A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatréner kulisszái mögött – Születésnap, forgatás

2021. június 03., 11:30


Szerző: Panyi Zita


Kategória: Könnyű
Május utolsó napja van; lezárul egy hónap, indul egy új szakasz. Az előző hét forgatásán merengek. Ami történetesen a születésnapomra következő pénteken zajlott. Három tündéri kisgyerekkel és a szüleikkel, tíz kutyussal, no és gazdijaikkal forgattunk a budai oldalon. Napsütés, pattogó energiák, puha fű, erős kávé illata a közeli kerthelyiségből. 

 

Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta

 

Mini-blog Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeutával.

Privát gondolatokkal, kérdőjelekkel, sikerről és örömökről.

 

***

 

 

Sűrű hetek után érkeztem a helyszínre. Épphogy késés nélkül tudtam kikászálódni a taxiból, felmálházva csomagokkal, felszereléssel. Irány a tó. Aki közelebbről ismer, tudja, sokkal fontosabbnak tartom a gazdik és kutyusaik felé nyújtott prémium kategóriás szakmaiságot, mint a nyilvánosság előtti folyamatos jelenlétet. Magyarul: piszok nehezen állok kamera elé.

 

 

Szocializációs helyzetgyakorlat
Szocializációs helyzetgyakorlat
Fotó: panyizita.hu

 

 

Közel tizenkét órát töltöttünk munkával, jóformán szünet nélkül ment a kamera, jöttek az ötletek, utasítások, témák. Engedelmes feladatok, szocializációs gyakorlatok, vágóképek, narráció.

 

Szó esett a kutyás babavárásról is. Felvettük például, hogy egy korábban kisgyermekekre támadó és gyereket már sajnos harapott kutya az állat és ember közötti kommunikációs programom segítségével milyen békésen képes létezni egy tizenhét hónapos pici lány és anyukája társaságában. Nyugodt légzés, önállóan választott fekvő póz, engedelmesség. Varázslatos nap volt!

 

 

Utcai szocializációs helyzetgyakorlat
Utcai szocializációs helyzetgyakorlat
Fotó: panyizita.hu

 

 

Kedves Gazdik!

 

Tudom, hogy azért jöttetek és vállaltátok a szereplést, a megszólalást, hogy segítsétek a munkám és reményt adjatok más kutyásoknak is. Mert megoldás, előre mutató út mindig van. Nagyon sokan megerősítettetek benne, lényeges látnotok képen az arcom vagy videón megnézni, hogyan dolgozom a kutyusokkal, mielőtt felhívnátok. Ez ugyanis alapozza felém első lépésben a bizalmatok. Igazatok van, végtelenül hálás vagyok nektek ezért. És köszönöm, hogy közös munkánk során tanulhatok, fejlődhetek. Életem egyik legkülönlegesebb születésnapi ajándékát kaptam!

 

 

Szocializációs helyzetgyakorlat egy kutyabarát bevásárlóközpontban
Szocializációs helyzetgyakorlat egy kutyabarát bevásárlóközpontban
Fotó: panyizita.hu

 

 

 

Forrás: panyizita.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat? Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat?
Zajos, szagos, döcög, zörög. Időnként felbukkan, aztán lassan tovább áll. Kedvencünk is kikel magából? Legszívesebben elkergetné?

6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet 6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
A szűkölés különböző okainak megismerése segíthet jobban megérteni a kutyát és erősítheti a kötődést. Segíthet továbbá a kiképzésben is, mert ha rosszul értelmezzük a kutya nyüszítő jelzéseit, előfordulhat, hogy nem megfelelően reagálunk rá. Az alábbiakban felsoroljuk a hat legfontosabb okot, amiért a kutyák ehhez a hangjelzési formához fordulnak.

10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk 10 dolog, amit a kutyák nem szeretnek – mi emberek mégis csináljuk
Vannak azonban a szeretetnek olyan kifejezési módjai, ami emberek között rendben van, a kutyák viszont nem szeretik, de a gazdájuk iránti odaadásból mégis eltűrik. Aztán olykor, ha túlmegyünk egy ponton, akkor bizony odakapnak. Sok ember pedig ilyenkor meglepődik és nem is érti, hogy miért történt a baleset. Rosszabb esetben pedig a kutyát hibáztatják. Nézzünk meg néhány ilyet.

Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed
Na jó, legtöbbször a kezed. De attól sem jön zavarba a kis gombóc, ha éles fogacskáival a nadrágszáradra csimpaszkodhat. Végtére jó móka azon utazni. Hogy vérző sebek, bosszús pillantások maradnak utána a te részedről, nos, ez a legkevésbé szegi kedvét. Minden kutya tudja, hogy rágni jó. Ő pedig nagy és veszélyes vadászkutya – legalábbis álmaiban. Így hát rágnia kell. Nem mindegy azonban, hogy mit és mikor.

Miért csinálja a kutyám? – Támadás Miért csinálja a kutyám? – Támadás
Sok sétát és kutyussal töltött szabadidőt keserít meg a támadás jelensége. Amikor hiába szeretnél egy nyugis sétát tenni, lehetetlennek tűnik. Mert kiszámítható, mi fog történni. Eleinte minden rendben, labdáztok, játszotok. Ügyesen megcsinál minden feladatot. Aztán kedvenced meglát egy másik kutyát pár méterre... Megáll. Befeszül a teste. Összecsukja a száját és meredten néz. Nem borzol, nem ugat. Csendben van. Elég beszédes az a csend…! Sokszor állatorvosi rendelőben köt ki az áldozat kutyus. Aki túléli vagy nem a támadást. Aggodalom, orvosi számla és a félelem… Mi van, ha megismétlődik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója Hírek - Címlapon
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
Medvével szállt szembe a tinédzser, hogy megmentse kutyáját Hírek - Címlapon
Medvével szállt szembe a tinédzser, hogy megmentse kutyáját