A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya

2020. április 07., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Tonka minden előítéletet megcáfol, ami a hatalmas termetű és fekete színű kutyákat összeköti azok veszélyességével. Az óriás test vajszívet rejt, a fekete bunda simogatása pedig örömmel és szeretettel tölt meg minden szívet.Tonka, a német dog Texasban él, terápiás kutyaként a helyi otthonban élő idősek napjait aranyozza be látogatásaival. Az öreg lakókat minden héten felkeresi gazdájával Courtney Leigh-el – ez a gyakorlatuk azonban az elmúlt hetekben megváltozott. Az új típusú humán koronavírus az Egyesült Államokat is elérte, így szükségessé vált több óvintézkedés bevezetése az emberek védelme érdekében. Különösen érzékenyen érinti ez az idősek számára létrehozott otthonokat, hiszen ők a vírus által leginkább veszélyeztetett korosztály. Az otthonok látogatási tilalmat vezettek be, hogy megakadályozzák a vírus bejutását, ami azonban azt is ellehetetleníti, hogy terápiás kutya bemehessen gazdájával kicsit felvidítani a lakókat. A kutyák az eddigi tanulmányok szerint nem kaphatják el a koronavírust és nem is adhatják azt át embernek, ám a gazdájával együtt érkezne az idősökhöz, ami viszont már kockázatot jelentene.

 

 

Tonka és gazdája az ablakon keresztül látogatja az otthonban élő időseket
Tonka és gazdája az ablakon keresztül látogatja az otthonban élő időseket
Fotó: caninechronicle.com

 

 

„Tonka annyi örömet hozott az időseknek – idézi az Insider Courtney-t. – Az idősek elszigetelése céljából lezárták az intézményeket, ami miatt mi sem tudunk már bemenni. A terápiás látogatások azonban nagyon hiányoznak nekünk és biztosra veszem, hogy az öregeknek is. Így azon kezdtem el gondolkodni, mit tehetnék, hogy azt a csodálatos érzést, amit Tonka ad az időseknek, ne kelljen mellőzniük, továbbra is felvidíthassuk őket.”

 

 

Az idősek is írtak üzenetet Tonkának
Az idősek is írtak üzenetet Tonkának
Fotó: caninechronicle.com

 

 

Ekkor jött a rendhagyó látogatás ötlete. Courtney és Tonka útnak indultak, kiautóztak az otthonhoz, ahogy általában. Felkerült Tonka „munkaruhája” is, ám a páros nem a bejárat felé vette az irányt. Az udvarra mentek, és a zárt ablakon keresztül köszöntek be a lakóknak. Courtney még lufikat és táblákat is készített „Hiányoztok” felirattal, amik segítségével üzenhetett az időseknek, akik ugyanígy válaszoltak nekik. És bár a simogatásra és Tonka megölelésére most nem volt lehetőség, a lakókat felvidította a kutya érkezése.

 

 

Tonkát nagyon szeretik az idősek: mindig vidámságot csempész napjaikba a kutya látogatása
Tonkát nagyon szeretik az idősek: mindig vidámságot csempész napjaikba a kutya látogatása
Fotó: caninechronicle.com

 

 

 

 


Indexkép forrás: caninechronicle.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Személyiséged is befolyásolja, hogyan fog viselkedni a kutyád Személyiséged is befolyásolja, hogyan fog viselkedni a kutyád
Nemcsak az ebek képezhetőséget figyelték meg a kutatás során, hanem azt is, milyen szerepet játszhat a gazdi személyisége a viselkedésterápiában.

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Kutyák a történelemben: Sigmund Freud és Jofi, a csau csau Kutyák a történelemben: Sigmund Freud és Jofi, a csau csau
Magánéletében és hivatásában is hűséges társra talált egy kedves szőrmók személyében.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait Hírek - Címlapon
Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait
Karanténba kerülés gazdiként – Mi fog történni, hogy készülhetünk fel? Hírek - Címlapon
Karanténba kerülés gazdiként – Mi fog történni, hogy készülhetünk fel?