A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

6 dolog, amit az öreg kutyák jobban tudnak a fiatalabbaknál

2020. november 22., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Idős kutyák: őszülő pofájukkal különleges helyet foglalnak el a szívünkben. Van a tekintetükben valami végtelenül bölcs, méltóságteljes és szeretetreméltó.



Lehet, hogy nem olyan virgoncak már, nem a bohóckodás teszi ki az egész napjukat, mégis… az együtt átélt sok-sok esztendő, vagy talán csak a bölcs tekintetük miatt érezzük olyan közeli családtagnak őket. A sok kutyaév, amit leéltek, sok mindenre megtanította őket: elméjük bölcsességgel, míg szívük szeretettel telt meg. Ezek azok a dolgok, amikkel egy kis csetlő-botló kölyök nem tud versenyezni.

 

Íme, néhány lecke, amire az idő tanítja meg négylábú kedvenceinket - amiket az öregek legszívesebben minden apróságnak elmagyaráznának.

 

Az idős kutyáknak különleges helye van a szívünkben
Az idős kutyáknak különleges helye van a szívünkben
Fotó: nextavenue.org

 

1.  Lecke: A rombolást túlértékelik

A cipőink, a párnák, az újságok már mind-mind biztonságban vannak, ha idős kutyussal osztjuk meg az otthonunkat. Míg a kölyökkutya tulajdonosoknak igen oda kell figyelniük, mit hagynak elöl, miben mesterkedik épp a rosszcsont, addig az idősebb kutyusok gazdijai már nyugodtabban tölthetik el a szabadidőt kedvencük társaságában.

 

2. Lecke: Egy jó szunyókálásnál nincs jobb időtöltés!

Rohangálás? Ugyan már, hova sietnénk? Új trükkök, feladatok tanulása? Már tudok mindent…

A pörgésen már túl vannak az öregecskék, szívesebben heverednek le a kanapéra, vagy a kényelmes ágyukba egy kellemes szunyókálásra. Mesterei az élet minden percének kiélvezésének, a lelassításnak, ami, valljuk be, a mai világban elég nehezünkre esik nekünk, embereknek. Tanuljunk tőlük!

 

Egy jó szundi a kedvenc időtöltése az öreg kutyáknak
Egy jó szundi a kedvenc időtöltése az öreg kutyáknak
Fotó: iheartdogs.com

 

3. Lecke: Az alapengedelmesség a kulcs a nyugodt élethez

Nem próbálkoznak, nem állnak ellen, egyszerűen tudják, mi a dolguk: ha kell, leülnek, fekszenek, vagy épp maradnak, amíg a gazdi mást nem mond. Egy egész életen át gyakorolták ezeket a feladatokat, így megy nekik, mint a karikacsapás. (De persze sosem lehet vén egy kutya a tanuláshoz, sőt! Új feladatokkal karban tarthatjuk elméjét, megőrizhetjük szellemi frissességét.)

 

4. Lecke: Néha mindössze egy érintés az, ami kell

Apró jelzésekkel kommunikálnak: nem ugrálnak, mint egy kölyök - tudják, hogy a gazdi akár egy nózival bökdösésből is tudja mit szeretnének. És nagyra értékelik a gazdi érintését is: egy kedves simogatás sokszor többet jelent nekik még egy finom falatnál is!

 

Az idős kutyák sok mindent megtapasztaltak már az életük során
Az idős kutyák sok mindent megtapasztaltak már az életük során
Fotó: pinterest.com

 

5. Lecke: Végtelen hűség

Akár kölyökkora óta van a gazdival, akár később lett örökbefogadva, egy idős kutya az életének utolsó percéig hű marad kétlábú társához- történjék bármi.

 

6. Lecke: Gazdival a kanapén

A teljes béke percei. Egymás mellett a szeretett emberével, összebújva, miközben az simogatja. Egy napsütötte délutánon így merengve a szép emlékeken… kell ennél több a boldogsághoz?

 

 

 


Indexkép forrás: nextavenue.org
Cikk első megjelenése: 2018. június 28.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak? Hírek - Címlapon
Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak?
Így készítsd fel kutyád és a kutyaházat a hideg télre! Hírek - Címlapon
Így készítsd fel kutyád és a kutyaházat a hideg télre!