A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

December közepéig tartanak a hatályban lévő intézkedések - figyeljünk a kutyasétáltatás szabályaira!

2020. november 18., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a híreket: közleményükben tisztázzák, hogy a veszélyhelyzet került meghosszabbításra február 8-ig, a korlátozó intézkedések nem - azok december 11-ig lesznek hatályosak. 

Teljes káosz volt szerda délelőtt: felröppentek hírek, miszerint meghosszabbították a jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket egészen február 8-ig - ezeket azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) azonnal cáfolta. Tájékoztatásuk szerint egyelőre az eredetileg is bejelentett 30 nappal kell számolni a szigorításokkal, tehát az olyan intézkedések, mint például az éjszakai kijárási tilalom december 11-ig lesznek érvényben. (A közlemény szerint a kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8-ig, nem pedig a korlátozó intézkedéseket.)

 

 

Csak egy személy sétáltathatja a kijárási tilalom alatt a kutyát
Csak egy személy sétáltathatja a kijárási tilalom alatt a kutyát
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Az operatív törzs tájékoztatói szerint a kijárási tilalom betartásának ellenőrzése során minden éjjel több alkalommal is intézkedni kellett a kutyasétáltatókkal szemben. Az ok az 500 méteres szabály be nem tartása.

 

A mai (2020.11.18) tájékoztatóban újságírói kérdésre Kiss Róbert alezredes közölte azt is, hogy

 

a jogszabály értelmében kizárólag egy személy mentesülhet a korlátozás alól a kutyasétáltatás okán.

 

 

Tehát az esti sétát egyedül ejtsük meg! Figyeljünk arra, hogy ha este 8 és reggel 5 óra között, tehát a kijárási tilalom ideje alatt ne távolodjunk kedvenceinkkel a lakóhelyünktől számított 500 méternél tovább! Indulás előtt nézzünk rá Müller Zsolt térképére: ez pontosan jelöli azt az 500 méter sugarú kört, ahol tartózkodhatunk. Jegyezzük meg azokat a pontokat, amiken túl nem szabad már menni. 

 

Ha tehetjük, szervezzük úgy a napot, hogy a hosszabb séták a tilalom idején kívülre essenek, és este tényleg már csak egy egészségügyi sétára vigyük le kutyánkat.

Akkor se szegjük meg az 500 méteres szabályt, ha ezt sehogy nem tudjuk megoldani. Nem lehetetlen ezen a szűkített területen sem lemozgatni kutyánkat! Erről részletesen írtunk, cikkünk ide kattintva olvasható el.

 

 

Kijárási tilalom - Panyi Zita kutyatréner tanácsai - Közérdekű - Kutyabarát helyek

Az első kétségbeesés után, hogy vajon mi lesz velünk, kutyásokkal este 8-tól reggel 5-ig, megnyugodhattunk: nem kell azon törjük a fejünket, mi történik, ha a kijárási tilalom alatt jön rá kedvenc négylábúnkra a hasmars. A kialakult helyzet azonban így is okozhat fejtörést a gazdiknak, hiszen felboríthatja a jól megszokott rutint.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kijárási korlátozás kijátszására vennének sokan magukhoz kutyát A kijárási korlátozás kijátszására vennének sokan magukhoz kutyát
Kutyát magunkhoz venni nem pár hétig tartó felelősség: 10-15 évre kötelezzük el magunkat, ha úgy döntünk, gazdik leszünk. Sajnos úgy néz ki, ezt sokan elfelejtik, és/vagy még mindig nem veszik figyelembe azt, hogy a kutya is érző lény, nem pedig egy plüss állatka, amit megunva eldobhatunk.

Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai
Az első kétségbeesés után, hogy vajon mi lesz velünk, kutyásokkal este 8-tól reggel 5-ig, megnyugodhattunk: nem kell azon törjük a fejünket, mi történik, ha a kijárási tilalom alatt jön rá kedvenc négylábúnkra a hasmars. A kialakult helyzet azonban így is okozhat fejtörést a gazdiknak, hiszen felboríthatja a jól megszokott rutint.

Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt
A kijárási tilalom megengedi a kutyák megsétáltatását, azonban adott feltételekhez köti. A tilalom életbe lépése utáni első éjszakán öt kutyasétáltatóval szemben kellett intézkednie a rendőröknek, mert azok nem tartották be a szabályokat.

Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt
Megnyugodhatunk: a megjelent rendelet szerint a rövid, a kutya szükségleteit kielégítő séta engedélyezett az este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási tilalom alatt.

Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni
A kutyafuttatók nyitvatartásáról pedig az önkormányzat dönthet majd - legalábbis amennyiben elfogadják a mai ülésen a benyújtott javaslatot.

Becsengettek - mi lesz a kiskutyával? Becsengettek - mi lesz a kiskutyával?
A nyár legcsodálatosabb ajándéka egy kiskutya. Édes, bájos kis szőrgombóc, aki még általában a gazdi ölében keresi a biztonságot. Aki tündérien alszik, csillogó szemekkel eszik, és kicsit rosszalkodik. Igen, aki aztán szeptemberre igazi kamasz kommandóssá avanzsál - épp az iskolakezdésre!

Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve! Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve!
Naprakész információk kutyatartók számára a koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokról, ideiglenesen bevezetett szabályokról. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Miért ne használj flexi pórázt? Miért ne használj flexi pórázt?
A hám vagy nyakörv, valamint a megfelelő póráz kérdése állandó vitatéma. Mindenki másra esküszik, és meg is van a saját indoka. De miért olyan fontos ez a kérdés?

Reális és irreális elvárások a kutyázásban Reális és irreális elvárások a kutyázásban
Megbabonázva nézzük, ahogyan a csodálatos kutya-doki egyszerre sétáltat 30-40 kutyát a kaliforniai lankákon a naplementében. Sóvárgunk, bárcsak a mi kutyánk is ilyen szépen jönne láb mellett...

A kutyatartás lehet a hosszú élet titka? A kutyatartás lehet a hosszú élet titka?
Legalábbis az egyik. Felmérések szerint ugyanis egészségesebb és hosszabb életűek azok, akik egy vagy több kutyának felelős gazdái.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 2. rész
"Imádom a kutyáimat" - Ariana Grande szíve az árva kutyáké, állatmenhelyet készül nyitni Hírek - Címlapon
"Imádom a kutyáimat" - Ariana Grande szíve az árva kutyáké, állatmenhelyet készül nyitni