A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dwayne Johnson megmentett egy kiskutyát

2015. november 29., 15:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A sztár köztudottan imádja a négylábúakat, a napokban egy megkínzott kiskutya gyógyulását támogatta nagylelkű adományával! Olvasd el a részleteket!Dwayne „The Rock” Johnson nemcsak színészi és fizikai kvalitásairól híres, hanem hatalmas szívéről is. Rajong a kutyákért, Instagram-oldalán gyakran posztol kutyás fotókat. Szeptember elején két francia bulldoggal gazdagodott családja, akikről egy érdekes fotót is közzétett: Brutus és Hobbs a karján pihennek, ahogy a medencében pózol. Kiderült, hogy az egyik kölyök lelkesedésében a vízbe vetette magát, s ha a színész nem ugrik utána, az eb valószínűleg megfulladt volna...

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson és a két francia bulldogja: Brutus és Hobbs a medencében
Fotó: onegreenplanet.com

 

Néhány héttel később azonban Brutus egy mérges gomba elfogyasztása után életveszélyes állapotba került, s az azonnali állatorvosi ellátást ellenére sem lehetett megmenteni. Májműködése leállt, immunrendszere feladta, gazdái ekkor döntöttek úgy, hogy hagyják elmenni, s elaltatták a fiatal kutyát.

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson és kutyája, Brutus az állatkórházban
Fotó: abc7ny.com

 

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Szikla szíve nem kőből van, mint az, hogy a napokban 1.500 dollárt adományozott egy 4 hónapos kölyökkutya gyógyítására, aki történetesen névrokona. Rock-ot, vagyis a kicsi „Sziklát” gazdái magára hagyták, szája köré vastag drótot tekertek, melyet az állatmentők csak nagy nehézségek árán tudtak eltávolítani pofájáról. A menhelyen 17 öltéssel varrták össze sebeit, ám a kiskutya fájdalmai ellenére is hálásan fogadta a törődést. Ezért is döntöttek úgy, hogy  a „Rock” nevet adják, mely egy igazi túlélőhőz illik.

 

Sajnos a vizsgálatok során fény derült súlyos betegségére is: ötös fokozatú szívzöreje van (a hatos fokozat a legmagasabb a skálán). A kölyök komoly műtéten esett át, és különleges gondozást igényel: kerülnie kell a stresszt, testmozgás terén is határt kell neki szabni, és természetesen rövid időre lehet csak magára hagyni, mivel az egyedüllét olyan stressz-faktor, amely miatt akár szívrohamot is kaphat!

 

Rock, a kutya - nevét Dwayne Johnson után kapta
Rock, a kutya - nevét Dwayne Johnson után kapta
Fotó: barkpost.com

 

Az egyik állatvédő egyesület a Saving SPOT! Rescue gyűjtést indított a kicsi Szikla részére, 5.000 dollárt céloztak meg. A befolyt összeg reményeik szerint fedezni fogja az állatorvosi kezelések költségeit. Akciójukhoz sztárok is csatlakoztak: Michelle Trachtenberg egy Twitter-bejegyzésben hívta fel a figyelmet az ügyre, sőt még Dwayne Johnsont is megjelölte, arra bíztatva, hogy adományozzon 1.500 dollárt a kölyök állatorvosi ellátására!

 

Az állatbarát hollywoodi sztár nem habozott, átutalta a kért összeget, és Twitter-oldalán is megemlítette a történetet: „Szegény kölyök! Dróttal kötötték össze a száját, és magára hagyták. Segíteni fogok neki! Kitartás!”  

 

Rock, vagyis kicsi
Rock, vagyis kicsi "Szikla", a mentett keverék kutya
Fotó: barkpost.com

 

Eddig közel 6.000 dollár gyűlt össze, a fennmaradó összeget a gyűjtést szervező egyesület gondozásában lévő 60 kutya ellátására fordítják majd. A kicsi Szikla támogatói biztosak benne, hogy igazi harcosként küzd majd le minden akadályt, melyet az élet elé állít.

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson imádja a kutyákat
Fotó: foolishfolliestoo.com

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben Hírek - Címlapon
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést! Hírek - Címlapon
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést!