A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ablakon keresztül látogatja az idősek otthona lakóit az óriás termetű terápiás kutya

2020. április 07., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Tonka minden előítéletet megcáfol, ami a hatalmas termetű és fekete színű kutyákat összeköti azok veszélyességével. Az óriás test vajszívet rejt, a fekete bunda simogatása pedig örömmel és szeretettel tölt meg minden szívet.Tonka, a német dog Texasban él, terápiás kutyaként a helyi otthonban élő idősek napjait aranyozza be látogatásaival. Az öreg lakókat minden héten felkeresi gazdájával Courtney Leigh-el – ez a gyakorlatuk azonban az elmúlt hetekben megváltozott. Az új típusú humán koronavírus az Egyesült Államokat is elérte, így szükségessé vált több óvintézkedés bevezetése az emberek védelme érdekében. Különösen érzékenyen érinti ez az idősek számára létrehozott otthonokat, hiszen ők a vírus által leginkább veszélyeztetett korosztály. Az otthonok látogatási tilalmat vezettek be, hogy megakadályozzák a vírus bejutását, ami azonban azt is ellehetetleníti, hogy terápiás kutya bemehessen gazdájával kicsit felvidítani a lakókat. A kutyák az eddigi tanulmányok szerint nem kaphatják el a koronavírust és nem is adhatják azt át embernek, ám a gazdájával együtt érkezne az idősökhöz, ami viszont már kockázatot jelentene.

 

 

Tonka és gazdája az ablakon keresztül látogatja az otthonban élő időseket
Tonka és gazdája az ablakon keresztül látogatja az otthonban élő időseket
Fotó: caninechronicle.com

 

 

„Tonka annyi örömet hozott az időseknek – idézi az Insider Courtney-t. – Az idősek elszigetelése céljából lezárták az intézményeket, ami miatt mi sem tudunk már bemenni. A terápiás látogatások azonban nagyon hiányoznak nekünk és biztosra veszem, hogy az öregeknek is. Így azon kezdtem el gondolkodni, mit tehetnék, hogy azt a csodálatos érzést, amit Tonka ad az időseknek, ne kelljen mellőzniük, továbbra is felvidíthassuk őket.”

 

 

Az idősek is írtak üzenetet Tonkának
Az idősek is írtak üzenetet Tonkának
Fotó: caninechronicle.com

 

 

Ekkor jött a rendhagyó látogatás ötlete. Courtney és Tonka útnak indultak, kiautóztak az otthonhoz, ahogy általában. Felkerült Tonka „munkaruhája” is, ám a páros nem a bejárat felé vette az irányt. Az udvarra mentek, és a zárt ablakon keresztül köszöntek be a lakóknak. Courtney még lufikat és táblákat is készített „Hiányoztok” felirattal, amik segítségével üzenhetett az időseknek, akik ugyanígy válaszoltak nekik. És bár a simogatásra és Tonka megölelésére most nem volt lehetőség, a lakókat felvidította a kutya érkezése.

 

 

Tonkát nagyon szeretik az idősek: mindig vidámságot csempész napjaikba a kutya látogatása
Tonkát nagyon szeretik az idősek: mindig vidámságot csempész napjaikba a kutya látogatása
Fotó: caninechronicle.com

 

 

 

 


Indexkép forrás: caninechronicle.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek
Év végéig 10 vármegyében, 33 intézményben lesznek kutyás érzékenyítő foglalkozások.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők Szénanátha kutyáknál - Tünetek és teendők
Az emberekhez hasonlóan a kutyák is szenvedhetnek a szénanátha kellemetlen tüneteitől, bár esetükben elsősorban a bőr érintett. Mit érdemes tudni az állapotról és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át
„Egyszerűen imádnivalóak!”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait Hírek - Címlapon
Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait
Karanténba kerülés gazdiként – Mi fog történni, hogy készülhetünk fel? Hírek - Címlapon
Karanténba kerülés gazdiként – Mi fog történni, hogy készülhetünk fel?