A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

60 nap a vadonban - és a kutya, aki túlélte

2015. november 21., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hank, a 6 éves ausztrál juhászkutya keverék augusztusban tűnt el a wyomingi erdőségben. Gazdái álmodni sem mertek arról, hogy valaha viszontlátják... Megható történet!



2015. augusztusában Tiffany és Travis Whitsitt (Wyoming) kempingezni indultak kutyájukkal. A kikapcsolódás azonban majdnem tragédiába fulladt, amikor eldördült egy puska - a lövés zajától megrémült Hank nekiiramodott, s eltűnt az erdőben. A házaspár kitartóan kutatott a juhászkutya után, családtagjaik segítségét is igénybe vették, de nyomát sem lelték. A helyi állatvédő szervezetnél jelentették imádott kedvencük eltűnését, végül mégis nélküle tértek haza. Szívük majd megszakadt…

 

Hank, az ausztrál juhászkutya keverék 60 napot töltött az amerikai vadonban, egyedül
Hank, az ausztrál juhászkutya keverék 60 napot töltött az amerikai vadonban, egyedül
Fotó: lifewithdogs.tv (Tiffany Whitsitt)

 

Két hosszú hónapon át reménykedve várták, hogy hírt kapjanak Hankről. Egyetlen téves információ kivételével, mely egy vadásztól érkezett, a telefon néma maradt. A wyomingi erdőség sakáloktól sűrűn lakott terület, pumák és medvék is előfordulnak a vadonban. Kevés az esélye, hogy egy háziállat túlélheti a megpróbáltatásokat. 

 

Három héttel Hank eltűnése után egy kutya képében új családtag érkezett a házhoz, hogy visszahozza az elveszített boldogságot az ürességtől kongó otthonba.

58 nappal az eset után a helyi állatvédő szervezet arra kérte Whitsittéket, újítsák meg Hank microchipjének regisztrációját. Tiffany ekkor döntött a kutya halottá nyilvánítása mellett. Fájdalmuk nem szűnt, ám 72 órával később hatalmas meglepetésben lehetett részük! Hank hazatért!

 

Az ausztrál juhászkutya keverék Hank és gazdája, Travis Whitsitt
Az ausztrál juhászkutya keverék Hank és gazdája, Travis Whitsitt
Fotó: thedenverchannel.com

 

Augusztusi kempingezésük helyétől 1 órányira találtak rá a kutyára, amikor az út mentén sétált. A gazdik kétkedve fogadták a hírt, ám elindultak, hogy megnézzék az állatot. Elég volt egy pillantás, hogy tudják, halottnak hitt kedvencük áll előttük. Első útjuk az állatorvoshoz vezetett. A lesoványodott, borzalmas állapotban lévő kutyát megvizsgálták, megfürdették, csapzott bundáját rendbe szedték. Az állatorvos szerint Hank vadnyulakat fogyasztott, kiváló vadászösztönének köszönhette, hogy képes volt életben maradni. A kis extra felesleg pedig jól is jött – közel 10 kg-t veszített súlyából.

 

A Whitsitt-házaspár kimondhatatlanul boldog! Tiffany, Travis, Hank és új ausztrál juhászkutyájuk, Gus minden egyes nap hálát adnak, hogy együtt lehetnek. Egészségben, biztonságban, szeretetben.

 

Hank, a túlélő és kis barátja, Gus (ausztrál juhászkutya)
Hank, a túlélő és kis barátja, Gus (ausztrál juhászkutya)
Fotó: lifewithdogs.tv (Tiffany Whitsitt)

 

Forrás: lifewithdogs.tv
Indexkép forrás: lifewithdogs.tv
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hihetetlen állatmentés! Hírek - Címlapon
Hihetetlen állatmentés!
Így emlékezik a világ Dieselre, a hős rendőrkutyára Hírek - Címlapon
Így emlékezik a világ Dieselre, a hős rendőrkutyára