A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bántalmazott kutyát vett magához és képez ki robbanóanyag-kereső kutyává a Magyar Honvédség

2021. december 31., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az állatvédők által megmentett bántalmazott kutyát vett magához és robbanóanyag-kereső kutyává képez ki a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede.



               

 

 

 

A honvédség tűzszerész ezrede Facebook-oldalán osztotta meg Logan karácsonyi történetét. A belga juhászkutya körülbelül másfél éve született egy magyarországi szaporítónál. Az állat egy Nógrád megyei településre került egy olyan gazdához, aki bántalmazta. Az egyik állatvédő alapítvány munkatársai nyáron vitték a helyszínről a rossz állapotban lévő kutyát.

 

A honvédségi videóban Janicki Mónika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója elmondta, hogy augusztusban adták át nekik a bántalmazó környezetből kiemelt belga juhászkutyát. Pénzes Lilla, a Rex Kutyaotthon Alapítvány állatgondozója hozzátette: még nem látott olyan kutyát, amelyik Loganhez hasonló gyors tempóban - gyakorlatilag két nap alatt - kijött abból a lelkiállapotból, amellyel bekerült a budapesti telephelyükre.

 

 

Bántalmazott kutyát vett magához és képez ki robbanóanyag-kereső kutyává a Magyar Honvédség
Bántalmazott kutyát vett magához és képez ki robbanóanyag-kereső kutyává a Magyar Honvédség

 

 

Amikor a kutya gazdikeresővé vált, meg is érkezett a megkeresés az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredtől, amely szerint szívesen megnéznék, letesztelnék a kutyát. Először Németh Balázs főtörzsőrmester, az ezred kiképző altisztje szemlélte meg Logant és el is vitték egy 30 napos alkalmassági vizsgálatra az alakulat telephelyére.

 

Németh Balázs főtörzsőrmester elmondta, a tesztidőszak alatt felmérték, hogy Logan rendelkezik-e a szükséges képességekkel, személyisége alkalmas-e arra, hogy a jövőben robbanóanyag-kereső kutyaként teljesítsen szolgálatot. Például ingergazdag környezetben, bevásárlóközpontokban figyelték a magatartását, viselkedésmintáit különböző generált szituációkban. Megnézték, hogy fél-e a magasságtól vagy a mélységtől, különböző talajtípusoktól. Figyelték azt is, hogy milyen reakciót mutat a zajokra városi környezetben. Logan nagyon jól vette az akadályokat, alkalmasnak bizonyult arra, hogy megkezdje a kiképzést - ismertették a videóban.

 

A korábban bántalmazott Logan számára 2022 márciusában indul majd a tanfolyam, amelynek végeztével robbanóanyag-kereső kutya lesz belőle. Logan az idei karácsonyt már a Magyar Honvédségnél tölti szerető és törődő környezetben.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető tanoncok nyomában, avagy nevelni jó? Hírek - Címlapon
Vakvezető tanoncok nyomában, avagy nevelni jó?
A nagyobb kutya kurtább életű Hírek - Címlapon
A nagyobb kutya kurtább életű