A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni

2024. July 02., 11:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.



Mára már a cuki-muki kölyköcskéknek is csak nehezen találnak gazdit az állatvédők.

 

Nem csoda hát, hogy az öreg, beteg álltokra gyakorlatilag nulla jelentkező akad. Esetükben szinte biztosra mondható, hogy egy menhely rácsai között élik le utolsó napjaikat, lényegében a senki kutyájaként. Ha egyáltalán vannak olyan szerencsések, hogy egy menhelyre eljutnak, ahol legalább enni, inni és orvosi ellátást kapnak.

 

 

Esély az esélyteleneknek: ha gazdánál nem is, a Papamaci Árvái menhelyen biztonságban élhetik le életüket az idős kutyákat
Esély az esélyteleneknek: ha gazdánál nem is, a Papamaci Árvái menhelyen biztonságban élhetik le életüket az idős kutyákat
Fotó: Papamaci Árvái 

 

 

Közöttünk pedig él egy EMBER, aki arra tette fel az életét, hogy otthont adjon a betegeknek, az időseknek, a senki-kutyáinak. Aki ígéretet tesz nekik, amikor az út széléről, az árokból összeszedi őket, amikor már jártányi erejük sincs. Aki befogadja őket a nagy út előtt. Aki nem csupán üres frázisokat puffogtat, hanem fogja a mancsukat az utolsó pillanatokban is.

 

Ez az ember pedig nem más, mint Papamaci, polgári nevén Sorger György. Aki jelenleg is mintegy 120 idős, beteg kutyáról gondoskodik minden nap a Gyöngyöshalászon lévő Papamaci Árvái nevű menhelyen.

 

Jelenlegi helyükön azonban a főbérlő 8 év után felmondta a szerződésüket, így Macinak alig 3 hónapja maradt, hogy Kálon, az új helyen megfelelő körülményeket tudjon teremteni lényegében a nulláról, hogy időben át tudjanak költözni a falkával.

 

 

Papamaci, polgári nevén Sorger György jelenleg is mintegy 120 idős, beteg kutyáról gondoskodik minden nap
Papamaci, polgári nevén Sorger György jelenleg is mintegy 120 idős, beteg kutyáról gondoskodik minden nap 
Fotó: Papamaci Árvái

 

 

Nem kell hozzá különös képesség, hogy belássuk egyetlen embernek gyakorlatilag megugorhatatlan a feladat, amire vállalkozott. Ő mégis megy tovább rendületlenül előre, mert tudja jól, hogy a gondozásában lévő négylábúak bíznak benne és csak rá számíthatnak.

 

Utolsó segélykiáltásként létrehoztak egy Facebook csoportot, aminek segítségével olyan embereket keresnek, akik akár csak néhány órát tudnak áldozni az értékes idejükből, hogy segítsenek lehetővé tenni a lehetetlent. Akik vállalnák, hogy segítenek 120 mentett kutyus utolsó földi idejét megszépíteni azzal, hogy megteremtik az új menhelyen a létezésükhöz szükséges alapfeltételeket.

 

Az aktuális időpontokat és feladatokat osztják meg a csoportban, amikre segítőket keresnek:
https://www.facebook.com/share/xCC8jigPE8jGxtR2/

 

 

Szeretnénk megkérni Önöket, Benneteket, ha tehetitek segítsetek Macinak és a falkának, hogy ez a küldetés sikerrel zárulhasson!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Megmenekült az altatás elől Alain Delon kutyája Megmenekült az altatás elől Alain Delon kutyája
A francia filmsztár utolsó kívánsága volt, hogy kedvencét vele együtt temessék el.

Az otthontalan kisállatok sorsa csak rajtunk múlik - Így segíthetsz! Az otthontalan kisállatok sorsa csak rajtunk múlik - Így segíthetsz!
Nyílik az ajtó, ők pedig ott várnak ránk, hogy feltétel nélküli szeretetükkel bearanyozzák az életünket. Kis kedvenceink mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre jótékony hatással vannak, cserébe pedig csupán gondoskodást és biztonságot kérnek. Magyarországon azonban több százezer kisállat él gazdátlanul az utcán kóborolva vagy a menhelyeken egy jobb jövőben bízva. Augusztus harmadik szombatján, az otthontalan állatok világnapján a Mars három módszert mutat be, amely segíthet a gazdátlan állatokon és mérsékelheti az állatmenhelyek terheit. Hiszen mindegyik házikedvenc megérdemel egy jobb világot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért ásítanak (annyit) a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért ásítanak (annyit) a kutyák?
Tudtad? A kutyáknál is kialakulhat a stroke Hírek - Címlapon
Tudtad? A kutyáknál is kialakulhat a stroke