A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mit tanulhatunk kutyáinktól?

2020. január 02., 08:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Őszinte barátságukkal, feltétlen szeretetükkel és minden akadályt legyőző hűségükkel vigyáznak ránk. Bohókás természetükkel felvidítanak minket - Kutyáink, kik nélkül nem tudnánk élni. Megható videóval!



Vidámságot csempésznek a szürke hétköznapokba, imádnivaló lényükkel megmosolyogtatnak bennünket, olykor könnyeket csalnak szemünkbe. A nap bármely pillanatában képesek önfeledt játékra hívni minket. Támaszt nyújtanak nehézség idején, vigasztalnak a bajban; csendes jelenlétükkel, odaadásukkal nyugalmat hoznak életünkbe. 

 

Ők azok: Kutyáink, akikkel megosztjuk érzelmeinket, otthonunkat, életünket. Csodálatos mestereink ők, hisz a rohanó világ múló perceiben figyelmeztetnek minket arra, hogy a maga teljességében éljük meg a jelent, az értékes pillanatokat. Szavakkal nem tudják kifejezni magukat, mégis elég belenézni szemükbe, hogy értsük egymást. Meghallgatnak minket, megosztják velünk élményeiket, féltett játékaikat; általuk egymásra is jobban odafigyelünk.

 

Türelmesen várnak ránk napközben, hogy aztán kitörő örömmel ugorhassanak a nyakunkba, amikor hazaérünk. Ösztönöznek az egészséges életmódra, a mindennapos testmozgásra, s a pihenés édes óráiban meghitten szundikálnak mellettünk, szorosan hozzánk bújva.

 

What have you learned?HooplaHa

Posted by The Animal Rescue Site on Sunday, April 26, 2015

 

 
Nem számít, milyen akadályokat gördít elénk a sors, négylábú társaink segítenek nekünk szembenézni a megpróbáltatásokkal. Kitartásukkal, erejükkel segítenek nekünk túlélni a kilátástalan helyzeteket is. Hősiesen kiállnak mellettünk, felemelik a gyengébbet, önzetlen odaadásukkal elősegítik gyógyulásunkat. S amikor eljön a végső búcsú ideje, ölünkbe hajtják fejüket, megértő tekintetükben pedig a világmindenség rejtett titkai tárulnak fel előttünk.  


Kutyáink szeretetében fürödni csodálatos érzés!

 

 

 


Indexkép forrás: weather.com
Cikk első megjelenése: 2015. szeptember 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ezernél is több kutya kerülhetett bajba szilveszterkor Hírek - Címlapon
Ezernél is több kutya kerülhetett bajba szilveszterkor
Kutyabarát panzióba nyerhetsz 3 napos hétvégét a Fotópályázatunkon Hírek - Címlapon
Kutyabarát panzióba nyerhetsz 3 napos hétvégét a Fotópályázatunkon