A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A NÉBIH teszt: irtó jók a kullancsirtó nyakörvek

2016. szeptember 09., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




17 többféle hatóanyag-tartalmú kullancsirtó- és riasztó nyakörvet tesztelt a NÉBIH Szupermenta csapata. A hatóság laboratóriumában többek között a hatóanyag-tartalmat vizsgálták. Súlyos problémák nem voltak, 3 kullancsriasztó nyakörv gyártója viszont kisebb hibák miatt figyelmeztetést kapott.



A NÉBIH munkatársai 14 kiskereskedőknél vettek hatósági mintát, amelyek közül 9 nyakörv irtó, míg 5 riasztó hatású volt, 3 nyakörvet pedig külföldi internetes oldalról rendeltek. A hatóság laboratóriumában valamennyi terméknél vizsgálták azok hatóanyag-tartalmát, tömegét és hosszúságát.

 

Hatóanyag-tartalom szempontjából a hazai kereskedőknél vett, NÉBIH törzskönyvszámmal rendelkező minták megfelelőek voltak. Az interneten vásárolt nyakörvek közül azonban két készítménynél nem voltak kimutathatóak a csomagoláson feltüntetett hatóanyagok. Fontos, hogy ezek a termékek Magyarországon nem is rendelkeznek engedéllyel.

 

A kutyás sétákat a kullancsok igen meg tudják keseríteni
A kutyás sétákat a kullancsok igen meg tudják keseríteni
Fotó: 1wallpaper.net

 

A nyakörvek hosszával és tömegével három kullancsriasztó nyakörvnél volt probléma. Mindhárom termék 3-3,5 cm-el rövidebb volt a csomagoláson jelzett 75 cm-hez képest. A gyártókat emiatt írásbeli figyelmeztetésben részesíti a NÉBIH.

A kedveltségi tesztelésen a nyakörveket három csoportban vizsgálták a kutyatulajdonosok: egyik csoportba kerültek a kullancsirtó-, a másikba a kullancsriasztó nyakörvek, a harmadikba pedig az internetes rendelésből származó termékek. A pontozók többek között a fizikai jellemzőket (könnyű felhelyezés, csat minősége stb.), a dobozon lévő információkat, a használati utasítás pontosságát, részletességét és a készítmények illatát értékelték.

 

A nyakörvek végső sorrendjét azok élettani hatása, valamint a kedveltségi vizsgálat eredménye adta. Mivel a külföldről rendelt termékek nem rendelkeztek hazai engedéllyel, illetve kettővel minőségi probléma is volt, ezért ennél a csoportnál nem állítottunk fel rangsort.

 

A kutyások mindennapi életében a kullancs elleni védekezés nagyon fontos szerepet kap
A kutyás sétákat a kullancsok igen meg tudják keseríteni
Fotó: 7-themes.com

 

A kullancsirtó nyakörvek versenyében első helyen a Foresto nyakörv végzett. Második lett a Bobi Star, míg harmadikként a Scalibor protectorband készítmény zárt. A kullancsriasztó nyakörvek rangsora a következőképp alakult. A dobogó legfelső fokára a HappyPet Guard állhatott fel, a második helyet a Preventix szerezte meg, míg harmadik lett a Dr. Pet kutyanyakörv.

 

A teszt folytatódik: a NÉBIH-es szakemberek négylábú kedvenceinek segítségével vizsgáljuk, hogy a terméket engedélyeztető által vállalt hetek-hónapok után is hatásosak-e még a nyakörvek.

 

A részletes vizsgálati eredmények a NÉBIH Szupermenta termékteszt oldalán olvashatók: http://szupermenta.hu/kutyabarat-termekteszt/

 

 

Forrás: portal.nebih.gov.hu
Indexkép forrás: 7-themes.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon
A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ az MTI-vel március végén.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Kullancsveszély: nézd meg a kutyád száját is! Kullancsveszély: nézd meg a kutyád száját is!
Remélhetőleg minden kutyatartó tisztában van a kullancsok jelentette veszéllyel, ezért a séták után (is) figyel arra, hogy ellenőrizze kedvencét, nem szedett-e össze egy-kettőt a vérszívókból. De vajon a kutya szájába hányan nézünk be, kullancs után kutatva?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így NE etesd a kutyád nyerssel! Hírek - Címlapon
Így NE etesd a kutyád nyerssel!
Bizonyították: a kutyák jobban félnek a férfiaktól, mint a nőktől Hírek - Címlapon
Bizonyították: a kutyák jobban félnek a férfiaktól, mint a nőktől