A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A BKK támogatja a segítő kutyákkal közlekedőket

Egyszerűbben utazhatnak a segítőkutyával közlekedők a BKK járatain


2021. február 02., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szorosabbra fűzi együttműködését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesülettel (MATESZE) annak érdekében, hogy a segítő kutyákkal közlekedők a jövőben még problémamentesebben vehessék igénybe a budapesti közösségi közlekedést - tájékoztatta a BKK csütörtökön az MTI-t.



 

A MATESZE 2021. január elején a BKK rendelkezésére bocsátott olyan tanúsítványmintákat, amelyek segítségével a BKK munkatársai a jövőben könnyebben be tudják majd azonosítani a segítő kutyával közlekedőket - tartalmazza a közlemény.

 

A gazda és segítője adatait tartalmazó fényképes okmány arra jogosít, hogy a kutya díjmentesen és szájkosár nélkül utazzon, továbbá mentesíti gazdáját az egy kocsiban szállítható házi kedvencek számára előírt korlátozás alól - tették hozzá.

 

Mint írták: a vakvezető kutyák mellett a terápiás, a hallássérülteket segítő, a mozgássérült-segítő, a rohamjelző és a személyi segítő kutyák is nagymértékben támogatják gazdájukat abban, hogy önállóbb, biztonságosabb életvitelt folytassanak. Ezeket a kutyákat ugyanolyan jogosultságok illetik meg a közösségi közlekedésben, mint a látássérülteket segítő állatokat - fűzték hozzá.

 

 

Egyszerűbben utazhatnak a segítőkutyával közlekedők a BKK járatain
Egyszerűbben utazhatnak a segítőkutyával közlekedők a BKK járatain
Fotó: bkk.hu/ József Anna

 

 

Ugyanakkor a segítő kutyáknál kiképzésük nyomán kizárt az agresszió. Az utasok pedig azzal segíthetik leginkább közlekedésüket, ha szabadon hagyják, illetve átadják az elsőbbségi helyeket, és nem simogatják vagy szólongatják ezeket a kutyákat - írta a BKK.

 

Arról is beszámoltak, hogy a MATESZE és a BKK megállapodott abban, a BKK utasellenőrzést végző munkatársai a jövőben vakvezető kutyás érzékenyítő tréningen vesznek részt.

 

A közlemény szerint a segítő kutyák kiképzése több évig is eltarthat, és akár több millió forintba is kerülhet annak függvényében, milyen készségeket szükséges elsajátítaniuk.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Praktiker Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gazdikereső kutyák fotói kerülnek napi több ezer pizzás dobozra Hírek - Címlapon
Gazdikereső kutyák fotói kerülnek napi több ezer pizzás dobozra
Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál Hírek - Címlapon
Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál