A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A gyógyulás útjára lépett a kutya, aki hónapokon át élt prérifarkasok között a sivatagban

2023. február 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A falka befogadta a fehér kölyökkutyát, ám amikor sérülést szenvedett, emberi segítségre szorult.



 

Valószínűleg előző gazdái hagyták magára a fehér kutyát, akinek egyedül nem sok esélye lett volna életben maradni a Mojave-sivatagban. A kietlen vidéken azonban váratlan megmentőkre talált: prérifarkasok fogadták be maguk közé a elárvult kutyát.

 

Hónapok telhettek el így, aztán sorra érkeztek a hatóságokhoz a bejelentések a szokatlan jelenségről, miszerint egy hófehér kutyát véltek felfedezni Las Vegas városától délkeletre, ahogy a prérifarkasokkal együtt mozog a vadonban. Egyre nagyobb érdeklődés vette körül az esetet, és ekkor történt, hogy a kutya, aki időközben a Ghost, vagyis a Szellem nevet kapta, lesántult. Sokan aggódtak a sorsáért, hiszen egy komoly sérülés a vadonban egyet jelenthet azzal, hogy a kutya napjai meg vannak számlálva.

 

 

Ghost, a fehér kutya kölyök volt még, amikor kitették a sivatagba
Ghost, a fehér kutya kölyök volt még, amikor kitették a sivatagba
Fotó: people.com

 

 

A helyiek közül többen is megpróbálták magukhoz csalogatni, de nevéhez híven a félénk kutya mindig meglépett – inkább a szabadságot választotta új családja oldalán. Főként éjjelente voltak aktívabbak, számtalanszor látták a kutyát, ahogy hűségesen követi a prérifarkasokat, akikkel gyakran játékba bonyolódott. Ám a házakat messzire elkerülte.

 

Az emberek nem adták fel a reményt, feljegyezték, merre látták a falkát, így a dél-nevadai állatbefogó csapat pontosabb képet kaphatott arról, Ghost és a többiek mikor, merre mozognak. A kutya végül besétált egy élvefogó csapdába, ahol pillanatokon belül eltüntette a kihelyezett élelmet. Nemsokára fény derült mohóságának okára: tucatnyi követ találtak a gyomrában; annyira éhezett már, hogy bármit megevett, ami elé került.

 

 

Hónapokon át élt a prérifarkasok között az elárvult kutya
Hónapokon át élt a prérifarkasok között az elárvult kutya
Fotó: nypost.com

 

 

A szakértők szerint kölyök volt még, amikor kitették a sivatagba, és amikor a prérifarkasok rátaláltak, gondjaik alá vették a magatehetetlen kiskutyát. Bár elfogadták, de kutyaként nehezen mehetett számára a beilleszkedés a vadon élő állatok közé – talán éppen ezért éhezett annyit. Elképzelhető, hogy a prérifarkasok inkább megtűrték a kölyköt, aki felcseperedve alkalmazkodott ugyan a falka szabályaihoz, de azt például nem igazán tanulta meg, hogyan szerezzen magának élelmet.

 

Amikor kiemelték a csapdából, úgy tűnt, Ghost nagyon is örült annak, hogy újra emberek között lehet. Csóválta a farkát, hagyta, hogy megsimogassák, nem ellenkezett akkor sem, amikor felhelyezték rá a nyakörvet és a pórázt. Az egyik állatbefogó hazavitte magával, Ghost pedig egyből otthon érezte magát: leheveredett a neki kikészített fekhelyre, pocaksimit kért, aztán elégedetten sóhajtott, és mély álomba merült.

 

 

Ghost kutyus szépen gyógyul a viszontagságok után
Ghost kutyus szépen gyógyul a viszontagságok után
Fotó: usatoday.com

 

 

Becslések szerint legalább hat hónapot tölthetett a vadonban; a sok-sok viszontagság után nagyon is hálás volt, hogy megmentették. Az állatorvosi vizsgálatok egy sor problémára derítettek fényt: amellett, hogy kórosan le volt soványodva, Ghost testét harapásnyomok borították (sokuk el is fertőződött), pofája és orra tele volt karcolásokkal és hegekkel, a sebek nyomán kiütések is keletkeztek, melyeket speciális gyógysamponnal és kenőcsökkel kell kezelni, emellett összeszedett egy csúnya szem- és fülfertőzést, egyik lábujja pedig eltörött és a csontok rosszul forrtak össze, így azt amputálni kellett.

 

Ellátására és kezelésének költségeire gyűjtést indítottak az állatmentők befogását követően: története rengeteg embert megmozgatott, és néhány nap alatt több mint 14 ezer dollár érkezett a felhívásra.

 

 

Időbe telik még, mire Ghost visszarázódik a civilizációba a prérifarkasokkal töltött hónapok után
Időbe telik még, mire Ghost visszarázódik a civilizációba a prérifarkasokkal töltött hónapok után
Fotó: usatoday.com

 

 

Ghost élete új fordulatot vett, szép lassan hozzászokik az új helyzethez, de azt már most tudni lehet róla, hogy rettentően kedves kutyus, telis-tele szeretettel. Minden jó szóért hálás, kéri a simogatást és ügyesen jelzi azt is, ha az ember közelségére vágyik, szeretne egy kicsit „bujszizni”. Felépülését követően megkeresik számára azt az életre szóló családot, akiknek ő lehet majd a szeme fénye.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét Hírek - Címlapon
Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét
Szeretnék második kutyust - Amikor minden rendben és jöhet a kutyus Hírek - Címlapon
Szeretnék második kutyust - Amikor minden rendben és jöhet a kutyus