A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Abbahagynád a randizást a kiszemelteddel, ha a kutyád nem kedveli?

2021. június 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!




Egy felmérés szerint a gazdik több mint kétharmada jobban bízik kedvence megérzésében, mint saját véleményében. Ami a társkeresést illeti, hajlamosak rábízni a döntést, és inkább kutyájukat választanák partnerükkel szemben.



Gazdiként hajlamosak vagyunk megbízni kutyánk megérzéseiben, nem véletlenül. Hatodik érzék vagy veleszületett intuíció? Bárhogy is nevezzük, gyakran sokkal jobban működik, mint a miénk, hiszen kedvenceink még napjaink felgyorsult világában is közelebb állnak a természethez, és könnyebben ráhangolódnak az élet megmagyarázhatatlan történéseire.

 

Egy felmérésből pedig az is kiderült, mennyire jól látják kapcsolatainkat – nemcsak a meglévőket, hanem az éppen alakulókat is. Sőt! az emberek 68%-a mondhatni a kedvencére bízza a döntést abban a kérdésben, találkozzon-e még a „kiszemeltjével”.

 

A bizalom-faktor

 

A 2000 egyedülálló részvételével zajló amerikai kutatásban többek között azt vizsgálták, milyen mértékben támaszkodnak a kisállatuk véleményére társkeresés közben. Jelentős többségük (71%) vallotta be, hogy sokkal jobban bízik kedvencében, mint saját magában. A barátok tekintetében 68% inkább a kedvencére hallgat, ám a családtagokba vetett bizalom sem teljesen felhőtlen: 67% előbb ad igazat kutyájának, macskájának, mint a közvetlen rokonainak.

 

Kutya és gazdája között páratlan kapcsolat alakulhat ki
Kutya és gazdája között páratlan kapcsolat alakulhat ki
Fotó: honestpaws.com

 

Az eredmények meglepőnek tűnhetnek, annyit azonban bizton állíthatunk, hogy mi, gazdik, kifejezetten nagyra értékeljük bundás pajtásunk véleményétElvégre az életünk részét képezi, számunkra fontos, hogy boldog lehessen, így mi is jobban érezzük magunkat

 

Ami az ismerkedést illeti, a válaszadók 67%-a érezte már úgy, hogy véget venne a kapcsolatnak, ha úgy látja, kedvence nem kedveli a szóban forgó partnert. Tízből heten randiztak már olyasvalakivel, aki nem nyerte el kutyájuk, macskájuk tetszését. 

 

S hogy mi váltotta ki a négylábúak ellenszenvét a másik emberben? Számos tényezőt soroltak fel a megkérdezettek: az illata, a testfelépítése, a megjelenése, magassága, de az is szembetűnő, ha az illető figyelemre sem méltatja a kedvenceket. A kutyák és macskák viszont nem rejtik véka alá, ha valaki nem szimpatikus a számukra, s ennek jelét is adják:

  • elkerülés, tehát nem közelítették meg a potenciális partnert (47%)
  • karmolás, odakapás, harapás (41%)
  • morgás, a macskák részéről pedig fújás (40%)
A gazdik több mint kétharmada választja kutyáját egy partnerrel szemben
A gazdik több mint kétharmada választja kutyáját egy partnerrel szemben
Fotó: Getty

 

Érzelmi és lelki támaszt nyújt

 

„A kisállatok fontos szerepet játszanak kapcsolatainkban és segíthetnek rávezetni gazdáikat a helyes ösvényre, miközben a hozzájuk illő társat keresik.” – mondta el Steve Ball, a felmérést végző weboldal, a Zesty Paws ügyvezető-igazgatója.

 

Fentieket igazolhatja egy meglepő fordulat is: azok, akik rábízták a döntést négylábú szárnysegédjükre, elmondták azt is, hogy a kapcsolat lezárását követően találkoztak azzal az emberrel, akire kutyájuk/macskájuk jó szívvel rábólintott. Mintha tisztán látnák, ki az, aki tényleg összeillik szeretett gazdájukkal, ki az, akiben megbízhatnak, akiről tudni lehet, hogy vigyázni fog a gazdira, és természetesen rájuk is:

 

"Kedvenceink a megérzéseikre támaszkodnak a lehetséges partner megismerésében, és legjobb baráthoz hűen őszintén a tudomásunkra hozzák, hogy jóváhagyásukat adják-e vagy sem. Hihetetlenül mély érzelmi kötelék van a gazdik és kedvenceik között, ez pedig, az adatok alapján, a döntés meghozásában is segíti őket.”

 

Nem csoda, hogy a gazdik közel kétharmada (63%) kimondottan hálás kedvencének, hiszen az általuk adott jelekre figyelve menekülhettek meg egy kellemetlen randevútól, illetve egy feltehetően negatív kimenetelű kapcsolattól.

 

A kutya és gazdi közötti szeretet, kötődés egy életre szól
A kutya és gazdi közötti szeretet, kötődés egy életre szól
Fotó: Twitter

 

„Nekem a kutyám boldogsága a legfontosabb”

 

Igaz? Igaz. Sokak számára legalábbis, és bármit megtennénk azért, hogy ő jól érezze magát. A megkérdezettek 69% állította, hogy sokkal rosszabb érzés, ha kedvencük szomorú miattuk vagy haragszik rájuk, mintha partnerük érzi így magát. Ha pedig az illető csúnyán bánik a szeretett négylábúval, 64% sohasem tudná megbocsátani a ballépést, legyen bár szándékos vagy nem tudatos.

 

Szerencsére szép számmal akadnak olyanok is, akik éppen kutyájuknak, macskájuknak köszönhetően találkoztak életük szerelmével. Páratlan megérzéseikről valamiképpen újra és újra bebizonyosodik, hogy hinni lehet nekik. S ha valakit megkedvelnek, azt is nyíltan "elmondják":

  • farok csóválása / dorombolás 46%
  • megosztják kedvenc játékukat 45%
  • hozzádörgölőznek az emberhez 39%
  • megengedik, hogy megsimogassák őket 31%

 „Kisállataink pozitív hatása életünkre és kapcsolatainkra felbecsülhetetlen. Egyediségük és feltétel nélküli szeretetük olyasmi, amit sehol másutt nem találhatunk meg. Emiatt nagyon könnyen vetjük beléjük bizalmunkat és természetessé váluk számunkra, hogy odafigyeljünk megérzéseikre, hallgassunk rájuk. Életünk minden területén fontos szerepet kapnak, ide értve a kapcsolatainkat is.”

 

Egy jó gazdi számára fontos, hogy kutyája jól érezze magát
Egy jó gazdi számára fontos, hogy kutyája jól érezze magát
Fotó: msn.com

 

Kulcs a szívhez

 

Az igazi megtalálása időbe telhet, de az ismerkedés folyamán az is rengeteget elárul az emberről, ahogy kedvencünk társaságában viselkedik. Önfeledt vagy feszeng? Keresi a kapcsolódási pontokat, beszél hozzá, játszik vele? Vagy inkább kerüli? Persze a kutya, macska jellemétől is függ, mennyire nyitnak egy idegen felé. Van, hogy azonnal megvan az összhang, máskor több időt igényel. De azért a legkeményebb szíveket is meg lehet olvasztani egy kis finomsággal, közös mókával, foglalkozással. A gazdik szerint legalábbis ezek a legfontosabb teendők:

  • legyél vele barátságos 44%
  • vakargasd meg a füle tövét 40%
  • adj neki jutalomfalatot 38%
  • simogasd meg 38%
  • vidd el sétálni 31%

Állítólag kétféle ember létezik: a kutyás és aki kutyás lesz. Bárhogy is legyen, gazdinak lenni olyan kalandot ígér, melyhez kevés hasonló van az életben. Még a nehézségek ellenére is megtapasztalhatjuk a színtiszta, igaz szeretetet a lélektől-lélekig érő fonálon át.

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Getty

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ha nem szeretsz, a kutyám se szeret! Hírek - Címlapon
Ha nem szeretsz, a kutyám se szeret!
Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum Hírek - Címlapon
Kutyabarát múzeumok- Óbudai Múzeum