A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Férgesség? Van megoldás!

2021. május 04., 06:30


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Ahogy nálunk, gazdiknál, úgy kedvenceink esetében is kialakulhatnak nem várt betegségek, melyekkel meg kell küzdenünk. Négylábú barátainkat ráadásul számos élősködő is fenyegeti, amelyek ellen kiemelkedően fontos védekeznünk. Az egyik legelterjedtebb betegség a férgesség. Cikkünkből kiderül, melyek a leggyakoribb féregfajták, milyen tünetek jelzik a macskánál, kutyánál, hogy baj van, illetve az is, hogyan lehet kezelni és megelőzni a problémát.



 

Figyeljünk rájuk, ahogy magunkra is figyelünk!

Általános jóllétünk elengedhetetlen része, hogy figyelünk az egészségünkre: rendszeresen eljárunk a fontosabb szűrővizsgálatokra, és akkor is felkeresünk egy szakembert, amennyiben valamilyen szokatlan panaszunk van. A házi kedvencek azonban nem tudnak szólni, ha nem érzik jól magukat, így ránk hárul a feladat, hogy nyomon kövessük állapotukat, figyeljük az apró jeleket. Mind a kutyákat, mind a macskákat számos betegség támadhatja meg, az egyik legjellemzőbb a férgesség. Kiemelten fontos a megelőzés, hiszen a kutyák kíváncsiságuktól hajtva sokmindent megnyalnak, megszaglásznak, és olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek a kórokozók szempontjából ideális élő felületet jelentenek. A megelőzésre fordított figyelem mellett fontos, hogy tisztában legyünk a tünetekkel is: így ha a fertőzés kutyánk szervezetét eléri, azonnal cselekedhetünk.

 

 

 

 

A férgesség tünetei

A férgességet többféle parazita okozhatja, a főbb fajták a következők: orsóféreg, ostorféreg, kampósféreg és galandféreg. Nemkívánatos jelenlétüket olyan tünetek jelzik, mint

  • a hasmenés (ami gyakran véres széklettel jár),
  • a fogyás,
  • a száraz szőrzet,
  • a házi kedvenc általános rossz állapota,
  • illetve a hányás (nem ritkán férgek jelennek meg a gyomortartalomban).

Fontos azonban tudni, hogy bizonyos esetekben a férgesség vagy egyáltalán nem jár panaszokkal, vagy csak nagyon enyhe szimptómákat okoz.

 

 

 

 

A férgesség kezelése és megelőzése

Férgesség gyanúja esetén mindenképpen keressük fel az állatorvosunkat, aki székletmintából vagy vérvétel útján állítja fel a pontos diagnózist. Ha bizonyítást nyert a betegség, a szakember olyan típusú féreghajtót ad a házi kedvencnek, amely a leginkább megfelel az egészségi állapotának, korának, fajtájának, illetve a benne lévő féreg típusának. Amennyiben szükséges, kiegészítő terápiás javaslatokat is tehet. Mindazonáltal, ha nem akarjuk megvárni, hogy nagyobb baj legyen, célszerű háromhavonta féregteleníteni az állatot.

 

Ha egyszerűen és gyorsan szeretnénk beszerezni a megfelelő készítményt, érdemes felkeresnünk a Fressnapf Egészségközpontot, ahol az elérhető állatgyógyászati termékek mindegyike előzetesen bevizsgált készítmény, amelyek elsősorban az élősködők elleni harcban segítenek, és nyújtanak védelmet.

 

 

 

 

 

A Fressnapf Egészségközpont gyógyászati készítményeit megrendelheti a Fressnapf áruházak bármelyikében személyesen; vagy akár az egeszsegkozpont.fressnapf.hu oldalon történő online előrendelés indításával, mely során kiválaszthatja, melyik Fressnapf áruházban szeretné átvenni a terméket. Rendelése mindkét esetben néhány napon belül megérkezik az Ön által választott Fressnapf áruházba, melyről kollégáink SMS-ben értesítik.

 

A Fressnapf Egészségközpontban megrendelhető termékek között megtalálhatóak a bolhák, kullancsok, szúnyogok és legyek elleni teljeskörű védelmet nyújtó repellens állatgyógyászati készítmények, valamint a leggyakrabban választott féregtelenítő készítmények kutyák és macskák számára.

 

A Fressnapf tavaszi ajánlatának keretében most a Cestal féreghajtó tabletták 20% kedvezménnyel vásárólhatóak meg a Fressnapf Egészségközpontban 2021. április 12. és május 9. között. A Cestal Plus és Cestal Cat rágótabletta a kutyák és macskák legtöbb bélféreg-fertőzöttségének kezelésére alkalmas féreghajtó készítmény, mely bármely életkorban alkalmazható, kisebb és nagyobb kedvencek számára is. Többféle kiszerelésben kapható a Fressnapf áruházakban és az egeszsegkozpont.fressnapf.hu weboldalon.
 

 


Cikk első megjelenése: 2021. április 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédő civil szervezeteknek adományoz fertőtlenítőszert a MOL Hírek - Címlapon
Állatvédő civil szervezeteknek adományoz fertőtlenítőszert a MOL
Édes a pihenés - Ezért fontos kutyáknál is a jó (sok) alvás Hírek - Címlapon
Édes a pihenés - Ezért fontos kutyáknál is a jó (sok) alvás