A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

46 kutyával és cicával osztotta meg otthonát a pár a hurrikán idején

2017. szeptember 14., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Duplájára nőtt a floridai kutyanapközi négylábú vendégeinek a száma: kutyák, macskák és még egy nyúl is tökéletes harmóniában várta, míg megérkezik családja.Harvey után Irma sem kímélte az Egyesült Államokat az elmúlt hetekben. Rengetegen siettek a bajbajutott állatok segítségére, a hátrahagyott kedvencek és a menhelyek fogságában várakozó kutyák és macskák egy részét jótékonysági repülőjáratokon szállították el biztonságos államokba.

 

Amerikai színészek és énekesek is csatlakoztak a mentéshez, ám a hétköznapi hősök is hasonló odaadással és szeretettel viselték gondjukat saját és mások állataira is. Ez a történet egy ilyen párról szól. 

 

Ron és Gretchen Levine kutyanapközit működtetnek Floridában, rendszerint tucatnyi kutya vendégeskedik náluk naponta, ám Irma hurrikán fenyegetésekor közel duplájára nőtt gondozottjaik száma.

 

46 kutyát és cicát fogadott be a pár otthonába
46 kutyát és cicát fogadott be a pár otthonába
Fotó: thedodo.com

 

A közelgő veszélyre figyelmeztetve rengetegen hagyták el otthonaikat, biztonságos menedéket keresve. Bizonytalan volt, magukkal vihetik-e az átmeneti szálláshelyekre kedvenceiket, ezért többüket a már jól ismert napközi gondozására bízták. 

 

Csütörtöktől lehetett hozzájuk vinni a kutyákat, azokért a négylábúakért pedig ők maguk mentek el, akiknek családja éppen nyaralását töltötte és a vihar miatt nem juthatott haza.

 

Irma érkezésekor 23 család 46 házikedvenc várta a házaspár otthonában, hogy újra kitisztuljon az ég, és végre szaladgálhassanak egy hatalmasat a tágas telken.

 

Irma hurrikán - Jól érezték magukat a kutyák átmeneti szállásukon
Irma hurrikán - Jól érezték magukat a kutyák átmeneti szállásukon
Fotó: thedodo.com

 

S hogy okozott-e felfordulást a négylábú tömeg a bezártság órái alatt? Azt hihetnénk, ennyi állat egymás mellett kisebb-nagyobb galibát vonhat maga után, de szerencsére nem így történt:

 

„Mindenki nagyon jól kijön egymással. Természetesen a kis- és nagytestű kutyákat elkülönítettük egymástól. A macskák saját cicalakjaikban pihenhetnek irodánkban és a másik hálószobánkban. Ennél kevésbé nem is zavarhatná őket a hurrikán.”

 

Irma hurrikán - Macskák a cicalakban
Irma hurrikán - Macskák a cicalakban
Fotó: thedodo.com

 

A hurrikán pusztítása hatalmas károkat hagyott maga után, a napközi is elektromos áram nélkül maradt, generátoruk mentette meg a helyzetet. A négylábú vendégek élelme és gyógyszerei is biztonságban voltak, ők pedig önfeledten játszhattak egymással és heverészhettek kényelmes fekhelyeiken. A szélvihar elcsendesedésekor a bátrabb kutyusok kimehettek a kertbe is, aminek hihetetlenül örültek.

 

Irma szép lassan elvonult átmeneti otthonuk felett is, ám úgy tűnt, őket cseppet sem zavarja a helyzet, jól érezték magukat és tudták, gondozóik mindent megtesznek testi-lelki épségükért.

 

Irma hurrikán - Biztonságban a kutyanapköziben
KépaIrma hurrikán - Biztonságban a kutyanapköziben
Fotó: thedodo.com

 

Talán egyetlen dolgot hiányolnak csupán: családjuk jelenlétét és szeretetét. Most azonban még kérdéses, mikor köszönthetik egymást újra:

 

„Egyelőre nem tudjuk, meddig maradnak velünk, hiszen gazdáik repülőjáratai késve indulnak vagy törölték azokat.”

 

Ron és Gretchen addig is örömmel viseli az állatsereglet gondját, örülnek, hogy mindnyájan épségben átvészelték a hurrikánt. Kutyák, macskák és még egy nyúl is tökéletes harmóniában éli meg az együtt töltött időt.

 

Irma hurrikán - Még egy nyuszi is helyet kapott a kutyanapköziben
Irma hurrikán - Még egy nyuszi is helyet kapott a kutyanapköziben
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Csóválva közelít, csak úgy süt róla a lelkesedés: szeretne adni egy puszit vagy legalább megnyalni a gazdi kezét. Valami apróság virít a bajszán... csak nem kaki? Netán macskaalom? Már megint?

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Drágul a kutyasétáltatás "napidíja"?! Hírek - Címlapon
Drágul a kutyasétáltatás "napidíja"?!
Veszélyben a velencei-tavi kutyás strand? Hírek - Címlapon
Veszélyben a velencei-tavi kutyás strand?