért
Egész napos kutyás piknik várja a kutyásokat és kutyátlanokat a hétvégén Hírek - Címlapon
Egész napos kutyás piknik várja a kutyásokat és kutyátlanokat a hétvégén