A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A svájciak 3 % fogyaszthat alkalmanként kutyahúst

Múlt héten a betiltásért tüntetett a SOS Chats nevű állatvédő szervezet


2014. december 01., 19:30


Szerző: kiberov


Kategória: Állatvédelem




A kutya- és macskahús fogyasztásának betiltását követeli Svájcban az SOS Chats állatvédő szervezet, amely 16 ezer aláírást gyűjtött össze a parlamenthez benyújtott petíciójához.



Azt gondolnánk, hogy ez a macsak és kutyahús evés kérdése csak a távol-keleti országokban merülhet fel és tradicionálisan Európában ezt a témát tabuként kezelik. Ezzel szemben Svájcban más a helyzet!

Berni pásztor és macska barátja - Fotó: pixabay.com

 

Az országban ugyanis egy jóval szabadelvűbb hozzáállás van érvényben ezzel kapcsolatban.

Svájc egyes régióiban még mindig hagyomány a kutya- és macskahús fogyasztása. Különösen Bern, Luzern és Jura kantonokra jellemző ez, ahol a karácsonyi lakomák tradicionális részét képezi a macskahús - indokolta petícióját a Neuenburg kantoni szervezet.

2012-ben a svájci Tages Anzeiger részletes riportban foglalta össze, hogy fordul elő ilyesmi az ország közepén és keleti részén fekvő falusiasabb vidékeken, ahol hivatalos vágóhidak ugyan nincsenek, de a gazdálkodók sokszor maguknak vágják le a máshol háziállatként tartott állatokat.

Békés együttélés - Fotó:pixabay.com

Az petíciót benyujtó SOS Chats Noiraigue nevű szervezet vezetője, Tomi Tomek szerint a svájciak nagyjából három százaléka fogyaszthat alkalmanként kutyahúst.

Ez a kérdés már 1993-ban volt egyszer a svájci parlament előtt, de akkor a képviselők úgy dönöttek, hogy nem tiltják be és mindenkinek a saját, privát morális döntésére bizzák.

Az SOS Chats bízik benne, hogy a népszavazás kiírásához szükséges 50 ezer aláírást is össze tudják gyűjteni.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: allatportal.hu, 444.hu

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra 196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Saját kölyökkutyáját bántalmazta az elkövető Hírek - Címlapon
Saját kölyökkutyáját bántalmazta az elkövető
Sokat mondó kutyaugatás Hírek - Címlapon
Sokat mondó kutyaugatás