A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állati mentés: a golden retriever hátán utazott ki a partra a vízben rekedt mormota

2021. július 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Amint kikötöttek, megköszönte újdonsült barátjának a fuvart: leugrott a kutya hátáról, majd egymásra néztek, és összeérintették az orrukat. Szívmelengető történet!



Napsütés, kellemes idő, hőség – ilyenkor aligha találhatnánk kellemesebb kikapcsolódást, mint hűsölni a vízparton. Pláne, ha kedvencünk imád úszni és pancsolni! Hasonló céllal látogatott el a Russell házaspár egy Massachusetts állambeli tóhoz, ahová kutyájuk, Wally is velük tartott. A 2 éves golden retriever – fajtájához méltón – igazi vízicsibe hírében áll, órákon át boldogan eljátszik a vízben.

 

„Szoktunk neki botokat dobálni vagy a labdáját, de ügyesen feltalálja magát: körbe-körbe úszkál, amin mi is jókat mulatunk.”mesélte gazdája, Lauren Russell. Azon a napon azonban különös dolog történt.

 

A golden retriever és a mormota a vízben
A golden retriever és a mormota a vízben
Fotó: thedodo.com

 

Wally békésen tempózott a vízben, mikor észrevettek a közelében valami faféleséget a tavon. Messziről nem látták tisztán, úgy vélték, egy jókora ág lehet. Aztán az ág „felugrott” a kutya hátára. Ekkor esett le nekik, hogy a fadarab valójában egy szőrös állatka.

 

„Nem hittünk a szemünknek! Wally alaposan megnézte a rágcsálót, aztán elindult felénk. A mormotának talán az a remek ötlete támadhatott, hogy ha már úgyis ott van ez a bundás, igazán kivihetné őt is a partra. Felkapaszkodott a mentőmellényére, és kényelmesen utazott a szárazföldig. Úgy tűnt, Wallyt sem zavarja, néha átnézett a válla felett, ott van-e még kis matróza.

 

A kutya kiúszott a partra, hátán a mormotával
A kutya kiúszott a partra, hátán a mormotával
Fotó: thedodo.com

 

Hogy mit keresett egy erdei mormota a vízben, nem tudni. Talán ő is szeretett volna hűsölni egy kicsit, vagy a tó másik oldalára igyekezett, és elfáradt úszás közben. Mindenesetre éppen kapóra jött neki, hogy a golden retriever is arra „járt”.

 

Wally szerencsére legalább annyira szeret barátkozni, mint úszni: „Egy igazi angyal. Bárkivel is találkozik, legyen az ember vagy állat, mindenkivel jól kijön. A gyerekeket különösen kedveli, ha teheti, mindegyiküknek ad egy puszit. Hihetetlenül kedves eb!”

 

A mormoták alapvetően félénk állatok, de ez a példány megérezhette, hogy nincs mitől tartania. Hálásnak tűnt a segítségért: amint kikötöttek, megköszönte újdonsült barátjának a fuvart.

 

A mormota és a golden retriever a vízben
A mormota és a golden retriever a vízben
Fotó: thedodo.com

 

„Leugrott Wally hátáról, mielőtt partot értek volna, aztán egymásra néztek, és összeérintették az orrukat. Mintha így búcsúztak volna el egymástól. A mormota az erdő felé vette az irányt, még egyszer, utoljára visszanézett a kutyára, majd eliszkolt. Wally ezután ismét csobbant egyet, önfeledten folytatta a mókát.” - idézte fel a meghitt pillanatokat a gazdi. 

 


 

Az állati mentésről készült videó és interjú itt látható (angol nyelvű):

 

 

 


 

A golden retriever és a mormota esete ritka és meglepő, de korántsem egyedülálló: a közelmúltban egy másik vízimádó négylábú sietett egy őzgida segítségére, és ezáltal az életét mentette meg:

 

Kimentette a vízben fuldokló őzgidát a kutya - a kicsi másnap visszatért, hogy megköszönje - Könnyű - Kutyabarát helyek

"Csak állt ott, és nézte bundás megmentőjét, fehér farkincája egyre csak csóvált. Összeérintették az orrukat, és megszimatolták egymást..."

Forrás: people.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Katasztrófavédelem vizslája üzeni: senkit nem hagyunk a forró autóban! Hírek - Címlapon
A Katasztrófavédelem vizslája üzeni: senkit nem hagyunk a forró autóban!
A kutyatréner kulisszái mögött – Neked ki a mestered? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Neked ki a mestered?