A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kétségbeesetten rohant az autó után az elhagyott kölyökkutya, hogy mentsék meg

2020. december 11., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ki tudja, mióta vándorolt magányosan a kiskutya, amikor megpillantotta a kocsit. Talán érezte, hogy ez lehet az utolsó esélye, így hát megindult utána.A sűrű bozótosból ugrott elő, és meg sem állt addig, amíg a sofőr lassítani nem kezdett. Valia Orfanidou egy elhagyatott úton haladt Görögország festői vidékén, amikor a visszapillantó tükörben hirtelen feltűnt egy fekete-fehér folt. Ahogy jobban megnézte, egy bájos kiskutya képe rajzolódott ki előtte, aki lélekszakadva futott az autója után.  

 

A magányos kölyök futott az autó után, hogy vegyék fel
A magányos kölyök futott az autó után, hogy vegyék fel
Fotó: Youtube/TheOrphanPet

 

Az állatbarát hölgy szíve nagyot dobbant, hiszen pontosan tudja, milyen sanyarú helyzetben vannak arrafelé a kóbor kutyák. Létszámuk valahol 3 és 5 millió közé tehető Görögországban, míg a befogadók és menhelyek száma borzasztóan kevés.

 

„Először azt gondoltam, jaj, ne, egy újabb kutya. Mifelénk, ha valaki meg akar szabadulni a kutyájától, egyszerűen kiteszi az utcára, és otthagyja.” – írta blogján, ahol szinte minden napra jut egy állatmentős történet. Orfanidou igyekszik a tőle telhető legtöbbet megtenni a gazdátlan ebekért, otthonában gondoskodik néhányukról, míg örökbefogadják őket.

 

Megmentőjétől a Bandita nevet kapta a kiskutya
Megmentőjétől a Bandita nevet kapta a kiskutya
Fotó: theorphanpet.com

 

Ezúttal sem hagyta magára a bajbajutott kölyökkutyát – leparkolt a semmi közepén, és kedvesen magához édesgette:

 

„Amikor megálltam, bebújt az autó alá. Ahogy megközelítettem, messzebb húzódott tőlem, de amint hátráltam pár lépést, előjött és ugatott, mintha mondani akart volna valamit.”

 

Kellett egy kis idő, mire meg tudta fogni a kutyát, 10 percnyi bújócskázás után már az autó hátsó ülésén figyelte az elsuhanó tájat, amely korábban otthonát jelentette. Boldogan csóválta farkincáját, hiszen új élete aznap kezdődött el.

 

 

Az állatorvosi vizsgálat szerencsére jó hírekkel szolgált, a kölyök egészségesnek bizonyult, bárhogy is élte túl a megpróbáltatásokat. Ma már Athénban vendégeskedik ideiglenes befogadójánál, és szépen növöget a gondos törődésnek köszönhetően.

 

Kissé makacs és akaratos természete miatt a Bandita nevet kapta, de ragaszkodással és kedveskedéssel hálálja meg, hogy megmentették. Minden nap tanul valami újat a világról, és hamarosan megkeresik számára az igazi gazdit, aki élete végéig vigyázni fog rá.

 

A kölyökkutya jól érzi magát átmeneti otthonában - eszik, alszik, játszik
A kölyökkutya jól érzi magát átmeneti otthonában - eszik, alszik, játszik
Fotó: theorphanpet.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Youtube/TheOrphanPet

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat
Kissé döcögősen indult a barátságuk, mára azonban legkedvesebb időtöltésük közben is elválaszthatatlanok.

Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus
Nina és Rocky elválaszthatatlanok voltak, ám félő volt, hogy gazdájuk elvesztése utána együtt maradhatnak-e.

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Olyannyira együtt érzett lesérült gazdijával az agár, hogy lemásolta járását: "szimpátiasántításba" kezdett.

Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét
Futás közben vette észre a férfi a rémülten kapálózó spánielt – gondolkodás nélkül a segítségére sietett.

„Egy volt közülünk” – Emlékművet kapott a kóbor kutya, akit egy olasz kisváros fogadott örökbe „Egy volt közülünk” – Emlékművet kapott a kóbor kutya, akit egy olasz kisváros fogadott örökbe
17 éves korában kelt át a szivárványhídon, a városka lakói azonban sosem feledik "mindenki kutyáját", akit örökre a szívükbe zártak.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját
Piciny történet arról, hogy egy apró cselekedetünkkel is szebbé tehetjük a világot valaki számára.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Karácsonyi kutyás mese az önzetlenségről Karácsonyi kutyás mese az önzetlenségről
Karácsony előtt az unalomig ismételt klisék alapján felépített reklámfilmeket felváltják a szívmelengető jelenetek, melyekben azért mégiscsak ott van a bújtatott hirdetés… mégis, egy csapásra ünnepi hangulatot varázsolnak.

Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek
Megható kutyás történet az anyai szeretetről.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Jutalomfalatot hív vissza a forgalomból a Fressnapf Hírek - Címlapon
Jutalomfalatot hív vissza a forgalomból a Fressnapf
Csendes lesz az idei szilveszter: Betiltják a tűzijátékok árusítását Hírek - Címlapon
Csendes lesz az idei szilveszter: Betiltják a tűzijátékok árusítását