A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5+1 természetes étrendkiegészítő kutyádnak

2016. december 21., 06:00


Szerző: Perlaki Fanni


Kategória: Egészség




Gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, nem kemikáliák - természetesek. 5+1 étrendkiegészítőt mutatunk be, amiket bátran és látványos eredménnyel használhatsz.



Egyre fontosabb a helyes táplálás a kutyások körében is. De vajon melyek azok az étrendkiegészítők a bioboltokban és kutyás webáruházakban, amik 100%-ig természetesek, és kutyádnak is hasznosak lehetnek mindenféle kemikáliák helyett? Bevásárlás előtt feltétlen nézd meg a tápod összetevőit és fontos: célzottan válassz kiegészítőt, hiszen a túlvitaminozás ugyanolyan káros lehet.

 

Egészséges kutya - a legegészségesebb táplálékot érdemli!
Egészséges kutya - a legegészségesebb táplálékot érdemli!
Fotó: dogsdad.com

 

Spirulina

2016 szuperélelmiszere, a spirulina egy édesvizi algafaj, sejtfal hiányában pedig kutyánk is tökéletesen tudja emészteni. Igazi tápanyagbomba: számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.  Nagy mennyiségben található benne mangán, cink, foszfor, vas, magnézium és 50 egyéb tápanyag, valamint mind a 8 esszenciális aminosav.

Immunrendszer erősítő, vérképző, anyagcsere serkentő, javítja a koncentrációt, segíti az emésztést. A benne lévő kék pigmentek rákmegelőző hatásúak.

 

Mikor add? Betegséget követően, vagy vírusos időszakban minden kutyának ajáljuk 6-8 hetes kúrákban. Emésztési problémás, illetve idős kutyák folyamatosan is kaphatják.

 

Zöldkagylópor

A legismertebb természetes izületvédő, mind a humán, mind az állatgyógyászatban használják. Számos izületvédőt hirdetnek már úgy, hogy zöldkagyló kivonatot is tartalmaz, ám a legjobb, ha valódi, 100%-os zöldkagylóport választasz. A zöldkagylóban kiváló koncentrációban vannak jelen a glükozaminoglikánok, amik a porcképződés egyik alappillérei, de segítenek az izületi folyadék előállításában is.

 

Mikor add? Nagytestű, gyorsan növő kölyökkutyádnak növekedés végéig folyamatosan, de 8 hetes kúrában felnőtt kutyáknak is kiváló megelőzésre, különösen ha a fajta diszpláziával terhelt. Idős kutyák és sportkutyák konyhájának elengedhetetlen kelléke.

 

Védelem a kutya ízületeinek is
Védelem a kutya ízületeinek is
Fotó: intl.petsafe.net

 

Csipkebogyópor

A legközelebbi csipkebogyó szezonnál feltétlen gondolj kutyádra is egy bokor mellett. Gyűjts neki is, daráld le, és add a tápláléka mellé. Kiváló C-vitamin forrás, ami manapság már por formában is kapható. A kutya, ellentétben velünk, termel C-vitamint, így állandó pótlása egyáltalán nem ajánlott, de stresszesebb időszakban, vagy influenza szezonban a csipkebogyópor is sokat segít. 1-2 hónapig adható csak folyamatosan.

 

Sörélesztő

A kutyakozmetikusok egyik leggyakoribb ajánlása szőr-és bőrproblémás kutyák gazdijainak. Ha kutyád gyakran korpás, folyamatosan hullik a szőre, repedezett a karma, akkor nagy valószínűséggel biotin hiány áll a háttérben. A sörélesztőben nagy mennyiségben van jelen több más B-vitaminnal együtt, így nagyon hamar segít a problémádon.

 

A gyönyörű szőr és az egészséges bőr hála a táplálékkiegészítőknek
A gyönyörű szőr és az egészséges bőr hála a táplálékkiegészítőknek
Fotó: science-all.com

 

Kollagén

A kollagén az egész testben, így a porcokban, az azt körülvevő inakban, szalagokban is jelen van. Az idő előrehaladtával mennyisége csökken és izületi problémák léphetnek fel, úgy mint a porckopás. A kollagén táplálék az izületi tok, és a porc újjáépítésében, de megerősíti az inakat, szalagokat.

 

Mikor add? Idős kutyádnak izületi fájdalmak esetén, sportkutyádnak hogy megelőzd a sérüléseket, de ajánljuk izületeket érintő műtétek után is.

 

+1 Kókuszolaj

Hogy miért +1? Mert a jó minőségű kókuszolaj annyi mindenre jó, hogy külön figyelmet érdemel. Na de kezdjük a legfontosabbal: ha hatása miatt választod és nem főzésre, akkor hidegen sajtolt, nem szagtalanított, nem fehérített, szűz olajat vegyél le a polcról. Csak ezek a fajták őrzik meg a kókuszolaj alfa-linolsav tartalmát. Használhatod külsőleg és táplálékhoz adva is: regenerálja és megnyugtatja a kiszáradt, viszkető bőrt, fényessé varázsolja a bundát, segíti az emésztést és felszívódást, és hasznos lehet fogyókúrázó kutyáknak is. Sőt, természetes féreghajtó hatása is ismert.

 

Tipp: Dörzsöld be kutyád bőrét egy mokkáskanálnyi olajjal ha azt szeretnéd, hogy igazán fenséges, kókuszos legyen az illata smiley

Forrás: kutyabarathelyek.hu, barfshop.hu
Indexkép forrás: dogsdad.com
Cikk első megjelenése: 2016. június 15.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehetnek a kutyák sonkát? Ehetnek a kutyák sonkát?
Bár az ünnepek már elmúltak, a húsvéti sonkából maradt falatokra még mindig áhítozhat kedvencünk. De kaphat belőle?

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Ha kedvencünk valaha is kóstolta már a főtt tojást, elképzelhető, hogy pillanatokon belül a konyhában terem, amint elkezdjük feltörni a héját. Tűkön ülve várja, mikor kaphat belőle – mintha tudná, hogy neki is jót tesz. Mi teszi olyan értékes finomsággá a tojást?

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr 10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr
Vedlés. Míg egyes ebeknél inkább időszakosan tapasztalhatjuk, addig társaik egész évben hullatják szőrüket. Kész rémálom? Nem feltétlen. Néhány egyszerű ötlettel elejét vehetjük a mindent beborító szőrnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyád mit kap karácsonyra? 7+1 ajándékötlet! Hírek - Címlapon
A kutyád mit kap karácsonyra? 7+1 ajándékötlet!
Kedvenceink titkos élete - Itt a karácsonyi kisfilm! Hírek - Címlapon
Kedvenceink titkos élete - Itt a karácsonyi kisfilm!