A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatréner kulisszái mögött – Születésnap, forgatás

2021. június 03., 11:30


Szerző: Panyi Zita


Kategória: Könnyű
Május utolsó napja van; lezárul egy hónap, indul egy új szakasz. Az előző hét forgatásán merengek. Ami történetesen a születésnapomra következő pénteken zajlott. Három tündéri kisgyerekkel és a szüleikkel, tíz kutyussal, no és gazdijaikkal forgattunk a budai oldalon. Napsütés, pattogó energiák, puha fű, erős kávé illata a közeli kerthelyiségből. 

 

Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta

 

Mini-blog Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeutával.

Privát gondolatokkal, kérdőjelekkel, sikerről és örömökről.

 

***

 

 

Sűrű hetek után érkeztem a helyszínre. Épphogy késés nélkül tudtam kikászálódni a taxiból, felmálházva csomagokkal, felszereléssel. Irány a tó. Aki közelebbről ismer, tudja, sokkal fontosabbnak tartom a gazdik és kutyusaik felé nyújtott prémium kategóriás szakmaiságot, mint a nyilvánosság előtti folyamatos jelenlétet. Magyarul: piszok nehezen állok kamera elé.

 

 

Szocializációs helyzetgyakorlat
Szocializációs helyzetgyakorlat
Fotó: panyizita.hu

 

 

Közel tizenkét órát töltöttünk munkával, jóformán szünet nélkül ment a kamera, jöttek az ötletek, utasítások, témák. Engedelmes feladatok, szocializációs gyakorlatok, vágóképek, narráció.

 

Szó esett a kutyás babavárásról is. Felvettük például, hogy egy korábban kisgyermekekre támadó és gyereket már sajnos harapott kutya az állat és ember közötti kommunikációs programom segítségével milyen békésen képes létezni egy tizenhét hónapos pici lány és anyukája társaságában. Nyugodt légzés, önállóan választott fekvő póz, engedelmesség. Varázslatos nap volt!

 

 

Utcai szocializációs helyzetgyakorlat
Utcai szocializációs helyzetgyakorlat
Fotó: panyizita.hu

 

 

Kedves Gazdik!

 

Tudom, hogy azért jöttetek és vállaltátok a szereplést, a megszólalást, hogy segítsétek a munkám és reményt adjatok más kutyásoknak is. Mert megoldás, előre mutató út mindig van. Nagyon sokan megerősítettetek benne, lényeges látnotok képen az arcom vagy videón megnézni, hogyan dolgozom a kutyusokkal, mielőtt felhívnátok. Ez ugyanis alapozza felém első lépésben a bizalmatok. Igazatok van, végtelenül hálás vagyok nektek ezért. És köszönöm, hogy közös munkánk során tanulhatok, fejlődhetek. Életem egyik legkülönlegesebb születésnapi ajándékát kaptam!

 

 

Szocializációs helyzetgyakorlat egy kutyabarát bevásárlóközpontban
Szocializációs helyzetgyakorlat egy kutyabarát bevásárlóközpontban
Fotó: panyizita.hu

 

 

 

Forrás: panyizita.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni 8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni
Szófogadatlan, rombol, unalmában mindenfélével elfoglalja magát? A gazdi legnagyobb meglepetésére, holott csupán arról van szó, hogy több figyelmet és foglalkozást igényelne. Lássuk az árulkodó jeleket!

A kutyatréner kulisszái mögött – Előcsalogatni embert, kutyát A kutyatréner kulisszái mögött – Előcsalogatni embert, kutyát
Viselkedést tartósan csak az érzelmi állapot megváltoztatásával lehet módosítani. Az pedig kutya nehéz, hogy stílusos legyek. Gondolj bele! Hány gazdit bélyegeznek meg mások, mert agresszív a kutyatársuk, mert félős, mert nem érdeklik a játékok, mert lassú… Hány gazdi érez emiatt kétségbeesést vagy szomorúságot. Aztán szép lassan elbújnak. Akkor indulnak sétálni, mikor mások már alszanak. Vagy ha simán csak sötét van. Arra mennek, amerre a többiek nem járnak, kerülik a társaságot. Képletesen szólva magukra zárnak egy ajtót – sok-sok zárral. Elszigetelődnek.

A kutyatréner kulisszái mögött - Ami előre visz A kutyatréner kulisszái mögött - Ami előre visz
Hogy honnan van ennyi energiám? Ezt árulom el mini-blogomban.

Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Legyen bár veleszületett vagy szerzett a károsodás, egy hallásproblémás kutya gazdijának lenni kisebb-nagyobb kihívásokkal járhat. A békés együttéléshez kínálunk most egy kis segítséget.

Pozitív megerősítés - a gazdiknak! Pozitív megerősítés - a gazdiknak!
Múlt héten pár nap különbséggel két meghatározó beszélgetésem volt egy-egy családnál a nappalijukban. Ráadásul egymástól tökéletesen függetlenül. Ráterelték a figyelmem valamire. Ez pedig a gazdiknak való pozitív visszajelzés fontossága.

Egy kutyatréner vallomása - Kutyás karácsony és ami mögötte van Egy kutyatréner vallomása - Kutyás karácsony és ami mögötte van
Rendhagyó kutyás karácsonyt tartottunk. Ami sokat jelent nekem és fantasztikus, hogy megvalósulhatott! Nagyon büszke vagyok a gazdikra és kutyatársaikra. Több okból. Ismerem a történetüket. Tudom, honnét indultunk egykor, hogy közös munkával kedves vezetőivé váljanak kutyusaiknak. Ehhez ki kellett lépni komfortzónájukból, nagy adag bizalmat kellett nekem szavazni és megtanulni, mi az igazi kitartás, türelem, önfegyelem és önismeret.

Igazságok a jutifalatról Igazságok a jutifalatról
Bizonyára te is azon gazdik közé tartozol, akik jutalomfalattal motiválják kutyusukat. A finomság segítségével magasabbra tudod tornászni kedvenced motivációs szintjét, így könnyebben megtaníthatod őt egy-egy feladatra. Ám van néhány vélekedés, ami időről időre felmerül a jutalmazás ezen módjával kapcsolatban. Ezeket járom most körbe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója Hírek - Címlapon
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
Medvével szállt szembe a tinédzser, hogy megmentse kutyáját Hírek - Címlapon
Medvével szállt szembe a tinédzser, hogy megmentse kutyáját
fb-text