A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A legmélyebb pontról is van kiút: vak border collie lett az Év Mentett Kutyája 2020-ban

2020. március 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Stevie Wonderful, azaz "Csodálatos Stevie" terápiás kutyaként nyújt segítséget egy klinikán: elsőként köszönti az érkezőket, mosolyt csal az arcokra, és feledteti a gondokat.



Szívbemarkoló látványt nyújtott, mikor az állatmentők rátaláltak évekkel ezelőtt - ma már a reményt testesíti meg mindazok számára, akik fizikai és érzelmi nehézségekkel küzdenek. Ismerjétek meg Stevie-t, az idei Év Mentett Kutyáját!  

 

Egy forgalmas úttesten próbált meg átbotorkálni, nyakában vastag, rozsdás láncköteggel. Lesoványodott testét ellepték a bolhák, az állatorvosi vizsgálatok során fény derült szívférgességére, és ha mindez nem lett volna elég, Stevie nem látott semmit. Az amerikai border collie fajtamentő szervezet gondozói azonnal kezelésbe vették, felépülése hónapokig tartott, mélypontokkal tarkítva. Stevie nem adta fel, kitartóan küzdött, és a gondos törődésnek hála szép lassan kivirult. Eleinte félénk volt, ám kezdte megérteni, hogy az emberek jók is lehetnek.

 

Stevie Wonderul, a vak border collie lett az Év Mentett Kutyája 2020-ban
Stevie Wonderul, a vak border collie lett az Év Mentett Kutyája 2020-ban
Fotó: pedigreefoundation.org

 

Olyan odaadó családot kerestek a számára, akik tisztában vannak azzal, mivel jár egy látássérült kutya gazdájának lenni, mi mindenben szorulhat segítségre új otthonában és környezetében. Félévvel megmentését követően elérkezett Stevie nagy napja: végre hazautazhatott új családjával. Látását sajnos nem nyerte vissza, de ez nem tartja vissza attól, hogy teljes életet éljen: szívesen játszik kutyapajtásaival, imád labdázni és boldogan szaladgál a tágas kertben.

 

Szerdánként azonban fontos feladatot lát el gazdájával együtt a helyi klinikán: a 43 terápiás kutyát foglalkoztató program keretében Stevie reményt és mosolyt csal az emberek arcára, legyenek bár kicsik vagy nagyok. Bő egy órát tölt el ott, s ezalatt kedvesen köszönti az intézménybe lépőket, akik egy röpke pillanatra megfeledkezhetnek bajaikról, ahogy a bájos kutya fátyolos szemeibe tekintenek, megsimogatják megszeretgetik őt.

 

 

 

Segítő tevékenységének hála kiérdemelte az Év Üdvözlő Kutyája címet 2018-ban, idén pedig újabb megtisztelő díjat vehetett át. Állhatatos jelleme, kedvessége és az emberek iránti szeretetteljes szolgálata mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy elnyerhesse a 2020-ban az Év Mentett Kutyája címet.

 

„39 éve mentek kutyákat, több ezer örökbefogadás során lehettem részese annak, ahogy a kétségbeesést felváltotta a remény, az otthonra találás öröme. Stevie méltán kiérdemelte e megtisztelő címet, még a csóválásából is remény fakad.” – fejezte ki meghatottságát a fajtamentő szervezet vezetője.

 

Stevie fontos feladatot lát el egy klinikán - köszönti a pácienseket
Stevie fontos feladatot lát el egy klinikán - köszönti a pácienseket
Fotó: pedigreefoundation.org

 

Stevie történetének hallatán nem győznek csodálkozni a klinika páciensei, dolgozói és látogatói. Elnézve kedves pofiját, szinte elképzelhetetlen, milyen messziről és mélyről indult a látássérült border collie. Jelenléte azonban óriási támogatást nyújt a kezelésre érkezőknek, hiszen a kényelmetlenségek és fájdalmak közepette olyan ő az emberek szemében, mint egy világítótorony: fényt ad az élet sötét pillanataiban és utat mutat.

 

A mentett kutyák hűséges, odaadó társainkká, bölcs tanítóinkká válhatnak. Feltétel nélküli szeretetre tanítanak, segítenek túljutni a nehézségeken, megmutatják nekünk, milyen a jelen pillanatnak élni. Talán nem túlzás azt állítani, hogy egy kicsit minket is megmentenek. Minden kutya szerető otthont érdemel, legyen bár fiatal vagy idős - az örökbefogadás életeket ment!

 

Stevie, a vak border collie örökbefogadó családja és kutyabarátai körében
Stevie, a vak border collie örökbefogadó családja és kutyabarátai körében
Fotó: pedigreefoundation.org

Forrás: pedigreefoundation.org
Indexkép forrás: pedigreefoundation.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Symba: sikeres címvédés a mestervizsgán - jöhet a világbajnokság! Hírek - Címlapon
Symba: sikeres címvédés a mestervizsgán - jöhet a világbajnokság!
Gyógyító szeretet - árva kismacskát fogadott örökbe a husky Hírek - Címlapon
Gyógyító szeretet - árva kismacskát fogadott örökbe a husky