A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 „vétó” a kutyajó Húsvét érdekében

2020. április 12., 08:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




A húsvéti készülődés óhatatlanul magával ragadja az embert, ám sokszor ebbe a sürgés-forgásba a kedvencek is belecsöppennek. Azért jó, ha pár dologban vétót intünk magunknak, hogy kutyáinknak is kellemesen teljenek az ünnepek.



1. Csokoládé nyúl

 

Igen, értjük mi, hogy Húsvét, és nyuszi, és csoki. Nagyon kedves gondolat, hogy kutyusunkat is meg szeretnénk ajándékozni egy ilyen aprósággal, de a csoki, legyen az nyúl, télapó, vagy tégla alakú, akkor is tiltott, mérgező kedvencünk számára.

 

2. Piros tojás

 

Ne lepődjünk meg azon, ha négylábúnkat abszolút nem fogja érdekelni, hogy a tálcában lapuló tojás épp festett, ünnepi, piros, kék vagy zöld színű. Ebünknek az egyetlen kulcsszó: tojás… vagyis kaja. Tegyük inkább picit arrébb a díszes étket, mert az ételfesték sem tesz túlságosan jót kedvencünknek!

 

Kép: metro.co.uk

 

3. Süteményhegyek

 

Szokásosan ilyenkor is kb. negyven kiló, értelmezhetetlen mennyiségű sütemény gyűlik fel otthon, gyakorlatilag egy évre elegendő készletnek felel meg. Szép elképzelés, hogy ebünk imádná a krémest, mitöbb, reális a gondolat, de a cukorra, fehér lisztre stb. semmi szüksége nincs kutyánknak!

 

4. Csirke vs. kutya

 

Az élő állatok ajándékozása nem jó ötlet. Persze, a csibék nagyon édesek, a kacsák hihetetlenül cukik, az apró nyuszik pedig elvarázsolnak mindenkit. De idővel a csibéből kotlós tyúk lesz, a kiskacsából egy termetes gácsér, a nyuszi pedig kinövi képzeletünk ketrecét is. Gondoljunk a jövőre, s ne kínozzuk pluszba kutyánkat (se!), akitől persze elvárnánk, hogy mélyen tisztelje az ünnepi jövevényeket.

 

Kép:nuena.com

 

5. Locsolkodás

 

Abban az esetben, ha egy piros betűs harapással akarunk gazdagodni, mindenképp locsoljuk meg ebünket, némi vers kíséretében. A kutyák többsége ugyanis ki nem állhatja, ha fröcskölik, pláne, ha a szemükbe is megy az illatos kölniből. Ezeket a szokásokat hagyjuk meg inkább az embereknek! Nem beszélve a kemikáliákról, melyeket a parfümök tartalmaznak. Nem kutyára való!

 

 


Cikk első megjelenése: 2015. április 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehetnek a kutyák sonkát? Ehetnek a kutyák sonkát?
Bár az ünnepek már elmúltak, a húsvéti sonkából maradt falatokra még mindig áhítozhat kedvencünk. De kaphat belőle?

Kutyabarát húsvét – 6 tipp, hogy kutyánk szempontjából is biztonságos legyen az ünnep Kutyabarát húsvét – 6 tipp, hogy kutyánk szempontjából is biztonságos legyen az ünnep
Színes tojások a fűben, csokinyuszik, nyuszi-fészek… A Húsvét színes ünnepe nem csak a gyerkőcök számára tartogat izgalmakat, de bizony kutyánk számára is! A mi feladatunk, hogy odafigyeljünk kedvenceink biztonságára is a készülődés során!

A felelős állattartás alól az ünnep sem kivétel A felelős állattartás alól az ünnep sem kivétel
A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent.

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Hírek - Címlapon
Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre
Csöndes kutyák, avagy ők miért nem ugatnak? Hírek - Címlapon
Csöndes kutyák, avagy ők miért nem ugatnak?