A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dwayne Johnson megmentett egy kiskutyát

2015. november 29., 15:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A sztár köztudottan imádja a négylábúakat, a napokban egy megkínzott kiskutya gyógyulását támogatta nagylelkű adományával! Olvasd el a részleteket!



Dwayne „The Rock” Johnson nemcsak színészi és fizikai kvalitásairól híres, hanem hatalmas szívéről is. Rajong a kutyákért, Instagram-oldalán gyakran posztol kutyás fotókat. Szeptember elején két francia bulldoggal gazdagodott családja, akikről egy érdekes fotót is közzétett: Brutus és Hobbs a karján pihennek, ahogy a medencében pózol. Kiderült, hogy az egyik kölyök lelkesedésében a vízbe vetette magát, s ha a színész nem ugrik utána, az eb valószínűleg megfulladt volna...

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson és a két francia bulldogja: Brutus és Hobbs a medencében
Fotó: onegreenplanet.com

 

Néhány héttel később azonban Brutus egy mérges gomba elfogyasztása után életveszélyes állapotba került, s az azonnali állatorvosi ellátást ellenére sem lehetett megmenteni. Májműködése leállt, immunrendszere feladta, gazdái ekkor döntöttek úgy, hogy hagyják elmenni, s elaltatták a fiatal kutyát.

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson és kutyája, Brutus az állatkórházban
Fotó: abc7ny.com

 

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Szikla szíve nem kőből van, mint az, hogy a napokban 1.500 dollárt adományozott egy 4 hónapos kölyökkutya gyógyítására, aki történetesen névrokona. Rock-ot, vagyis a kicsi „Sziklát” gazdái magára hagyták, szája köré vastag drótot tekertek, melyet az állatmentők csak nagy nehézségek árán tudtak eltávolítani pofájáról. A menhelyen 17 öltéssel varrták össze sebeit, ám a kiskutya fájdalmai ellenére is hálásan fogadta a törődést. Ezért is döntöttek úgy, hogy  a „Rock” nevet adják, mely egy igazi túlélőhőz illik.

 

Sajnos a vizsgálatok során fény derült súlyos betegségére is: ötös fokozatú szívzöreje van (a hatos fokozat a legmagasabb a skálán). A kölyök komoly műtéten esett át, és különleges gondozást igényel: kerülnie kell a stresszt, testmozgás terén is határt kell neki szabni, és természetesen rövid időre lehet csak magára hagyni, mivel az egyedüllét olyan stressz-faktor, amely miatt akár szívrohamot is kaphat!

 

Rock, a kutya - nevét Dwayne Johnson után kapta
Rock, a kutya - nevét Dwayne Johnson után kapta
Fotó: barkpost.com

 

Az egyik állatvédő egyesület a Saving SPOT! Rescue gyűjtést indított a kicsi Szikla részére, 5.000 dollárt céloztak meg. A befolyt összeg reményeik szerint fedezni fogja az állatorvosi kezelések költségeit. Akciójukhoz sztárok is csatlakoztak: Michelle Trachtenberg egy Twitter-bejegyzésben hívta fel a figyelmet az ügyre, sőt még Dwayne Johnsont is megjelölte, arra bíztatva, hogy adományozzon 1.500 dollárt a kölyök állatorvosi ellátására!

 

Az állatbarát hollywoodi sztár nem habozott, átutalta a kért összeget, és Twitter-oldalán is megemlítette a történetet: „Szegény kölyök! Dróttal kötötték össze a száját, és magára hagyták. Segíteni fogok neki! Kitartás!”  

 

Rock, vagyis kicsi
Rock, vagyis kicsi "Szikla", a mentett keverék kutya
Fotó: barkpost.com

 

Eddig közel 6.000 dollár gyűlt össze, a fennmaradó összeget a gyűjtést szervező egyesület gondozásában lévő 60 kutya ellátására fordítják majd. A kicsi Szikla támogatói biztosak benne, hogy igazi harcosként küzd majd le minden akadályt, melyet az élet elé állít.

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson imádja a kutyákat
Fotó: foolishfolliestoo.com

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben Hírek - Címlapon
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést! Hírek - Címlapon
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést!