A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csodás változáson ment át a félős menhelyi kutya, miután fény derült cukorbetegségére

2024. október 18., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Gondozói eleinte azt hitték, csupán fél. Ám rövidesen kiderült, hogy sokkal súlyosabb oka van a kiskutya furcsa viselkedésének.



 

Első ránézésre azt gondolhatnánk, a videóban szereplő kutya a menhelyi körülmények miatt viselkedik így. Fél vagy depressziós talán? Gondozói is azt hitték, Chewy retteg.

 

A kennelben igyekezett elkerülni a többi kutya társaságát, nem játszott, alig mozgott, inkább csak lekucorodott a sarokban, és ott gubbasztott naphosszat. Nehézkesen vette a levegőt, látszott rajta, hogy egyáltalán nem érzi jól magát.

 

Nagy szemeivel pislogott a világra, volt valami mélységesen emberi a tekintetében. "Mintha egyenesen a lelkünk mélyébe látott volna" - idézte fel gondozója, Meggan.

 

 

A cukorbeteg kiskutya nagyon félénk volt eleinte
A cukorbeteg kiskutya nagyon félénk volt eleinte
Fotó: Facebook/@thedodosite

 

 

"Tudtuk, hogy ki kell hoznunk a menhelyről. Visszagondolva, már akkor sejthettük volna, hogy valami nagyon nincs rendben."

 

Ideiglenes befogadónál helyezték el, ám Chewy eleinte ott sem mutatott érdeklődést semmi iránt. Visszautasította az ételt, leginkább csak aludt. Csak akkor vett magához pár falatot, amikor egyedül maradt a szobában.

 

Ekkor már tudták, hogy nagy baj van. Ám az érzelmi megrázkódtatáson túl egy váratlan fizikai problémával álltak szemben - amiről rövidesen megbizonyosodhattak. Az állatorvosnál kiderült, hogy felsőlégúti fertőzéssel küzd. Miután ezt sikeresen leküzdötte, az étvágya visszatért, de továbbra is lehangolt volt.

 

"Bármit felfalt volna, és szinte egyfolytában szomjas volt. Egyre csak ivott, ivott és ivott. És persze rengeteget pisilt."

 

 

 

 

Visszasiettek vele az állatorvoshoz, ahol az újabb vizsgálatok kimutatták, mi okozza a tüneteit: Chewy cukorbetegséggel küzdött. Beállították az inzulin-adagját, és beültettek a bőre alá egy vércukormérőt.

 

Már az első adag inzulin megtette hatását: Chewy felélénkült. Elkezdett igazi kutya módjára viselkedni, megmutatkozott bájos személyisége.

 

Kíváncsi lett a körülötte lévő világra, felfedezte a kertet, és szép időben be sem akart menni a házba.

 

"Sosem felejtem el azt a napot, amikor a kanapén üldögélve néztem a tévét, és Chewy egyszer csak előbújt a kuckójából. Letelepedett a lábamhoz, és kérdőn nézett rám. Kereste a kapcsolatot velem, amit korábban nem. Csodálatos pillanat volt" - emlékezett vissza ideiglenes befogadója. 

 

 

Szerelem első látásra - A cukorbeteg kutya gazdira talált
Szerelem első látásra - A cukorbeteg kutya gazdira talált
Fotó: Facebook/@thedodosite

 

 

Már nyoma sem volt a félelmében maga alá pisilő kutyának. Kiderült, hogy Chewy egy igazi tündér, aki semmi másra nem vágyott, mint a kedvességre és szeretetre. Biztonságban érezte magát, és örömmel barátkozott az emberekkel.

 

Cukorbetegsége sok jelentkezőt eltántorított, ám egyikük kitartóan csak iránta érdeklődött. És amikor elérkezett a nagy nap, a borzas kiskutya úgy sétált oda leendő gazdijához, mintha tudta volna, hogy az idegen érte jött. 

 

Chewy, aki ma már a Morris nevet viseli, rettentően boldog új családjában. Nagyon mélyről indult, de végre megtalálhatta álomotthonát, ahova tökéletesen beilleszkedett.

 

"Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy rám esett az állatmentők választása. Olyan érzés ez, mint amikor lelkitársak találnak egymásra" - mondta el meghatottan a diabéteszes kiskutya örökbefogadója.

 

 

Forrás: Facebook/@thedodosite
Indexkép forrás: Facebook/@thedodosite

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyát karácsonyra Kutyát karácsonyra
Gondolatébresztő téma, amely évről-évre mindig felmerül. Én nem szeretnék olyan véleményt formálni, amely fekete-fehéren megmondja a tutit. Miért ellenzik olyan sokan? Lehet jól ajándékozni? Nézzük, mire kell mindenképp figyelnünk, ha élő állatot szeretnénk ajándékozni!

Hihetlenül édes a kiskutya, ahogy legjobb barátját várja az ajtóban Hihetlenül édes a kiskutya, ahogy legjobb barátját várja az ajtóban
Theo és Coco kutyusok az első pillanattól fogva rajonganak egymásért. Szívmelengető videójuk láttán garantált a mosoly!

Terápiás hatással bír a simogatás a menhelyi kutyákra Terápiás hatással bír a simogatás a menhelyi kutyákra
Számos előnnyel jár, ha a menhelyen élő kutyák kedves önkéntesek társaságában tölthetnek el némi időt, és ezalatt annyi simogatást kapnak, amennyit csak szeretnének.

Egy fán üldögélve várta a kutya, hogy megmentsék, miután elsodorta a hurrikán Egy fán üldögélve várta a kutya, hogy megmentsék, miután elsodorta a hurrikán
Napok óta lehetett odafent, mire rátaláltak a mentők.

Elsírta magát az idős bácsi, amikor magához ölelhette kutyáját a kórházban Elsírta magát az idős bácsi, amikor magához ölelhette kutyáját a kórházban
A szeretet a legnagyszerűbb gyógymód.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatorvosi asszisztensek mindennapjai Hírek - Címlapon
Az állatorvosi asszisztensek mindennapjai
Kutyabarát, tartós, strapabíró gyepszőnyeg Hírek - Címlapon
Kutyabarát, tartós, strapabíró gyepszőnyeg