A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A plüssöm nélkül sehova! - Mindenhova magával cipeli kedvenc játékait a mentett kutyus

2023. február 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Csak mondom: ha valaki engem szeretne örökbefogadni, a barátaim is jönnek velem.”



 

Ki mondta, hogy a kutyáknak nem lehet hobbijuk? Na ugye, hogy igen! Waffle, vagyis Gofri, a fekete bull típusú keverék le sem tagadhatná, neki mi a legkedvesebb elfoglaltsága: plüssökkel játszani. Ha valakinek nem lenne nyilvánvaló a menhelyen, akkor meg is mutatja „tudományát”: még a kenneljét is csak úgy hajlandó elhagyni, hogy magával viszi valamelyik mackóját.

 

 

 

 

Tavaly ősszel találtak rá, ahogy egyedül bandukolt az utcán, és januárra már ő volt az a kutya, aki a legrégebb óta várakozott arra, hogy valaki felfigyeljen rá. Persze sok-sok szeretgetésben, sétában és játékban volt része így is, hála az önkénteseknek, de azért mégis csak egy gazdira vágyott. Egy gazdira, aki nem bánja, ha Gofri kedvenc játékai is vele tartanak új otthonába.

 

Az első plüssét akkor kapta, amikor bekerült a menhelyre – nagyon szomorú volt, ezért reménykedtek benne, hogy majd az ajándék felvidítja kicsit. Gofrinak felcsillant a szeme, nagyon örült a meglepetésnek, és hamar kiderült, mennyire ragaszkodó természet. Talán életében először volt valamije, ami csak az övé, amivel játszhat, amihez odabújhat alvás közben, amire vigyázhat éjjel-nappal.

 

 

Waffle, azaz Gofri kutyus és szeretett plüssei
Waffle, azaz Gofri kutyus és szeretett plüssei
Fotó: Facebook/Richmond.Animal.Care.and.Control

 

 

Miután megkapta legelső játékát az irodában, gondolt egyet, és „eltotyogott a folyosón, bekukkantott a többiekhez, és persze egyből megtalálta a náluk lévő plüssöket is. Begyűjtötte az összeset, és visszasétált velük az irodámba, hogy megmutassa kincseit” - emlékezett vissza Christie Peters, a richmondi állatfelügyelet- és menhely vezetője.

 

Aztán szépen becipelte ágyába szerzeményeit, és mint aki jól végezte dolgát, mély álomba merült. Így ment ez heteken át: még a sétához is mindig kiválasztott egyet, akinek megmutathatja a világot.

 

 

 

 

A többi kutya ma sem igazán érdekli Gofrit, de azért nagylelkűen hagyta, hadd bámulják meg nyálcsorgatva, amikor elsétál a kennelek előtt. Ma is boldogan elvan plüss barátaival, és az embereknek is büszkén viszi oda, ám ha szeretnének játszani vele, fordul egyet, és már ott sincs.

 

Az egyetlen, akinek hagyja, hogy rendezgesse szent plüsseit, az nem más, mint újdonsült gazdija. Gofri ugyanis teljesen elrabolta egyik érdeklődője szívét. És ahogy ez írva vagyon, nemcsak őt, hanem népes kis családját is befogadta otthonába. Minden jó, ha a vége jó!

 

 

Gofri és gazdája, na meg az egyik plüss a népes kis családból
Gofri és gazdája, na meg az egyik plüss a népes kis családból
Fotó: Facebook/Richmond.Animal.Care.and.Control

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Richmond.Animal.Care.and.Control

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Irodakutya.com MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Hírek - Címlapon
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…
Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hírek - Címlapon
Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak