A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kijárási korlátozás kijátszására vennének sokan magukhoz kutyát

A debreceni menhely nem ad örökbe egy kutyát sem, míg a szigorú korlátozások tartanak


2020. november 23., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kutyát magunkhoz venni nem pár hétig tartó felelősség: 10-15 évre kötelezzük el magunkat, ha úgy döntünk, gazdik leszünk. Sajnos úgy néz ki, ezt sokan elfelejtik, és/vagy még mindig nem veszik figyelembe azt, hogy a kutya is érző lény, nem pedig egy plüss állatka, amit megunva eldobhatunk.



 

A debreceni Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány nem ad örökbe egy kutyát sem, míg a járvány miatt bevezetett szigorú korlátozó intézkedések tartanak - adta hírül az RTL Klub Híradó. Az állatvédőknek ugyanis az a tapasztalata, hogy leginkább azért akarnak kutyát befogadni a jelentkezők, hogy mentesülhessenek a jelenleg is érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozás alól. 

 

 

Egy kutya nem pár hétre szóló játék: felelősséggel tartozunk érte akár több mint 10 éven át
Egy kutya nem pár hétre szóló játék: felelősséggel tartozunk érte akár több mint 10 éven át
Fotó: Unsplash - Mia Anderson

 

 

“Az örökbefogadók 99%-a csak a “kiskapu” miatt szeretnék a kutyát” - mondta a riportban Csige Alexandra, az Alapítvány elnöke. Telefonjuk folyamatosan csörgött az elmúlt héten, hirtelen nagyon sokan érdeklődtek a kutyák iránt. Félő azonban, hogy a most hazavitt, “örökbefogadott” kutyák rövid úton ismét a menhelyen kötnek ki, amint a korlátozásoknak vége lesz. A kutya életében ez azonban óriási törés lehet. Az állatvédők ezért döntöttek úgy, hogy nem adnak örökbe egy kutyát se ebben az időszakban, hiszen minden mentettjük megérdemli, hogy felelős és végleges gazdija legyen.

 

A jelenséget egyébként az Állatbarát Alapítvány vezetője, Novák Éva is megerősítette: növekszik az örökbefogadási kedv, a telefonálók közül sokan el is ismerik, hogy csak arra az időszakra kell nekik a kutya, míg otthon kell lenniük, sőt: olyan is előfordult, akik ideiglenes befogadónak jelentkeztek, de csak arra az időre, míg a kijárási korlátozás tart. Természetesen ezeket a kéréseket visszautasították. 

 

 

Az RTL Klub riportja ide kattintva tekinthető meg. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MTI Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megnyílt az első magyar nonstop, állatvédő kutyaszalon! Hírek - Címlapon
Megnyílt az első magyar nonstop, állatvédő kutyaszalon!
Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak? Hírek - Címlapon
Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak?