A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatvédő civil szervezeteknek adományoz fertőtlenítőszert a MOL

2021. május 04., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Mintegy 1500 liter fertőtlenítőszerrel segíti az állatvédő civil szervezeteket a MOL - jelentette be hétfőn a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület telephelyén Ovádi Péter miniszteri biztos és Bakos Piroska, a MOL Nyrt. szóvivője.



 

Az Agrárminisztérium (AM) nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa emlékeztetett arra, hogy az állatvédelemről szóló online felmérést több mint 262 ezren töltötték ki, és az elsöprő többség szerint a civileknek kiemelkedő szerepük van az állatvédelemben.

 

Ovádi Péter úgy fogalmazott, hogy az állatvédelem gerincét a civil szervezetek adják, ezért fontos a szakmai támogatásuk. Ennek részeként jött létre az állatvédelmi központ és alakult meg az állatvédelmi tanács. Emellett az anyagi támogatás is elengedhetetlen, ezért működési pályázatokat írnak ki az Agrárminisztérium gondozásában, de már elindult az ivartalanítási program is - tette hozzá.

 

A miniszteri biztos hangsúlyozta a civil szervezetekkel való kommunikáció és együttműködés fontosságát, valamint a vállalkozói szféra megszólítását. "A MOL Nyrt. az első szóra a kezdeményezés mellé állt", és az adományozás révén most a járványidőszakban különlegesen fontos fertőtlenítőszerekhez jutnak civil állatvédők és menhelyek - mondta.

 

 

 

 

 

Bakos Piroska, a MOL szóvivője kiemelte, hogy a cégnek szívügye a felelős állattartás, ezért tették például a töltőállomásokat és a társaság székházát is kutyabaráttá, 123 töltőállomásukon pedig ingyenes mikrochipleolvasók találhatók.

 

Elmondta, hogy a több mint 1500 liter saját gyártású felületfertőtlenítő szert elsősorban a vidéki, állatvédelemmel és állatmentéssel foglalkozó civil szervezetek kapják, amelyekhez a Hangya Közösség Alapítványon keresztül jut el a támogatás.

 

Bakos Piroska hozzátette: tavaly 72 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a cég elsősorban egészségügyi intézményeknek, önkormányzatoknak, gyermekvédelmi és segélyszervezeteknek.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatréner kulisszái mögött - Ami előre visz Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött - Ami előre visz
Férgesség? Van megoldás! Hírek - Címlapon
Férgesség? Van megoldás!