A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A gyógyulás útjára lépett a kutya, aki hónapokon át élt prérifarkasok között a sivatagban

2023. február 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A falka befogadta a fehér kölyökkutyát, ám amikor sérülést szenvedett, emberi segítségre szorult. 

Valószínűleg előző gazdái hagyták magára a fehér kutyát, akinek egyedül nem sok esélye lett volna életben maradni a Mojave-sivatagban. A kietlen vidéken azonban váratlan megmentőkre talált: prérifarkasok fogadták be maguk közé a elárvult kutyát.

 

Hónapok telhettek el így, aztán sorra érkeztek a hatóságokhoz a bejelentések a szokatlan jelenségről, miszerint egy hófehér kutyát véltek felfedezni Las Vegas városától délkeletre, ahogy a prérifarkasokkal együtt mozog a vadonban. Egyre nagyobb érdeklődés vette körül az esetet, és ekkor történt, hogy a kutya, aki időközben a Ghost, vagyis a Szellem nevet kapta, lesántult. Sokan aggódtak a sorsáért, hiszen egy komoly sérülés a vadonban egyet jelenthet azzal, hogy a kutya napjai meg vannak számlálva.

 

 

Ghost, a fehér kutya kölyök volt még, amikor kitették a sivatagba
Ghost, a fehér kutya kölyök volt még, amikor kitették a sivatagba
Fotó: people.com

 

 

A helyiek közül többen is megpróbálták magukhoz csalogatni, de nevéhez híven a félénk kutya mindig meglépett – inkább a szabadságot választotta új családja oldalán. Főként éjjelente voltak aktívabbak, számtalanszor látták a kutyát, ahogy hűségesen követi a prérifarkasokat, akikkel gyakran játékba bonyolódott. Ám a házakat messzire elkerülte.

 

Az emberek nem adták fel a reményt, feljegyezték, merre látták a falkát, így a dél-nevadai állatbefogó csapat pontosabb képet kaphatott arról, Ghost és a többiek mikor, merre mozognak. A kutya végül besétált egy élvefogó csapdába, ahol pillanatokon belül eltüntette a kihelyezett élelmet. Nemsokára fény derült mohóságának okára: tucatnyi követ találtak a gyomrában; annyira éhezett már, hogy bármit megevett, ami elé került.

 

 

Hónapokon át élt a prérifarkasok között az elárvult kutya
Hónapokon át élt a prérifarkasok között az elárvult kutya
Fotó: nypost.com

 

 

A szakértők szerint kölyök volt még, amikor kitették a sivatagba, és amikor a prérifarkasok rátaláltak, gondjaik alá vették a magatehetetlen kiskutyát. Bár elfogadták, de kutyaként nehezen mehetett számára a beilleszkedés a vadon élő állatok közé – talán éppen ezért éhezett annyit. Elképzelhető, hogy a prérifarkasok inkább megtűrték a kölyköt, aki felcseperedve alkalmazkodott ugyan a falka szabályaihoz, de azt például nem igazán tanulta meg, hogyan szerezzen magának élelmet.

 

Amikor kiemelték a csapdából, úgy tűnt, Ghost nagyon is örült annak, hogy újra emberek között lehet. Csóválta a farkát, hagyta, hogy megsimogassák, nem ellenkezett akkor sem, amikor felhelyezték rá a nyakörvet és a pórázt. Az egyik állatbefogó hazavitte magával, Ghost pedig egyből otthon érezte magát: leheveredett a neki kikészített fekhelyre, pocaksimit kért, aztán elégedetten sóhajtott, és mély álomba merült.

 

 

Ghost kutyus szépen gyógyul a viszontagságok után
Ghost kutyus szépen gyógyul a viszontagságok után
Fotó: usatoday.com

 

 

Becslések szerint legalább hat hónapot tölthetett a vadonban; a sok-sok viszontagság után nagyon is hálás volt, hogy megmentették. Az állatorvosi vizsgálatok egy sor problémára derítettek fényt: amellett, hogy kórosan le volt soványodva, Ghost testét harapásnyomok borították (sokuk el is fertőződött), pofája és orra tele volt karcolásokkal és hegekkel, a sebek nyomán kiütések is keletkeztek, melyeket speciális gyógysamponnal és kenőcsökkel kell kezelni, emellett összeszedett egy csúnya szem- és fülfertőzést, egyik lábujja pedig eltörött és a csontok rosszul forrtak össze, így azt amputálni kellett.

 

Ellátására és kezelésének költségeire gyűjtést indítottak az állatmentők befogását követően: története rengeteg embert megmozgatott, és néhány nap alatt több mint 14 ezer dollár érkezett a felhívásra.

 

 

Időbe telik még, mire Ghost visszarázódik a civilizációba a prérifarkasokkal töltött hónapok után
Időbe telik még, mire Ghost visszarázódik a civilizációba a prérifarkasokkal töltött hónapok után
Fotó: usatoday.com

 

 

Ghost élete új fordulatot vett, szép lassan hozzászokik az új helyzethez, de azt már most tudni lehet róla, hogy rettentően kedves kutyus, telis-tele szeretettel. Minden jó szóért hálás, kéri a simogatást és ügyesen jelzi azt is, ha az ember közelségére vágyik, szeretne egy kicsit „bujszizni”. Felépülését követően megkeresik számára azt az életre szóló családot, akiknek ő lehet majd a szeme fénye.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme? Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme?
Egy tanulmány szerint a háziasításnak köszönhető, hogy a kutyák és farkasok szemének színe olyannyira különbözik egymástól.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem szólhat bele a társasház, tarthatsz-e kutyát a lakásodban! Hírek - Címlapon
Nem szólhat bele a társasház, tarthatsz-e kutyát a lakásodban!
Tudd biztonságban kedvencedet, míg távol vagy - luxuskörülmények között! Hírek - Címlapon
Tudd biztonságban kedvencedet, míg távol vagy - luxuskörülmények között!