A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dwayne Johnson megmentett egy kiskutyát

2015. november 29., 15:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A sztár köztudottan imádja a négylábúakat, a napokban egy megkínzott kiskutya gyógyulását támogatta nagylelkű adományával! Olvasd el a részleteket!Dwayne „The Rock” Johnson nemcsak színészi és fizikai kvalitásairól híres, hanem hatalmas szívéről is. Rajong a kutyákért, Instagram-oldalán gyakran posztol kutyás fotókat. Szeptember elején két francia bulldoggal gazdagodott családja, akikről egy érdekes fotót is közzétett: Brutus és Hobbs a karján pihennek, ahogy a medencében pózol. Kiderült, hogy az egyik kölyök lelkesedésében a vízbe vetette magát, s ha a színész nem ugrik utána, az eb valószínűleg megfulladt volna...

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson és a két francia bulldogja: Brutus és Hobbs a medencében
Fotó: onegreenplanet.com

 

Néhány héttel később azonban Brutus egy mérges gomba elfogyasztása után életveszélyes állapotba került, s az azonnali állatorvosi ellátást ellenére sem lehetett megmenteni. Májműködése leállt, immunrendszere feladta, gazdái ekkor döntöttek úgy, hogy hagyják elmenni, s elaltatták a fiatal kutyát.

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson és kutyája, Brutus az állatkórházban
Fotó: abc7ny.com

 

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Szikla szíve nem kőből van, mint az, hogy a napokban 1.500 dollárt adományozott egy 4 hónapos kölyökkutya gyógyítására, aki történetesen névrokona. Rock-ot, vagyis a kicsi „Sziklát” gazdái magára hagyták, szája köré vastag drótot tekertek, melyet az állatmentők csak nagy nehézségek árán tudtak eltávolítani pofájáról. A menhelyen 17 öltéssel varrták össze sebeit, ám a kiskutya fájdalmai ellenére is hálásan fogadta a törődést. Ezért is döntöttek úgy, hogy  a „Rock” nevet adják, mely egy igazi túlélőhőz illik.

 

Sajnos a vizsgálatok során fény derült súlyos betegségére is: ötös fokozatú szívzöreje van (a hatos fokozat a legmagasabb a skálán). A kölyök komoly műtéten esett át, és különleges gondozást igényel: kerülnie kell a stresszt, testmozgás terén is határt kell neki szabni, és természetesen rövid időre lehet csak magára hagyni, mivel az egyedüllét olyan stressz-faktor, amely miatt akár szívrohamot is kaphat!

 

Rock, a kutya - nevét Dwayne Johnson után kapta
Rock, a kutya - nevét Dwayne Johnson után kapta
Fotó: barkpost.com

 

Az egyik állatvédő egyesület a Saving SPOT! Rescue gyűjtést indított a kicsi Szikla részére, 5.000 dollárt céloztak meg. A befolyt összeg reményeik szerint fedezni fogja az állatorvosi kezelések költségeit. Akciójukhoz sztárok is csatlakoztak: Michelle Trachtenberg egy Twitter-bejegyzésben hívta fel a figyelmet az ügyre, sőt még Dwayne Johnsont is megjelölte, arra bíztatva, hogy adományozzon 1.500 dollárt a kölyök állatorvosi ellátására!

 

Az állatbarát hollywoodi sztár nem habozott, átutalta a kért összeget, és Twitter-oldalán is megemlítette a történetet: „Szegény kölyök! Dróttal kötötték össze a száját, és magára hagyták. Segíteni fogok neki! Kitartás!”  

 

Rock, vagyis kicsi
Rock, vagyis kicsi "Szikla", a mentett keverék kutya
Fotó: barkpost.com

 

Eddig közel 6.000 dollár gyűlt össze, a fennmaradó összeget a gyűjtést szervező egyesület gondozásában lévő 60 kutya ellátására fordítják majd. A kicsi Szikla támogatói biztosak benne, hogy igazi harcosként küzd majd le minden akadályt, melyet az élet elé állít.

 

Dwayne
Dwayne "The Rock" Johnson imádja a kutyákat
Fotó: foolishfolliestoo.com

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben Hírek - Címlapon
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést! Hírek - Címlapon
Cesar Millan LIVE – Felhívás gazdinak - Meghosszabbították a jelentkezést!