A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Babakorában elhagyták, most idős menhelyi kutyáknak segít örökbefogadókra találni a 14 éves lány

2020. augusztus 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Mindenkinek jár egy második esély, vallja a fiatal lány, aki egészen kicsi korában megtapasztalta az elhagyatottság érzését. Ma már gazdátlan kutyáknak segít szerető otthonra találni, ahogy neki is sikerült.Meena mindössze 9 hónapos volt, mikor egy kosárban letették egy főiskola udvarára Indiában. Árvaházba került, ahol majd’ egy éven át várta, hogy felfigyeljen rá valaki. Két éves korában fogadták örökbe, de egy dolog már akkor is feltűnt családjának. Az örökbefogadás véglegesítéséig ugyanis egy piciny lakásban éltek, Mumbai-ban, ahol a szegényes körülmények miatt a kislánynak egyetlen elfoglaltsága az volt, ahogy az utcán élő kutyákat figyelte. Édesanyja jól emlékszik arra, mennyire odavolt már kisgyermekként is a kutyákért.

 

„Azon tanakodtunk a férjemmel, mivel töltsük meg a 2 éves izgő-mozgó apróság napjait a várakozás kéthetes időszaka alatt. Éppen akkor született egy alomnyi kiskutya a szomszédban, mindennap órákon át néztük őket.”

 

Meena és Bambie - A fiatal lány trükköket is megtanított kutyájának
Meena és Bambie - A fiatal lány trükköket is megtanított kutyájának
Fotó: today.com

 

Meena-t már akkor is elvarázsolták a kutyák, és az irántuk érzett szeretete azóta sem csillapodott. Elköltöztek Kaliforniába, és 8 éves korában elérkezettnek látták az időt egy saját kutya örökbefogadására: Bambie, a kistestű keverék azóta is hű társa jóban-rosszban.

 

Nemsokkal ezután barátkozott össze kutyasétáltatás közben egy gazdival, aki a közeli állatmenhelyen önkénteskedik. Mikor először ellátogattak a Muttville Senior Dog Rescue szervezethez, mely kifejezetten idős kutyáknak segít otthonra találni, Meena már tudta, mit kell tennie:

 

„Miután megérkeztünk, Meena leült a kanapéra, és a kutyák odasereglettek köré. Felugrottak mellé, beleültek az ölébe, hozzábújtak, és egy hatalmas mosoly ült ki az arcára. Szerelem volt első látásra.” – idézte fel első látogatásukat édesanyja.

 

A fiatal lány boldogan sétáltat kutyákat, a bevétellel idős gazdikeresőknek segít
A fiatal lány boldogan sétáltat kutyákat, a bevétellel idős gazdikeresőknek segít
Fotó: goodmorningamerica.com

 

Sajnos ahhoz még túl fiatal volt, hogy önkéntes feladatokat vállalhasson, de ez sem tántoríthatta el céljától. Elindította kutyaszitter vállalkozását, melynek teljes bevételét a menhelynek adja.

 

„Felraktam a hirdetést az internetre, hogy szívesen vigyáznék kutyákra egy pár napig az otthonomban. Elviszem őket sétálni, lemegyünk a tengerpartra és a kutyaparkba, megpróbálom elfoglalni őket a gazdi távollétében. És az üzlet beindult.”

 

Az elmúlt években több mint 7.000 dollárt (kb. 2 millió Ft) sikerült összegyűjtenie, önzetlensége egyre több támogató figyelmét vonja magára. A cég, ahol édesapja dolgozik, nagylelkű adománnyal járult hozzá tevékenységéhez, megduplázta a fenti összeget.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

muttville senior dog rescue (@muttvillesf) által megosztott bejegyzés,

 

 

Meena a szomszédok kutyáival is szívesen tölti idejét, a sétáltatás és tengerparti mókázás mellett játékokkal is kedveskedik nekik: elrejt néhány jutalomfalatot otthonra körül, és indulhat is a kincsvadászat. Szíve csücskében azonban mégis az árva kutyák foglalnak helyet. Pontosan tudja, milyen érzés arra várni, hogy valakinek egy nap a szeme fénye lehessenek.

 

„Szerintem minden kutya imádnivaló, és a kisöregek is ugyanazt a feltétel nélküli szeretetet nyújtják, mint a fiatalabbak. Fontos, hogy otthonra találjanak, hiszen annyi mindent adnak nekünk."

 

Az örökbefogadott lány minden vágya, hogy árva kutyáknak segíthessen
Az örökbefogadott lány minden vágya, hogy árva kutyáknak segíthessen
Fotó: today.com

 

Bízik benne, hogy az emberek nem feledkeznek meg az idős gazdikereső kutyákról, akiket gyakran elaltatnak az életkoruk miatt vagy életük hátralévő éveit a menhelyeken kénytelenek eltölteni: 

 

"Arra kérek mindenkit, hogy fogadjanak örökbe idős kutyákat. Garantálom, hogy ugyanazt a feltétel nélküli szeretetet nyújtják, mint bármely másik kutya."

 

Elmondhatatlanul hálásak a menhelyen dolgozók is, hiszen így még több bajbajutott kutyának tudnak segíteni. „Mindez egy 9 éves kislánnyal kezdődött, aki egyszer kijelentette, hogy változást szeretne hozni a világba. Nagyszerű példa mindnyájunk számára.”

 

Babakorában elhagyták, ma idős kutyáknak segít gazdira találni a 14 éves lány
A kutyák is érzik a kislány szeretetét
Fotó: today.com

 

Reményei szerint története inspirálóan hat majd mások számára is, és talán majd segít nekik meghozni a jó döntést, hogy hallják meg szívük szavát, és azt tegyék, amivel valóban foglalkozni szeretnének.

 

„Kövesd a szívedet és higgy az álmaidban. Ha keményen dolgozol, sikerrel jársz.” – vallja a céltudatos kislány. Szülei is nagyon büszkék rá, hálásak, hogy ilyen csodával gazdagodhatott életük. Gyermekkorában sohasem lehetett saját kedvence, ezért most mérhetetlenül örül annak, hogy otthonában időről-időre megfordulnak négylábú vendégek is:  

 

„Az állatok iránti szeretet és az idős kutyák segítése egy igazi ajándék számunkra. Hálás vagyok ezért az ajándékért, melyet a kislányunktól kaphattunk.” - mesélte édesanyja egy interjúban.

Forrás: today.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások: Balatoni kutyás nyaralás Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Balatoni kutyás nyaralás
Addig járt az autószalonhoz a kóbor kutya, míg a dolgozók befogadták Hírek - Címlapon
Addig járt az autószalonhoz a kóbor kutya, míg a dolgozók befogadták