A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csendes lesz az idei szilveszter: Betiltják a tűzijátékok árusítását

2020. december 10., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Könnyebb lesz az idei szilveszter a kutyások számára - legalábbis kedvenceik tekintetében. Nem csak a kijárási tilalom marad életben ugyanis, de betiltják a tűzijátékok árusítását is. 

 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

 

 

Január 11-ig meghosszabbításra kerültek a jelenleg érvényben lévő korlátozások - így a kijárási tilalom is. Nem lesz kivétel ez alól a szilveszter sem: elmaradnak az év végi bulik, utcabálok, rendezvények.

Szilveszter éjjelén is tízfős létszámkorlátozás vonatkozik majd az összejövetelekre, és este 8 órától reggel 5 óráig érvényben lesz a kijárási tilalom is.

 

A kijárási tilalom már önmagában jó jel arra, hogy az idei szilveszter ha nem is lesz teljesen tűzijáték-mentes, de jóval kevesebb durrogtatásra számíthatunk. A csütörtöki Kormányinfón azonban Gulyás Gergely újságírói kérdésre válaszolva elmondta: be fogják tiltani a tűzijátékok értékesítését is. 

 

 

Így már biztos, hogy egy sokkal csendesebb szilveszterre számíthatunk. 

 

 

A kutyák nagy részét megviseli az év vége: a folyamatos durrogtatás félelmet, egyes kutyákból pánikot vált ki, aminek hatására sokuk szökik meg biztonságos menedéket keresve. Menekülés közben sokuk kárt tesz magában, vagy épp baleset éri - és nagy részük soha nem tér már haza.  

 

Az idei szilveszter legalább kedvenceinknek könnyebb lesz, ha már nekünk, kétlábúaknak nehéz. Érdemes mégis megtenni a szokásos óvintézkedéseket az év utolsó napjához közeledve, hiszen így is előfordulhat egy-egy kósza petárda, vagy rakéta az utcákon. Az óvintézkedésekről készült összefoglalónk ide kattintva olvasható.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat
Ünneplő tömeg kontra rettegő, összezavarodott házi- és vadállatok. Az augusztus 20-i tűzijátékra ugyanúgy fel kell készülnie az állattartóknak, mint a szilveszterire. Felelős gazdiként kötelességünk felkészülni és megvédeni kedvenceinket.

Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet? Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet?
Megdöbbenve olvastam az Állatmentő Liga Facebook oldalán, hogy minden évben sok olyan gazdi van, aki négylábú kedvencét is viszi magával az esti látványosság megtekintésére. A kérdés adja magát: Ez a szeretet, hogy mindenhova viszem magammal a kutyámat, vagy inkább megfontolatlanság a gazdi részéről?

Elveszett kutya: 5 tipp, mit tegyél, ha még nem lett meg! Elveszett kutya: 5 tipp, mit tegyél, ha még nem lett meg!
Szilveszterkor sajnos ugrásszerűen megnő a kóbor kutyák száma, sokuk menekülni próbál a tűzijátékok, petárdák hangja elől. Sok állat nem kerül meg az elkövetkező pár napban: feladni azonban nem szabad, többször is előfordult, hogy akár hónapok, vagy évek elteltével került meg az elcsatangolt kutya!

Sosem volt még ilyen rossz a helyzet egy szilveszter után sem - Rengeteg kutya és macska került bajba idén Sosem volt még ilyen rossz a helyzet egy szilveszter után sem - Rengeteg kutya és macska került bajba idén
Hiába a rengeteg figyelemfelhívó poszt, írás, cikk, fotó, idén is több száz állat került bajba a szilveszteri tűzijátékok miatt. A számuk ráadásul tovább nőhet még a napokban.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kétségbeesetten rohant az autó után az elhagyott kölyökkutya, hogy mentsék meg Hírek - Címlapon
Kétségbeesetten rohant az autó után az elhagyott kölyökkutya, hogy mentsék meg
A legcukibb tűzoltókutya - még edzeni is segít barátainak a dalmata kölyök Hírek - Címlapon
A legcukibb tűzoltókutya - még edzeni is segít barátainak a dalmata kölyök