A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A plüssöm nélkül sehova! - Mindenhova magával cipeli kedvenc játékait a mentett kutyus

2023. február 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Csak mondom: ha valaki engem szeretne örökbefogadni, a barátaim is jönnek velem.” 

Ki mondta, hogy a kutyáknak nem lehet hobbijuk? Na ugye, hogy igen! Waffle, vagyis Gofri, a fekete bull típusú keverék le sem tagadhatná, neki mi a legkedvesebb elfoglaltsága: plüssökkel játszani. Ha valakinek nem lenne nyilvánvaló a menhelyen, akkor meg is mutatja „tudományát”: még a kenneljét is csak úgy hajlandó elhagyni, hogy magával viszi valamelyik mackóját.

 

 

 

 

Tavaly ősszel találtak rá, ahogy egyedül bandukolt az utcán, és januárra már ő volt az a kutya, aki a legrégebb óta várakozott arra, hogy valaki felfigyeljen rá. Persze sok-sok szeretgetésben, sétában és játékban volt része így is, hála az önkénteseknek, de azért mégis csak egy gazdira vágyott. Egy gazdira, aki nem bánja, ha Gofri kedvenc játékai is vele tartanak új otthonába.

 

Az első plüssét akkor kapta, amikor bekerült a menhelyre – nagyon szomorú volt, ezért reménykedtek benne, hogy majd az ajándék felvidítja kicsit. Gofrinak felcsillant a szeme, nagyon örült a meglepetésnek, és hamar kiderült, mennyire ragaszkodó természet. Talán életében először volt valamije, ami csak az övé, amivel játszhat, amihez odabújhat alvás közben, amire vigyázhat éjjel-nappal.

 

 

Waffle, azaz Gofri kutyus és szeretett plüssei
Waffle, azaz Gofri kutyus és szeretett plüssei
Fotó: Facebook/Richmond.Animal.Care.and.Control

 

 

Miután megkapta legelső játékát az irodában, gondolt egyet, és „eltotyogott a folyosón, bekukkantott a többiekhez, és persze egyből megtalálta a náluk lévő plüssöket is. Begyűjtötte az összeset, és visszasétált velük az irodámba, hogy megmutassa kincseit” - emlékezett vissza Christie Peters, a richmondi állatfelügyelet- és menhely vezetője.

 

Aztán szépen becipelte ágyába szerzeményeit, és mint aki jól végezte dolgát, mély álomba merült. Így ment ez heteken át: még a sétához is mindig kiválasztott egyet, akinek megmutathatja a világot.

 

 

 

 

A többi kutya ma sem igazán érdekli Gofrit, de azért nagylelkűen hagyta, hadd bámulják meg nyálcsorgatva, amikor elsétál a kennelek előtt. Ma is boldogan elvan plüss barátaival, és az embereknek is büszkén viszi oda, ám ha szeretnének játszani vele, fordul egyet, és már ott sincs.

 

Az egyetlen, akinek hagyja, hogy rendezgesse szent plüsseit, az nem más, mint újdonsült gazdija. Gofri ugyanis teljesen elrabolta egyik érdeklődője szívét. És ahogy ez írva vagyon, nemcsak őt, hanem népes kis családját is befogadta otthonába. Minden jó, ha a vége jó!

 

 

Gofri és gazdája, na meg az egyik plüss a népes kis családból
Gofri és gazdája, na meg az egyik plüss a népes kis családból
Fotó: Facebook/Richmond.Animal.Care.and.Control

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Richmond.Animal.Care.and.Control

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Ilyen szuper iskolabusszal járnak kirándulni a kutyák - és mind imádják! Ilyen szuper iskolabusszal járnak kirándulni a kutyák - és mind imádják!
Lelkesen figyelgetnek ki az ablakon, és izgatottan várják, aznap vajon milyen csodás helyre látogatnak el.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Hírek - Címlapon
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…
Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hírek - Címlapon
Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak