A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyahűség végtelen: hetekig őrizte elhunyt gazdáját a kiskutya

2018. január 05., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A kis fehér kutyus, Zsazsa hetek óta őrizhette gazdájának holttestét, nem tágított a szeretett kétlábú mellől.



Az újpesti  Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálat segítségét kérte egy kiskutya elhelyezésében a rendőrség, miután egy lakáshoz hívták ki őket. A lakásban egyedül élő gazdi elhunyt, kutyusa, Zsazsa azonban nem moccant gazdája holtteste mellől. Szorosan hozzábújva őrizte, talán remélve, hogy a gazdi újra felkel és minden folytatódik ugyanúgy tovább…  Ez az állapot körülbelül három hete állhatott fent: végtelenül szomorú belegondolni, hogy három héten keresztül senki sem kereste őt - így végül a szomszédok hívták ki a rendőrséget.

 

Zsazsa a hűséges kutyus
Zsazsa a hűséges kutyus
Fotó: ebpercek.hu

 

Az állatmentők azonnal kutyakozmetikushoz indultak vele, az erőteljes szag és a fertőzésveszély miatt elsődleges volt a higiénikus fürdetés. Ezután az állatorvoshoz vették az irányt, ahol kiszáradásra infúziót kapott, és megkezdték kezelését is. “A szeme az emberi maradványoktól gyulladt be teljesen.” – olvashatjuk a járőrszolgálat bejegyzésében. - írja az ebpercek.hu.

 

Zsazsa azóta jobban van: a kezelésnek és törődésnek hála erősödik, jóízűen eszik, iszik, és csóválással köszöni meg a gondoskodást. Reméljük, mielőbb új gazdira lelhet, aki enyhítheti elhunyt gazdija hiányát a szívében.

 

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűz a liverpooli parkolóházban - kutyák is voltak az autókban Hírek - Címlapon
Tűz a liverpooli parkolóházban - kutyák is voltak az autókban
Így néz ki az idős kutyák földi mennyországa Hírek - Címlapon
Így néz ki az idős kutyák földi mennyországa