A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bántalmazott kutya lett a kisbaba legjobb barátja

2018. április 26., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Íme a bizonyíték, hogy egy korábban nehéz sorsú, mindentől rettegő kutyából is ideális, kiegyensúlyozott kedvenc válhat, ha megfelelő foglalkozást és rengeteg türelmet, szeretetet adunk neki.



Szoros barátság szövődött egy örökbefogadott kutya és egy apró gyerkőc között. Ez eddig nem is szokatlan, hiszen sok gyereknek válik a kutyus az egyik legjobb barátjává. Nora, az örökbefogadott angol pointer azonban más, mint a többi boldog, gazdis eb: az egészséges kiskutyát hamar nagyon beteggé tették az emberi kezek. Gondatlan, agresszív emberek között élt, folyamatos bántalmazást kellett elviselnie, melyek nyomot hagytak rajta, nem csak kívül, belül is. Nora mindenkitől félt, embertől, állattól egyaránt.

 

Nora és a kisfiú barátsága rendkívül szoros
Nora és a kisfiú barátsága rendkívül szoros

 

A legjobb gyógyszer Nora “betegségére” az önzetlen, őszinte szeretet lett - ezt pedig nem mástól kapta meg, mint a család legkisebb gyermekétől, Archietól.  Eleinte egyedül őt fogadta bizalmába, s idővel szoros kötelék alakult ki közöttük. A kutya mindenhova követi totyogó “kisöccsét”, együtt játszanak és napközben együtt szundikálnak - írja az ebpercek.hu.

 

Szinte egész nap együtt vannak
Szinte egész nap együtt vannak

 

Boldog gyerek, boldog kutya, boldog cica!
Boldog gyerek, boldog kutya, boldog cica!

 

A kisgyerek olyan jó hatással volt a félénk kutyára, hogy az egyre oldottabbá vált, egyre több embert fogadott bizalmába, a család másik kutyájával, Remingotnnal, és a cicákkal is megbarátkozott. Ma már szinte rá sem ismerni, egy egészen új kutya lett!

 

Nora Archieval és Remingtonnal
Nora Archieval és Remingtonnal

 

Nora és Remington
Nora és Remington

 

Archie édesanyja, Elizabeth fotókon örökíti meg ezt a szívmelengető barátságot. A képek hihetetlen békét, nyugalmat sugároznak, szinte tapintható a szeretet. A fotókkal egyébként nem titkolt célja Elizabethnek, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy megfelelő kezekben egy bántalmazott, rettegő kutyából is igazi családtag válhat. Hiszen ők is megérdemlik a szebb életet. Ehhez pedig nem is kell más, mint türelem és sok-sok szeretet.

 

A boldog kutyás család
A boldog kutyás család

 

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: Elizabeth Spence
Cikk első megjelenése: 2017. április 07.

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen cuki hámban tanulnak a vakvezető kutya kölykök Hírek - Címlapon
Ilyen cuki hámban tanulnak a vakvezető kutya kölykök
Megeszi a kutya a telet! Újra Állati Kölyöknap az AsiaCenterben Hírek - Címlapon
Megeszi a kutya a telet! Újra Állati Kölyöknap az AsiaCenterben