A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Budapesten is mérgezik a kutyákat

2015. November 23., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A Gellért-hegyen találtak a kutyasétáltatók fagyállóval átitatott kenyér darabokat. Vigyázzon mindenki a kutyájára!



A Gellérthegyi Kutyasétáltatók Társasága Facebook oldalán jelent meg a figyelmeztetés, miszerint kutyáknak szánt mérgező falatokat szórt ki valaki a hegyen:

"Egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmeteket. Valaki(k) fagyállóba áztatott kenyérdarabokat szórnak szét a hegyen. Egy barátunk macskája múlt héten halt meg. Az orvos szerint megmérgezték.

Ma kettőt is találtunk a Kelenhegyi út felőli részen (Búsuló Juhász környéke), de volt aki a Szabó Dezsőn is látott ilyet. Orvos ismerős mondta, hogy embereknél az alkohol semlegesíti, kutyáknál nem tudom hogy megy. Ezt az előbb találtuk a hegy Somlói lépcső felőli részén. Jól át volt áztatva."

 

Fagyállóba mártott kenyérrel mérgezik a kutyákat
Fagyállóba mártott kenyérrel mérgezik a kutyákat
Fotó: Gellérthegyi Kutyasétáltatók Társasága / Facebook.com

 

Ez a módszer különösen veszélyes nem csak az állatokra, de az emberekre is - különösen a gyerekekre. A fagyálló édeskés íze miatt nagyobb csábítást jelenthet az elfogyasztásra.

 

Egy módon tudjuk megelőzni a tragédiát: ha megtanítjuk kedvencünknek, hogy nem ehet fel a földről semmit. Mivel a legtöbb kutya gyenge pontja a hasa, ezért ez különösen nehéz feladat. Fokozottan figyeljünk séta közben a kutyára, nem javasolt a flexipóráz használata sem, hiszen ennek segítségével messzebbre tud tőlünk távolodni kedvencünk - így nem vesszük észre időben a veszélyforrást. Sajnos, ha a kutya feleszi a fagyállós falatokat és nincs azonnal kihánytatva, nagy eséllyel nem lehet már megmenteni. Szinte azonnal leáll a veseműködés.

 

Sajnos a kutyák mérgezése nagyon sokszor abból adódik, hogy a nem kutyás lakókat zavarja a kutyaugatás és a séta alatt hátrahagyott kutyaürülék. Tegyünk ellene: legyünk felelős gazdik, szedjük össze a kutyánk után a csomagot! Megfelelő nevelés, tanítás és odafigyelés mellett az ugatásról is le tudjuk szoktatni. Tereljük el kutyánk figyelmét, adjunk neki feladatokat, amik kizökkentik.

Forrás: 1.kerulet.ittlakunk.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehet a kutya diót? Ehet a kutya diót?
Miért is ne? Hiszen egyik legegészségesebb ropogtatnivalónk, egyenesen a természet patikájából. De vigyázni kell vele, mert komoly baj is származhat belőle!

Szőlő és mazsola: mérgezést okozhatnak kutyáknál Szőlő és mazsola: mérgezést okozhatnak kutyáknál
Ízletes gyümölcsünk amennyire finom és egészséges számunkra, olyan komoly gondot okozhat kedvencünk esetében, ha jóízűen fogyaszt belőle. Mire figyeljünk és mit tegyünk, ha észleljük a tüneteket?

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Nyaralás a kutyákkal Budapest közelében? Ez is tud felejthetetlen lenni! Nyaralás a kutyákkal Budapest közelében? Ez is tud felejthetetlen lenni!
Kíváncsian vártam a ráckevei kikapcsolódást, mert Ráckeve közel van Budapesthez és általában a nagyobb távolságban lévő helyekhez több reményt kötök. Azonban teljesen elkápráztatott a település és a szálloda, ahova mentünk. Egyik legjobb élményként könyveltük el a nyáron, és rájöttem, nem az számít, mennyire messze megy az ember, hanem hogy kivel, milyen programokat csinál és milyen szolgáltatások várják a szálláson.

Ehetnek a kutyák paradicsomot? Ehetnek a kutyák paradicsomot?
Kedvenceink szívesen megkóstolnának mindent, amit mi eszünk, de ez még nem jelenti azt, hogy kapniuk is kell belőle. Mi a helyzet a paradicsommal?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Irodakutya.com Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól Hírek - Címlapon
Golyóálló mellény kutyáknak az oroszoktól
Nem mindegy a póráz (sem) Hírek - Címlapon
Nem mindegy a póráz (sem)