A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítását rendezik meg Budapesten decemberben

December végén rendezik meg az FCI Európa Kutyakiállítást Budapesten


2021. december 07., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




December 28. és 31. között a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége Budapesten rendezi meg az FCI Európa Kutyakiállítást (European Dog Show) és kísérő rendezvényeit, az eseményre több ezer hazai és európai kutyát várnak.



 

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOE Szövetség) elnöke a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az eseményre, amelynek a Hungexpo ad otthont,

 

 

57 országból több mint 16 ezer kutya érkezik. 

 

 

A legtöbb nevezést Magyarországról kapták, hazánk több mint 3 ezer kutyával vesz részt a kiállításon. A fajtastatisztikákat ismertetve hozzátette, hogy a legtöbb nevezett kutya golden retriever volt. 

 

A European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg. A kiállítást szakmai programok, fajtaklubok által szervezett speciális rendezvények, klubkiállítások gazdagítják, és december 30-án megrendezik a Magyar Kutyafajták Világtalálkozóját is. Mint Korózs András kiemelte, a világtalálkozóra 360 kutyát neveztek, ami kiemelkedő részvétel az elmúlt évek viszonylatában.

 

 

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos (j) a december 28-31. között a Hungexpón megrendezendő FCI Európa Kutyakiállítás s
Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a december 28-31. között a Hungexpón megrendezendő FCI Európa Kutyakiállítás sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében 
Fotó: MTI / Mónus Márton

 

 

Kovács Zoltán kormánybiztos felidézte, hogy az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére, így a kutyakiállítás lesz az "Egy a Természettel" - Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye.

 

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos emlékeztetett arra, hogy Európa egyik legszigorúbb állatvédelmi törvényét fogadta el novemberben a parlament. A 2022. január 1-jén hatályba lépő törvényben, amely mérföldkő a magyar állatvédelemben, a MEOE Szövetséggel együttműködve, Európában egyedülálló módon írták körbe, hogy kik az illegális szaporítók - mutatott rá Ovádi Péter.

 

 

Kiemelt figyelmet kapnak a magyar kutyafajták a budapesti FCI Európa Kutyakiállításon
Kiemelt figyelmet kapnak a magyar kutyafajták a budapesti FCI Európa Kutyakiállításon
A kép illusztráció. Forrás: Unsplash - Cole Wyland

 

 

V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium kiemelt nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa elmondta, hogy az állatvédelmi, a hatósági és génmegőrzési szakmai feladatok mellett egyik legfontosabb tevékenységük, hogy felhívják a figyelmet a magyar kutyafajtákra. Mivel a jövő generációi számára is fontos, hogy megismerjék a történelmünk részévé vált fajtákat, a MEOE Szövetség 2019-ben nagyszabású iskolai programot indított, hogy általános iskolásoknak mutassa be a magyar fajtákat - idézte fel, hozzátéve, hogy a magyar kutyafajták legszebbjeit a kiállításon is megtekinthetik a látogatók.

 

 

Jakkel Tamás, a Nemzetközi Kinológiai Szövetség elnöke a december 28-31. között a Hungexpón megrendezendő FCI Európa Kutyakiállítás sajtótájékoztatóján
Jakkel Tamás, a Nemzetközi Kinológiai Szövetség elnöke a december 28-31. között a Hungexpón megrendezendő FCI Európa Kutyakiállítás sajtótájékoztatóján
Fotó: MTI / Mónus Márton

 

 

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Hungarikum Bizottság tagja a kilenc magyar kutyafajtát méltatta, beszédében pótolhatatlan nemzeti kincsnek nevezte azokat.

 

Mezőszentgyörgyi Dávid, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese beszámolt arról, hogy az egyetemen kinológiai szakirányú négy féléves továbbképzés indul 2022 szeptemberétől. "Úgy gondoljuk, hogy egyetemi végzettség szükséges ahhoz, hogy valaki felelősen tudjon tenyészteni" - mondta.

 

 


A rendezvény december 28-án a minden fajta részére meghirdetett nemzetközi kutyakiállítással, a Grand Prix Winner Cacib Show-val kezdődik, december 29-én, 30-án és 31-én az Európa Kutyakiállítás keretében minden nap más-más fajtacsoport legszebb kutyái kerülnek reflektorfénybe.


 

 

Az Európa Kutyakiállítás fődíjait a Herendi Porcelán Manufaktúra biztosítja.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Cole Wyland

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok Kutyamérgezések Budapesten: Újabb helyszíneken tűntek fel veszélyes falatok
Már hét különböző kerületben találtak mérgező, vagy sérülést okozó falatkákat kiszórva, melyek nagy valószínűséggel kutyáknak szántak az elkövetők. Legyünk nagyon óvatosak a kutyasétákon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Élő műsorban várják a támogatást a Rex Kutyaotthon Alapítvány négylábú lakói! Hírek - Címlapon
Élő műsorban várják a támogatást a Rex Kutyaotthon Alapítvány négylábú lakói!
Kutya nem izgult még így a világon, mint Draco az imádott párnája varrása közben Hírek - Címlapon
Kutya nem izgult még így a világon, mint Draco az imádott párnája varrása közben