A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya

2020. április 07., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Tonka minden előítéletet megcáfol, ami a hatalmas termetű és fekete színű kutyákat összeköti azok veszélyességével. Az óriás test vajszívet rejt, a fekete bunda simogatása pedig örömmel és szeretettel tölt meg minden szívet.Tonka, a német dog Texasban él, terápiás kutyaként a helyi otthonban élő idősek napjait aranyozza be látogatásaival. Az öreg lakókat minden héten felkeresi gazdájával Courtney Leigh-el – ez a gyakorlatuk azonban az elmúlt hetekben megváltozott. Az új típusú humán koronavírus az Egyesült Államokat is elérte, így szükségessé vált több óvintézkedés bevezetése az emberek védelme érdekében. Különösen érzékenyen érinti ez az idősek számára létrehozott otthonokat, hiszen ők a vírus által leginkább veszélyeztetett korosztály. Az otthonok látogatási tilalmat vezettek be, hogy megakadályozzák a vírus bejutását, ami azonban azt is ellehetetleníti, hogy terápiás kutya bemehessen gazdájával kicsit felvidítani a lakókat. A kutyák az eddigi tanulmányok szerint nem kaphatják el a koronavírust és nem is adhatják azt át embernek, ám a gazdájával együtt érkezne az idősökhöz, ami viszont már kockázatot jelentene.

 

 

Tonka és gazdája az ablakon keresztül látogatja az otthonban élő időseket
Tonka és gazdája az ablakon keresztül látogatja az otthonban élő időseket
Fotó: caninechronicle.com

 

 

„Tonka annyi örömet hozott az időseknek – idézi az Insider Courtney-t. – Az idősek elszigetelése céljából lezárták az intézményeket, ami miatt mi sem tudunk már bemenni. A terápiás látogatások azonban nagyon hiányoznak nekünk és biztosra veszem, hogy az öregeknek is. Így azon kezdtem el gondolkodni, mit tehetnék, hogy azt a csodálatos érzést, amit Tonka ad az időseknek, ne kelljen mellőzniük, továbbra is felvidíthassuk őket.”

 

 

Az idősek is írtak üzenetet Tonkának
Az idősek is írtak üzenetet Tonkának
Fotó: caninechronicle.com

 

 

Ekkor jött a rendhagyó látogatás ötlete. Courtney és Tonka útnak indultak, kiautóztak az otthonhoz, ahogy általában. Felkerült Tonka „munkaruhája” is, ám a páros nem a bejárat felé vette az irányt. Az udvarra mentek, és a zárt ablakon keresztül köszöntek be a lakóknak. Courtney még lufikat és táblákat is készített „Hiányoztok” felirattal, amik segítségével üzenhetett az időseknek, akik ugyanígy válaszoltak nekik. És bár a simogatásra és Tonka megölelésére most nem volt lehetőség, a lakókat felvidította a kutya érkezése.

 

 

Tonkát nagyon szeretik az idősek: mindig vidámságot csempész napjaikba a kutya látogatása
Tonkát nagyon szeretik az idősek: mindig vidámságot csempész napjaikba a kutya látogatása
Fotó: caninechronicle.com

 

 

 

 


Indexkép forrás: caninechronicle.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők
Az emberekhez hasonlóan a kutyák is szenvedhetnek a szénanátha kellemetlen tüneteitől, bár esetükben elsősorban a bőr érintett. Mit érdemes tudni az állapotról és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Nem csak a világ legmagasabb kutyája ez a dog, de immár ő a legöregebb is Nem csak a világ legmagasabb kutyája ez a dog, de immár ő a legöregebb is
… legalábbis fajtáján belül ő a legöregebb, ahol is már veteránnak számít Freddy a maga 8 életévével. Egy korábbi rekordja is van a szelíd óriásnak: ő a legmagasabb kutya jelenleg!

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Pollenallergia kutyáknál 2. - Kezelési lehetőségek és otthoni teendők Pollenallergia kutyáknál 2. - Kezelési lehetőségek és otthoni teendők
Egyre több kutyát érintenek a pollenallergia tünetei a tavasztól-őszig tartó időszakban. Milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre? Gazdiként hogyan tehetjük kellemesebbé kedvencünk mindennapjait?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait Hírek - Címlapon
Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait
3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja Hírek - Címlapon
3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja