A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állati mentés: a golden retriever hátán utazott ki a partra a vízben rekedt mormota

2021. július 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Amint kikötöttek, megköszönte újdonsült barátjának a fuvart: leugrott a kutya hátáról, majd egymásra néztek, és összeérintették az orrukat. Szívmelengető történet!



Napsütés, kellemes idő, hőség – ilyenkor aligha találhatnánk kellemesebb kikapcsolódást, mint hűsölni a vízparton. Pláne, ha kedvencünk imád úszni és pancsolni! Hasonló céllal látogatott el a Russell házaspár egy Massachusetts állambeli tóhoz, ahová kutyájuk, Wally is velük tartott. A 2 éves golden retriever – fajtájához méltón – igazi vízicsibe hírében áll, órákon át boldogan eljátszik a vízben.

 

„Szoktunk neki botokat dobálni vagy a labdáját, de ügyesen feltalálja magát: körbe-körbe úszkál, amin mi is jókat mulatunk.”mesélte gazdája, Lauren Russell. Azon a napon azonban különös dolog történt.

 

A golden retriever és a mormota a vízben
A golden retriever és a mormota a vízben
Fotó: thedodo.com

 

Wally békésen tempózott a vízben, mikor észrevettek a közelében valami faféleséget a tavon. Messziről nem látták tisztán, úgy vélték, egy jókora ág lehet. Aztán az ág „felugrott” a kutya hátára. Ekkor esett le nekik, hogy a fadarab valójában egy szőrös állatka.

 

„Nem hittünk a szemünknek! Wally alaposan megnézte a rágcsálót, aztán elindult felénk. A mormotának talán az a remek ötlete támadhatott, hogy ha már úgyis ott van ez a bundás, igazán kivihetné őt is a partra. Felkapaszkodott a mentőmellényére, és kényelmesen utazott a szárazföldig. Úgy tűnt, Wallyt sem zavarja, néha átnézett a válla felett, ott van-e még kis matróza.

 

A kutya kiúszott a partra, hátán a mormotával
A kutya kiúszott a partra, hátán a mormotával
Fotó: thedodo.com

 

Hogy mit keresett egy erdei mormota a vízben, nem tudni. Talán ő is szeretett volna hűsölni egy kicsit, vagy a tó másik oldalára igyekezett, és elfáradt úszás közben. Mindenesetre éppen kapóra jött neki, hogy a golden retriever is arra „járt”.

 

Wally szerencsére legalább annyira szeret barátkozni, mint úszni: „Egy igazi angyal. Bárkivel is találkozik, legyen az ember vagy állat, mindenkivel jól kijön. A gyerekeket különösen kedveli, ha teheti, mindegyiküknek ad egy puszit. Hihetetlenül kedves eb!”

 

A mormoták alapvetően félénk állatok, de ez a példány megérezhette, hogy nincs mitől tartania. Hálásnak tűnt a segítségért: amint kikötöttek, megköszönte újdonsült barátjának a fuvart.

 

A mormota és a golden retriever a vízben
A mormota és a golden retriever a vízben
Fotó: thedodo.com

 

„Leugrott Wally hátáról, mielőtt partot értek volna, aztán egymásra néztek, és összeérintették az orrukat. Mintha így búcsúztak volna el egymástól. A mormota az erdő felé vette az irányt, még egyszer, utoljára visszanézett a kutyára, majd eliszkolt. Wally ezután ismét csobbant egyet, önfeledten folytatta a mókát.” - idézte fel a meghitt pillanatokat a gazdi. 

 


 

Az állati mentésről készült videó és interjú itt látható (angol nyelvű):

 

 

 


 

A golden retriever és a mormota esete ritka és meglepő, de korántsem egyedülálló: a közelmúltban egy másik vízimádó négylábú sietett egy őzgida segítségére, és ezáltal az életét mentette meg:

 

Kimentette a vízben fuldokló őzgidát a kutya - a kicsi másnap visszatért, hogy megköszönje - Könnyű - Kutyabarát helyek

"Csak állt ott, és nézte bundás megmentőjét, fehér farkincája egyre csak csóvált. Összeérintették az orrukat, és megszimatolták egymást..."

Forrás: people.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Katasztrófavédelem vizslája üzeni: senkit nem hagyunk a forró autóban! Hírek - Címlapon
A Katasztrófavédelem vizslája üzeni: senkit nem hagyunk a forró autóban!
A kutyatréner kulisszái mögött – Neked ki a mestered? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Neked ki a mestered?