A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

December közepéig tartanak a hatályban lévő intézkedések - figyeljünk a kutyasétáltatás szabályaira!

2020. november 18., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a híreket: közleményükben tisztázzák, hogy a veszélyhelyzet került meghosszabbításra február 8-ig, a korlátozó intézkedések nem - azok december 11-ig lesznek hatályosak.



 

Teljes káosz volt szerda délelőtt: felröppentek hírek, miszerint meghosszabbították a jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket egészen február 8-ig - ezeket azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) azonnal cáfolta. Tájékoztatásuk szerint egyelőre az eredetileg is bejelentett 30 nappal kell számolni a szigorításokkal, tehát az olyan intézkedések, mint például az éjszakai kijárási tilalom december 11-ig lesznek érvényben. (A közlemény szerint a kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8-ig, nem pedig a korlátozó intézkedéseket.)

 

 

Csak egy személy sétáltathatja a kijárási tilalom alatt a kutyát
Csak egy személy sétáltathatja a kijárási tilalom alatt a kutyát
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Az operatív törzs tájékoztatói szerint a kijárási tilalom betartásának ellenőrzése során minden éjjel több alkalommal is intézkedni kellett a kutyasétáltatókkal szemben. Az ok az 500 méteres szabály be nem tartása.

 

A mai (2020.11.18) tájékoztatóban újságírói kérdésre Kiss Róbert alezredes közölte azt is, hogy

 

a jogszabály értelmében kizárólag egy személy mentesülhet a korlátozás alól a kutyasétáltatás okán.

 

 

Tehát az esti sétát egyedül ejtsük meg! Figyeljünk arra, hogy ha este 8 és reggel 5 óra között, tehát a kijárási tilalom ideje alatt ne távolodjunk kedvenceinkkel a lakóhelyünktől számított 500 méternél tovább! Indulás előtt nézzünk rá Müller Zsolt térképére: ez pontosan jelöli azt az 500 méter sugarú kört, ahol tartózkodhatunk. Jegyezzük meg azokat a pontokat, amiken túl nem szabad már menni. 

 

Ha tehetjük, szervezzük úgy a napot, hogy a hosszabb séták a tilalom idején kívülre essenek, és este tényleg már csak egy egészségügyi sétára vigyük le kutyánkat.

Akkor se szegjük meg az 500 méteres szabályt, ha ezt sehogy nem tudjuk megoldani. Nem lehetetlen ezen a szűkített területen sem lemozgatni kutyánkat! Erről részletesen írtunk, cikkünk ide kattintva olvasható el.

 

 

Kijárási tilalom - Panyi Zita kutyatréner tanácsai - Közérdekű - Kutyabarát helyek

Az első kétségbeesés után, hogy vajon mi lesz velünk, kutyásokkal este 8-tól reggel 5-ig, megnyugodhattunk: nem kell azon törjük a fejünket, mi történik, ha a kijárási tilalom alatt jön rá kedvenc négylábúnkra a hasmars. A kialakult helyzet azonban így is okozhat fejtörést a gazdiknak, hiszen felboríthatja a jól megszokott rutint.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Mennyire látnak jól a sötétben a kutyák? Mennyire látnak jól a sötétben a kutyák?
Elgondolkodtál már azon, minek köszönhető, hogy kedvenced olyan ügyesen elboldogul az esti sétákon? Vagy amikor sötétedés után kikéredzkedik a kertbe, hogy elvégezze a dolgát, és közben szaglásszon egy kicsit?

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Becsengettek - mi lesz a kiskutyával? Becsengettek - mi lesz a kiskutyával?
A nyár legcsodálatosabb ajándéka egy kiskutya. Édes, bájos kis szőrgombóc, aki még általában a gazdi ölében keresi a biztonságot. Aki tündérien alszik, csillogó szemekkel eszik, és kicsit rosszalkodik. Igen, aki aztán szeptemberre igazi kamasz kommandóssá avanzsál - épp az iskolakezdésre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Beagle Club Online Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész
"Imádom a kutyáimat" - Ariana Grande szíve az árva kutyáké, állatmenhelyet készül nyitni Hírek - Címlapon
"Imádom a kutyáimat" - Ariana Grande szíve az árva kutyáké, állatmenhelyet készül nyitni