A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatréner kulisszái mögött – Születésnap, forgatás

2021. június 03., 11:30


Szerző: Panyi Zita


Kategória: Könnyű
Május utolsó napja van; lezárul egy hónap, indul egy új szakasz. Az előző hét forgatásán merengek. Ami történetesen a születésnapomra következő pénteken zajlott. Három tündéri kisgyerekkel és a szüleikkel, tíz kutyussal, no és gazdijaikkal forgattunk a budai oldalon. Napsütés, pattogó energiák, puha fű, erős kávé illata a közeli kerthelyiségből. 

 

Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta

 

Mini-blog Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeutával.

Privát gondolatokkal, kérdőjelekkel, sikerről és örömökről.

 

***

 

 

Sűrű hetek után érkeztem a helyszínre. Épphogy késés nélkül tudtam kikászálódni a taxiból, felmálházva csomagokkal, felszereléssel. Irány a tó. Aki közelebbről ismer, tudja, sokkal fontosabbnak tartom a gazdik és kutyusaik felé nyújtott prémium kategóriás szakmaiságot, mint a nyilvánosság előtti folyamatos jelenlétet. Magyarul: piszok nehezen állok kamera elé.

 

 

Szocializációs helyzetgyakorlat
Szocializációs helyzetgyakorlat
Fotó: panyizita.hu

 

 

Közel tizenkét órát töltöttünk munkával, jóformán szünet nélkül ment a kamera, jöttek az ötletek, utasítások, témák. Engedelmes feladatok, szocializációs gyakorlatok, vágóképek, narráció.

 

Szó esett a kutyás babavárásról is. Felvettük például, hogy egy korábban kisgyermekekre támadó és gyereket már sajnos harapott kutya az állat és ember közötti kommunikációs programom segítségével milyen békésen képes létezni egy tizenhét hónapos pici lány és anyukája társaságában. Nyugodt légzés, önállóan választott fekvő póz, engedelmesség. Varázslatos nap volt!

 

 

Utcai szocializációs helyzetgyakorlat
Utcai szocializációs helyzetgyakorlat
Fotó: panyizita.hu

 

 

Kedves Gazdik!

 

Tudom, hogy azért jöttetek és vállaltátok a szereplést, a megszólalást, hogy segítsétek a munkám és reményt adjatok más kutyásoknak is. Mert megoldás, előre mutató út mindig van. Nagyon sokan megerősítettetek benne, lényeges látnotok képen az arcom vagy videón megnézni, hogyan dolgozom a kutyusokkal, mielőtt felhívnátok. Ez ugyanis alapozza felém első lépésben a bizalmatok. Igazatok van, végtelenül hálás vagyok nektek ezért. És köszönöm, hogy közös munkánk során tanulhatok, fejlődhetek. Életem egyik legkülönlegesebb születésnapi ajándékát kaptam!

 

 

Szocializációs helyzetgyakorlat egy kutyabarát bevásárlóközpontban
Szocializációs helyzetgyakorlat egy kutyabarát bevásárlóközpontban
Fotó: panyizita.hu

 

 

 

Forrás: panyizita.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Advent kutyával - Tippek, hogy gondtalanul készülhess az ünnepekre Advent kutyával - Tippek, hogy gondtalanul készülhess az ünnepekre
Nemsoká útjára indul a karácsonyi készülődés és láz, ami számos bevásárlással, utazással, programgazdag hétköznapokkal jár. Egy pici többletenergiával fűszereződnek az esték munka után: tervezni a meglepetéseket, beszerezni a hozzávalókat, barátokkal beülni a közeli vegán éttermekbe levezetésképp. Mindebben részt venni kutyatársadnak hol kihívás, hol vakkantásra ingerlő élménykavalkád, mi tagadás.

Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat? Miért őrjíti meg a kukásautó a kutyákat?
Zajos, szagos, döcög, zörög. Időnként felbukkan, aztán lassan tovább áll. Kedvencünk is kikel magából? Legszívesebben elkergetné?

Miért csinálja a kutyám? – Támadás Miért csinálja a kutyám? – Támadás
Sok sétát és kutyussal töltött szabadidőt keserít meg a támadás jelensége. Amikor hiába szeretnél egy nyugis sétát tenni, lehetetlennek tűnik. Mert kiszámítható, mi fog történni. Eleinte minden rendben, labdáztok, játszotok. Ügyesen megcsinál minden feladatot. Aztán kedvenced meglát egy másik kutyát pár méterre... Megáll. Befeszül a teste. Összecsukja a száját és meredten néz. Nem borzol, nem ugat. Csendben van. Elég beszédes az a csend…! Sokszor állatorvosi rendelőben köt ki az áldozat kutyus. Aki túléli vagy nem a támadást. Aggodalom, orvosi számla és a félelem… Mi van, ha megismétlődik?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

A kutyatréner kulisszái mögött – Milyen a jó hám? A kutyatréner kulisszái mögött – Milyen a jó hám?
Máris csalódást fogok okozni, méghozzá szándékosan. Aki arra számított, jó kis lincshangulat-keltő bekezdés következik a nyakörv versus hám (sajnos) örök kérdéskörét illetően, az most biztosan nem fog kommentelni e röpke gondolatmenet befejeztével. Ennél sokkal izgalmasabb témát hoztam mára. Még az is lehet, provokatívabbat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója Hírek - Címlapon
A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
Medvével szállt szembe a tinédzser, hogy megmentse kutyáját Hírek - Címlapon
Medvével szállt szembe a tinédzser, hogy megmentse kutyáját