A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutya, aki beköltözött az egyetemre Szolnokon

2016. július 19., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Új lakója van az egykori Szolnoki Főiskola udvarának: egy kóbor eb szokott oda két évvel ezelőtt - ma már saját háza is van a Campuson!



A Campus Kutyának elnevezett kutya két éve jelent meg a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar tiszaligeti Campusán. Nem tudni, honnan jött, volt-e valaha gazdája, vagy egész életében az utcán kóborolt. Mindenesetre a hallgatók és dolgozók szeretetteljes fogadása maradásra késztette az ebet: olyannyira odaszokott, hogy ma már ott is lakik, sőt saját kutyaházat is kapott! Az új “gazdái” saját Facebook oldalt is létrehoztak a Campus Kutyának.

 

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának udvarára költözött be a Campus Kutya
A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának udvarára költözött be a Campus Kutya
Fotó: szoljon.hu

 

Öntörvényű négylábú, mondhatni „elvei vannak” - mondta Bugány János, az intézmény kommunikációs munkatársa a szoljon.hu-nak. Campus Kutya minden finom falatot szívesen fogad az egyetemi kutyabarátoktól, azonban a simogatást már nem mindenkinek engedi meg. Viszont akik elnyerik a bizalmát, azokat elkíséri utukon az udvaron, örömmel üdvözli őket.

 

Bizalmatlan, de kedves eb a Campus Kutya
Bizalmatlan, de kedves eb a Campus Kutya
Fotó: Campus Kutya - Facebook.com

 

Az egyetem egyik épülete mögött már egy saját kutyaházat is elhelyeztek Campus Kutya számára. Itt van az etető- és itató tálkája is: elég válogatós, nem falánk kutya, kedvence a párizsi, a száraz tápot viszont nem igazán szereti.

 

– A Facebookon is fent van, az oldalát egy kolléganőnk hozta létre – mondta Bugány János a szoljon.hu-nak. Hozzátette: mára már sok követője, lájkolója van Campus Kutyának. A városban járó kutyabarátok egyébként gyakran posztolnak is fotót a Campus Kutyáról, mikor összetalálkoznak vele.

 

 

Forrás: szoljon.hu, kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: szoljon.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csoki, a német vizsla így értékelte a Fonyódi Kutyabarát Fürdőhelyet Hírek - Címlapon
Csoki, a német vizsla így értékelte a Fonyódi Kutyabarát Fürdőhelyet
Tengerparti bár kifejezetten kutyáknak! Hírek - Címlapon
Tengerparti bár kifejezetten kutyáknak!