A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyahűség végtelen: hetekig őrizte elhunyt gazdáját a kiskutya

2018. január 05., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A kis fehér kutyus, Zsazsa hetek óta őrizhette gazdájának holttestét, nem tágított a szeretett kétlábú mellől.Az újpesti  Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálat segítségét kérte egy kiskutya elhelyezésében a rendőrség, miután egy lakáshoz hívták ki őket. A lakásban egyedül élő gazdi elhunyt, kutyusa, Zsazsa azonban nem moccant gazdája holtteste mellől. Szorosan hozzábújva őrizte, talán remélve, hogy a gazdi újra felkel és minden folytatódik ugyanúgy tovább…  Ez az állapot körülbelül három hete állhatott fent: végtelenül szomorú belegondolni, hogy három héten keresztül senki sem kereste őt - így végül a szomszédok hívták ki a rendőrséget.

 

Zsazsa a hűséges kutyus
Zsazsa a hűséges kutyus
Fotó: ebpercek.hu

 

Az állatmentők azonnal kutyakozmetikushoz indultak vele, az erőteljes szag és a fertőzésveszély miatt elsődleges volt a higiénikus fürdetés. Ezután az állatorvoshoz vették az irányt, ahol kiszáradásra infúziót kapott, és megkezdték kezelését is. “A szeme az emberi maradványoktól gyulladt be teljesen.” – olvashatjuk a járőrszolgálat bejegyzésében. - írja az ebpercek.hu.

 

Zsazsa azóta jobban van: a kezelésnek és törődésnek hála erősödik, jóízűen eszik, iszik, és csóválással köszöni meg a gondoskodást. Reméljük, mielőbb új gazdira lelhet, aki enyhítheti elhunyt gazdija hiányát a szívében.

 

 

Témába vág

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűz a liverpooli parkolóházban - kutyák is voltak az autókban Hírek - Címlapon
Tűz a liverpooli parkolóházban - kutyák is voltak az autókban
Így néz ki az idős kutyák földi mennyországa Hírek - Címlapon
Így néz ki az idős kutyák földi mennyországa